自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

中國傢俬

請問知唔知道去中國買傢俬ge回港手續是怎樣 ?-( 外國人買會唔會有特別折扣 ?-( 同埋有冇邊間好介紹

大宅

Re: 中國傢俬

brianchungma,
我想問下你係自己用定係公司個D,如果係自己屋企用,我都諗住返大陸買傢俬,我問過佢地D手續係點,佢地話可以幫我地托運返香港,要收運費,咁就幫我地送到屋企,好以無乜手續喎,外國人買有無特別折扣,好似無喎!

男爵府

Hello Dannis
唔該晒,咁有冇好介紹呀,在那個地區呀

大宅

早兩個月前我到深圳東門買傢俬買滿$10000就免費送貨,我之前揀了$8000蚊要收我約$2000運費,後來我揀夠一萬蚊但冇折扣唔駛比運費都抵。

大宅

wendy,
請問可否講個公司名比我知呀?我都想去睇下,咁你一萬蚊買左D咩呀?抵嗎?

大宅

買左一個地櫃、兩個大衣櫃、一個廳櫃、一個茶水櫃、一張貴妃椅梳化、一張床墊、幾張鄧,其實真係平過香港好多但運落香港時,你要比時間等,叫裕發傢俬係羅湖搭的士到東門街市附近落車應該見到。

大宅

wendy_ip88 寫道:
買左一個地櫃、兩個大衣櫃、一個廳櫃、一個茶水櫃、一張貴妃椅梳化、一張床墊、幾張鄧,其實真係平過香港好多但運落香港時,你要比時間等,叫裕發傢俬係羅湖搭的士到東門街市附近落車應該見到。

想問下重有無其他傢俬中心呀?因為我見到黃崗附近係一連串幾間公司,唔該哂,好多野問

別墅

不過要小心d,我有個朋友都是這樣.但d傢俱到時很多呎吋有問題,都要收貸.
[img align=right]http://www.imagestation.com/members/doreme04[/img]

別墅

我都覺國內"d"傢俱" 比較平, 但有個問題, 到咗香港,邊個幫安裝?? 手工ok嗎??

Carol

大宅

DANNIS:
黃崗附近你只那一到,我知有一到地方叫笋崗我都有睇過有很很多間,間間都好似商場由地下行到七樓都有要幾靚有幾靚都得但價錢就貴好多我到某一間傢俬店問運來香港佢地不太清楚,尺寸問題你最好見到啱你尺寸的貨就好D我冇訂做但D SIZE都OK。不過你要有心理準備,或者我試吓send相比你睇。

大宅

[quote]
wendy_ip88 寫道:
DANNIS:
黃崗附近你只那一到,我知有一到地方叫

大宅

DANNIS:
係有師父幫安裝不過要收錢好似二佰蚊但個日佢通宵幫我整,其實大陸買嘢都睇好唔彩,但你行多幾間睇,我都到過笋崗睇過但東門會啱香港人買,仲有送貨日期唔準貨到左在約師父裝。

男爵府

wendy_ip88
唔該你send埋呢相同埋地址比我呀!

thanks!

首頁

尾頁

跳至