跳至

首頁

尾頁

大宅

擔心死~~小B個頭圍太大

剛剛收到下月返健康院見醫生 :-(
現在個心非常擔心...健康院醫生又唔講清楚???
唔知道會有什麼影響及有冇危險性??

妳地知唔知道??? :-( :-( :-(

大宅

Re: 擔心死~~小B個頭圍太大

唔駛咁擔心, 應該無事.

SUKI_C 寫道:
剛剛收到下月返健康院見醫生 :-(
現在個心非常擔心...健康院醫生又唔講清楚???
唔知道會有什麼影響及有冇危險性??

妳地知唔知道??? :-( :-( :-(

別墅

Although I don't know why some BB's head is quite big at the age of 6-7 months, but I know somehow they will become to normal size at the later age at about 9-10 months. This is the case found at my brother's daughter. She's now 11 months old. There is nothing wrong with her so far. Don't worry!! When you see the doctor next month, ask him in details. At the same time, I can ask my brother if there is any information for your reference.

大宅

SUKI_C

細b頭圍幾多呀???,如果有危險佢會立即叫妳回去的,不用等下個月,可能比例上大了點的,唔好咁擔心

其次也相倣, 就是要愛人如己。 馬太22:39如果人人都愛人如己, 包括不同階級、不同國籍, 不同理念的人,事事為人設想, 咁尼個世界會唔會少左好多不必要既紛爭, 甚至戰爭呢...

複式洋房

SUKI_C,

One of my friends has a baby with very large head. Her baby had to conduct some of the checking when he was small and the result was normal. If you see his parents, you will not be surprised of his large head. Both of them have very large head. Now the baby is nearly three years old and everything is normal. Don't worry!

Do you and your husband have large heads?

(Too sick to type in Chinese today )

大宅

聽到你們講我無咁擔心...講起又係喎!!如果有問題會
立即回去見醫生,睇下下個月點情況才決定!

大宅

飛飛

我也是大頭媽咪,我老公未知道是否大頭,但睇落去唔係細
頭的,要下個月計算才知道

大宅

sukic
我個b在6個月在健康院檢查,個頭圍太細,係中碼b偏細,要見醫生,醫生即度我和我先生既頭圍,原來係遺傳,我先生係中碼,我係細碼,所以唔駛太擔心呀~
不如下個月梓君bb見醫生,你和你先生一同去啦~
請參觀"小斑"相片簿 小斑 : 04年12月31日出世 - 3.505kg -55cm 07年01月09日 - 10.4kg -87.5cm

大宅

我bb都係咁... 身高體重係中等, 但係個頭就oversize左...
再加上我同我先生個頭都唔係大...
已經去e院照左超聲波, 但係bb曳, 西圍(旭), 最後照唔成...
e生話佢各方面發展都好正常, 都唔知原因....
而家要定期返e院度size, 如果個頭大得速度又快左既話,就要立即安排照 磁力共振 or 腦素描...
所以...我比你更擔心~

大宅

gogoMa

我也怕BB頭大得速度太快,継續OVER SIZE, 我BB各方面是中碼, 頭就超過加大碼 有好多野擔心唔離, 現在只能夠
早發現,而避免其他嚴重影響, 好在我睇開兒科醫生佢有這方
面認識...

大宅

小斑

下個月我會同老公去,比醫生度, 希望平安無事,
我心成日想...BB唔好大得咁快頭仔, 媽媽好擔心妳

大宅

有時見到佢可能因為個頭仔太重, 扒係到既時候好似支持唔到咁...
佢重未識爬, 唔知關唔關事呢!

大宅

gogoMa

應該唔會影響的, 妳bb坐無問題, 妳住西貢?? 妳個名好似見過~~唔知道係唔係去西貢區內傾過 ?-( ?-(

大宅

SUKI_C:

你小B個頭圍有幾多 cm 呀?

Joycelyn

大宅

suki,

係呀!!
米就係西貢馬騮會囉...
SUKI_C 寫道:
gogoMa

應該唔會影響的, 妳bb坐無問題, 妳住西貢?? 妳個名好似見過~~唔知道係唔係去西貢區內傾過 ?-( ?-(

首頁

尾頁

跳至