跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓

敏感-HELP-URGENT

臭b原本用開Pampers、pet pet、first choice, 每次同佢換片時搽六一散, 個pet一路都keep得好靚好滑, 但唔知係唔係有咁'arm'呢, 佢今個星期開始用Huggies(舊裝, 佢未出世時啲姑媽買落的), 但今天發現佢由個'袋袋'背後去到肛門位紅晒, 好似尿布疹, (佢平日由嫲嫲揍, 所以我唔知實際幾時起, 但肯定係呢兩日嘅事), 我好心痛, 唔知可以點算:

我需唔需要即刻同佢轉尿片(但屋企仲有5條)?
可以同佢搽啲嘜?

:-( :-( :-( :-(

別墅

Re: 敏感-HELP-URGENT

Dear KKM,

Did you buy 尿布疹 cream? the brand is MUSTELA I use if my bb gets a bit red on her pet!!! There is also some other brands for 尿布疹 cream, please only put a bit!
芷蘭清秀可人兒,柔情似水百花依。

大宅

2019新春慶豚圓

Hi

My bb also use MUSTELA which is OK, may be your bb can be try.
太陽高照出抽中, 一鳴驚人萬雲從。 太極貴人天官賜, 乙兒樂透風中馳。 多謝Joycelyn 送給太一及太乙的詩

別墅

If not that serious, even use 凡士林 is okay.

大宅

如果只係紅了沒有起紅粒,我會換尿片時,用濕紙巾抺後,用片片或扇吹
[size=small]敏慧聰穎智無雙,</u>[size=small]澄心可證快樂嘗。</u>[size=small]鳴謝Joycelyn於二零零五年立夏為敏澄作詩</u> :-D

首頁

尾頁

跳至