跳至

首頁

尾頁

別墅

你地個肚重唔重呀???

我個肚好重呀....
又肥....想同老公行下街都鬼死咁辛苦...
訓覺仲一定要打側身...
你地呢...陀住個肚重唔重呀???

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Re: 你地個肚重唔重呀???

唔係覺得好重, 但夜晚個肚時時漲到就黎爆敢!!

禁止訪問

大宅

醫生話我肚皮薄, 所以陀得比較辛苦 (成日覺得個肚好墜 & 好重), 行路超過 15 分鐘已經扯住痛, 所以我好少行, 不過近日用咗托腹帶, 就好少少, 不過都係好快就好 tired :cry:

大宅

好重呀! :-( :-( :-(

子爵府

平時都冇乜o野,係瞓覺最辛苦,側身瞓有時都會扯住痛,重就唔係好重,不過開始覺得好大...

男爵府

醒目開學勳章 2011精緻種植勳章

我個肚又唔係話好重,因為我個肚唔係好大!不過,醫生話我胎盤低,咁我就成日墮住囉!!我行得多小小或企0係度,咁我下面就會好辛苦,好似差不多要生咁!!!!所以我都唔敢行太多街!!而且,我仲有個2歲4個月既囡,咁又要湊佢!!都覺得好辛苦!!!!
我想問下你地有沒有人同我一樣在聯合生bb呀????差不多時間睇下會唔會有機會見面....

大宅

dudu19812002,

我應該會去聯合生, 唔知有冇機會遇到

子爵府

我個肚唔係好重..不過我奶奶就話陀得低..有時想q 埋對腳都唔得 ~"~ 依家成日打側訓..訓到條頸勁攰..但有時一平訓..就好難呼吸
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

大宅

[quote]
kathychoi 寫道:
我個肚唔係好重..不過我奶奶就話陀得低..有時想q 埋對腳都唔得 ~"~ 依家成日打側訓..訓到條頸勁

別墅

我個肚成日頂住...坐係度好辛苦..我唔洗番工就訓係床...因為可以打側身...借下力無咁攰.. 但係成日要抖..可能陀住重... 好易攰 :-(

翡翠宮

好媽媽勳章

重呀 ~~ 醫生都話我肚大....
行街行得耐, 會好墜, 壓住下面咁, 行得好辛苦下...

夜晚訓覺, 一定要側訓, 咁上下就會果邊胸骨有野頂住痛醒, 要轉另一邊訓, 一晚轉十次八次, 轉身時腰骨patpat 又痛, 好慘.......重未計去廁所.....

禁止訪問

睛靈勳章

複式洋房

我宜家31週,個肚唔算好重,但係有時食完飯之後就好脹,'慢住慢住'咁,平時行得耐條腰就會痛同對腳好攰囖

別墅

唉..我用左2百蚊買左個側睡枕....
唔好訓既...我仲訓唔熟tim ar...
我都係由得個肚撻落張床度訓law....
:-( :-( :-( :-( :-( :-(

子爵府

我依家個bb 有時會係好左郁黎郁去or 踢幾腳..打側訓時好驚會壓親佢..雖然之前聽過d 媽咪講話bb 有羊胎水保護..但仍然會好驚壓到佢..所以唔敢太側..打側訓時多數會搵個枕頭擺係個背脊黎"煎"住..一來無咁驚會壓到佢..二來又可能呼吸..三來條腰又無咁攰..不過都唔算係好好訓~~ :-( :-(
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

大宅

腰酸背痛,又要成日去厠所,每朝落牀爬唔到起伸~~
個人好重....隻腳又攰~~睇呢要慢慢習慣...>o<

男爵府

醒目開學勳章 2011精緻種植勳章

Cosmac2 :

你依家都31週幾了,除非我早生,咁我地都有機會相遇.....

大宅

dudu19812002,

咁又係, 咁唔好遇到啦, bb足月d會好d架.

等我做先頭步隊, 生完再報料你知.

其實你有冇諗過會比預產期早生, 我有諗過架, 始終第二胎.

大宅

重呀~~
重好"聚"咁呀~ :cry:

首頁

尾頁

跳至