自由講場

跳至

禁止訪問

大肚可否出席喪禮??

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

Re: 大肚可否出席喪禮??

如係至親,要戴孝就要出席!到時人哋會教妳點做架
我女2001年1月8日QE出世  

男爵府

如果唔係至親,最好唔好去。
就算係至親,去到都唔好掂祭品。

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

咁大肚…腩可唔可以去呀?

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

其實看對方會否介意吧﹗
都最後一面囉﹗

複式洋房

伯爵府

2019勳章

最好就唔去啦

侯爵府

最好唔好去!!

伯爵府

熱血金章 BK Milk勳章

我陀住亞囡六/七個月時, 我亞爸咁o岩過左生, 所以一定要去, but 如果有得選擇的話, lee d 地方都係少去為妙囉...

伯爵府

至親一定要去, 我啱啱有咗細女時我外公去世, 果時仲要係sars tim, 我都有出席, 但無跟上山, 呢d係盡一點孝心!
如果只係朋友就唔會去law!
沒有醜嘅女人, 只有懶嘅女人!

大宅

至親一定要去, 因我陀細仔時, 我奶奶剛好走了, 當時我都有幫手, 但當然有d野要避一下, 你先同殯儀個邊講, 喪禮當日有一個大肚婆, 咁殯儀個邊會向當日有份野比你陀住向身(係一條紅線綁住d 薑,松柏,紅快子, 一封利事 ), 而你自己就張一面鏡袋住向褲/裙袋, 總知鏡都係要跟身.
另外就係有d儀式大肚都要避開一下, 到時殯儀d人會提你架.
不過, 如果唔係好親, 我勸你唔好去好 d... 始終都係d陰寒地方, 相信對方都會體諒你的.

大宅

姬 寫道:
至親一定要去, 因我陀細仔時, 我奶奶剛好走了, 當時我都有幫手, 但當然有d野要避一下, 你先同殯儀個邊講, 喪禮當日有一個大肚婆, 咁殯儀個邊會向當日有份野比你陀住向身(係一條紅線綁住d 薑,松柏,紅快子, 一封利事 ), 而你自己就張一面鏡袋住向褲/裙袋, 總知鏡都係要跟身.
不過, 如果唔係好親, 我勸你唔好去好 d... 始終都係d陰寒地方, 相信對方都會體諒你的.

想當年我陀住亞囡時我亞婆去

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

唔可以
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

2019新春慶豚圓 BK猜猜猜慶中秋

GELGEL 寫道:
[quote]
姬 寫道:

想當年我陀住亞囡時我亞婆去

珍珠宮

我諗唔好啦掛!

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

跳至