懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

媽媽在私家產檢、分娩,BB在政府打針得唔得?

如題,請指教。

洋房

Re: 媽媽在私家產檢、分娩,BB在政府打針得唔得?

得.

男爵府

當然可以! 這是我們的福利! hehe

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

cpcog 寫道:
當然可以! 這是我們的福利! hehe

同意 我都係噤做

別墅

唔該晒!

BTW, 有D媽咪喜歡私家、政府兩邊CHECK。其實有無這個必要呢?

我不想請太多假做CHECKING,所以暫時諗住只係往私家CHECK。咁樣會唔會唔係咁好?

大宅

一定得, 仲係免費既

複式洋房

little_prince
如果妳一路唸住係私家醫院生, 只係往私家check無問題. 但妳如果都想係政府生, 都要係政府做checking, 先有record.其實政府醫院有好多checking 同講座, 有時只須小小費用, 幾好呀!好少機會用政府服務, 點解唔用 ?

我都有睇私家, 因為有得照ultrasound, 安心D. 最後, 如決定係私家生, 可問政府拿record, 當然要D費用啦.

loklokc

,
little_prince 寫道:
唔該晒!

BTW, 有D媽咪喜歡私家、政府兩邊CHECK。其實有無這個必要呢?

我不想請太多假做CHECKING,所以暫時諗住只係往私家CHECK。咁樣會唔會唔係咁好?

別墅

因為睇開一個婦科既女醫生,覺得檢查時方便D。到政府檢查,我驚見到男醫生會尷尬。

另外,聽人講去政府檢查要等好耐。不過我都會打聽下最新情況。

謝謝你的回應。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

都唔係等好耐。
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

別墅

非常認同, 睇開的婦科醫生, 比我感覺有信心, 有安全感, 可靠, 不過佢幫我做婦科檢查時, 我都覺得尷尷尬尬咁,我會望著天光板... 如果係男醫生.. 我諗我會驚到褲到唔識除~

因為睇開一個婦科既女醫生,覺得檢查時方便D。到政府檢查,我驚見到男醫生會尷尬。

謝謝你的回應。
有始不有終 能受百樣痛 從沒有合約合同 但卻跨時空 這滔滔不息的愛 我贈給你用 這一生 和下世 有幾多全奉送 --------------------------- 呀仔 2006 年 4 月 24 日 出世啦

複式洋房

little_prince
去政府檢查唔係等好耐, 不過要早登記, 無得選醫生就真! 當然覆診時間無咁flexible la.

loklokc

謝謝你的回應。

首頁

尾頁

跳至