家庭理財

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

2大1小同邊間買抵呢 ???

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我係恆生網上銀行買架.

大宅

原帖由 christinefh 於 11-1-13 13:10 發表
2大1小同邊間買抵呢 ???

通常你買旅行套餐既旅行社會有優惠架~

珍珠宮

通常跟邊間就係果間旅行社買埋...
覺得有咩事起上黎...個領導知道哂個保險包d咩..可以點做!

男爵府

醒目開學勳章

我就響bk賣廣告果間豐隆買的~

禁止訪問

好媽媽勳章

水晶宮

早幾年係"DBS"
LEE2年就"藍十字"

水晶宮

"藍十字"保障範圍ok嗎? 我見網上買保險有discount, 諗緊好唔好? (平時我多數同HSBC網上買)
原帖由 0120 於 11-1-13 15:54 發表
早幾年係"DBS"
LEE2年就"藍十字"

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

侯爵府

醒目開學勳章

原帖由 CINDYC 於 11-1-13 17:21 發表
"藍十字"保障範圍ok嗎? 我見網上買保險有discount, 諗緊好唔好? (平時我多數同HSBC網上買)

我都想知呀 , 豐隆比其他平好多

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

有冇條文話如上機前有乜頭暈身熱上不到機而不能出發,可否claim?? 一個 or family ???
因為如小朋友不能上機 , 大人也要留家照顧的 !!

水晶宮

藍十字都平好多(比較HSBC & Hang Seng), 最終睇保障範圍, 取中間, 上網買咗Hang Seng travel insurance.
原帖由 abbytang 於 11-1-13 17:30 發表

我都想知呀 , 豐隆比其他平好多

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

公爵府

I bought online from Hang Seng. Takes 2 mins. to complete.

I had also made a claim before. Submitted all the documents, paid in full. No hassle. Good!

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我幫我經紀買,佢話包的,不過一定醫生証明.

原帖由 christinefh 於 11-1-13 19:12 發表
有冇條文話如上機前有乜頭暈身熱上不到機而不能出發,可否claim?? 一個 or family ???
因為如小朋友不能上機 , 大人也要留家照顧的 !!

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我剛剛上豐隆check過真係平好多, 我2大1細去五天韓國都係hk$135.00

子爵府

千萬唔好幫HSBC買...好傻仔ga.....我朋友試過去旅行唔見銀包,好彩只有$500 cash o係裡面,跟住佢claim HSBC,HSBC同佢講佢唔見野要比HK$300墊底費.....佢保費又唔係平過人,cover又唔係好過人,仲要人比墊底費!!離譜

侯爵府

好媽媽勳章

原帖由 kylie_mom 於 11-1-17 18:06 發表
我剛剛上豐隆check過真係平好多, 我2大1細去五天韓國都係hk$135.00

Yes, 豐隆 is very cheap. I also bought from it !

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我去韓國5天買中銀$197

侯爵府

醒目開學勳章

原帖由 CALVEN 於 11-1-18 10:36 發表
我去韓國5天買中銀$197

at last 我係恆生買咗 , 要睇清楚個保額範圍

子爵府

都要睇承保範圍,好似今次旅程中我會坐長途車,就會特別留意對公共交通工具意外的賠償。最終買咗豐隆,而家做緊4折,不過佢住院每日賠償少D。

首頁

尾頁

跳至