育兒好物

跳至

首頁

尾頁

子爵府

大家出街帶乜?用乜袋放野啊?

我出街(長街)
大奶樽4個
細奶樽1個
奶粉格
暖水壺
水樽 (凍水)1個
尿片5條
替換衣服2件
紗巾數條
口水肩數條
patpat用濕紙巾
手�口用濕紙巾
換片墊

用背囊,噤有雙手抱bb嘛
但係太多野,成日都會掉左d野出黎喎 :-( :-(

子爵府

好媽媽勳章

Re: 大家出街帶乜?用乜袋放野啊?

我用大背囊~
次次都好似去旅行!

不要五十步笑一百步;不要看見人地眼中既刺而忘記了自己眼中的樑木;做人要對得住自己~

大宅

我出街, 會用大袋(有隻藍企鵝圖案嗰個呢, 有粉紅和藍色)

大奶樽2-3個(會放埋啲凍水係入面)
(要睇吓去幾耐和計算一下囝囝飲奶時間需要帶幾多奶樽)
細奶樽1個(飲水用)
奶粉格
熱水壼
尿片3-4條
濕紙巾(抺patpat用)
思詩樂緆紙包裝6包(抺咀、手、臉用)
奶咀2個(囝囝瞓覺時要用)
換片墊
替換衣服1件
長袖外套1件
紗巾1-2條(基本上唔駛用, 帶定)
玩具數件(輕便啲, 以防佢"樓"偈比佢玩ge)
Tempo紙巾2包

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

複式洋房

用背囊 (可分上下層,方便分開常用及備用的東西)

細女 (3 months): -
大奶樽4個 (連4安凍水@樽)
奶粉
暖水壺
尿片(1個鐘1條)
替換衣服2件
紗巾數條
濕紙巾

仔仔 (3 years old): -
替換衣服1套
巾巾2條
玩具車仔1架

對人寬容點點. 對己嚴謹點點 . 生活自然開心多多.
該用戶已被刪除

水晶宮

2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我個女兩歲:
替換衫褲 2套
外套
水樽
手巾2條
尿片1塊(以防訓覺賴尿)
食物盒
匙羹同食物較剪

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

咁我一定係一個十分差嘅媽咪 :-|
阿仔由初生至歲半所帶物品如下
大奶樽..........1個(用完即時用熱水洗,之後再用 )
細奶樽..........1個
尿片........6片
換片墊(記得就帶)
濕紙巾
紗巾2條
保温水壺
水壺
奶粉
零食(餅)
外套

而家2歲
片3-4片
濕紙巾
一套衫
外套
玩具
2包紙包奶
零食
餐具

:idea: :idea: :idea:

侯爵府

畀面勳章

kellyly,
我諗我先係最差果個 :-|
個仔依家十五個月大, 我會帶:
兩次奶, 大奶樽一個, 水樽一個, 尿片3條, 外套及替換衫一套, 濕紙巾, 紗巾, 係咁多啫!

侯爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

wah! 原來要帶咁多嘢, 味次次都好似去camp敢!! 我去旅行都係兩手fing fing, 尤其係冬天, 連相机都放衫袋。
如得自己一個人同BB出街, 咩住bb, 又要咩袋, 味好重!!

別墅

用背囊

4 months
大奶樽3個
奶粉
暖水壺
尿片(1個鐘1條)
替換衣服1件
紗巾數條
口水肩數條
濕紙巾
膠袋

大宅

I use big burberry hand bag.

There are 大奶樽2個, 小奶樽1個, 奶粉, 暖水壺, 尿片(5片), 替換衣服1件, 外套1件, 紗巾2條, 口水肩2條, 濕紙巾, 床墊1張, 奶咀1個,零食(餅)

my baby is 10 months old.
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.

男爵府

用burberry大袋

一個奶樽袋(3個奶樽 學習褲3條 奶咀1個 ) 奶粉3格 替換衫、褲各1件 外套1衫 一個毛巾筒(紗巾3條) 濕紙巾一盒仔 有袖既食飯衫1衫 口水肩 1條 濕紙巾1包 零食 果汁1包 小型玩具2件 一隻碗同

仔仔依家17個月~

大宅

用arnold palmer(大袋/斜咩袋)

奶樽(2大1細)
奶粉3格
l長袖衫1件
濕紙巾
口水肩1條
紗巾幾條
玩具
薄薄地既被

有時仲會帶埋架車 :-(

男爵府

i think i am the worst one, i bring:
大奶樽x1 (fill with water), 細奶樽x1, 奶粉, 換片墊, 濕紙巾, 尿片x4, 一套衫, 紗巾x4.
usually, we go out for 2-3 hrs, and b4 we go out, i'll feed bb first.
:lol:

等待驗證會員

我用無印良品的輕型旅行袋
放著:
尿片3片
濕紙巾薄盒
匙叉盒
蚊膏
防蚊濕紙巾
紙巾
風褸
水樽

大宅

我用Lesportsac / mikihouse 媽咪袋
阿囡20個月
(1)尿片
(2)pampers濕紙巾
(3)嘉寶盒裝果汁
(4)餅干
(5)紗巾
(6)碗,匙羹 & 較剪
(7)思詩樂濕紙巾抹咀同手仔
(8)口水肩
(9)替換衣服
(10)外套