跳至

首頁

尾頁

大宅

我現在18WKS重左10磅啦,,
會唔會太多呢?

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

重咗4磅~ d朋友話我瘦咗~ 醫生話ok~ 重哂落bb度~ 因為bb比正常大咗1week~ 仲話遲d我一定會重喎~
btw~ 其實我食好多嘢~ 不過都無咩點重

別墅

我都18W了,重左8磅,個肚大左~手,腳,胸都大晒,周身肉好辛苦
8w7d - size: 1.5cm
12w1d - size: 5.93cm oscar過左關
13w6d - size: 7.6cm,心跳144,頭直徑3.1cm
17w4d - 第一次產檢-頸皮1/3767,肚圍34吋
18w5d - 照左結構,係囡囡呀!一齊正常
18w6d -
19w1d - 右手第3隻手指痺+淵,右手前臂都有D扯痛

別墅

我都係18week,都重左10lb啦

複式洋房

畀面勳章

現在 17 weeks, 重左4至5磅, 醫生都話bb size ok.

大宅

我都重左10LB la , 體重直線上升

大宅

畀面勳章

依家18weeks, 體重都係104lbs 左右, 呢胎嘔得太勁兼食唔到野, 所以瘦哂,仲瘦過未有之前, 但阿b的size 反而同大囝時差不多, 大囝出世時都有7磅半, 所以呢胎真係"長哂係個胎度, 食哂我的營養",加上要湊住大囝, 今胎生完後睇來瘦身仲快過大囝個陣...

伯爵府

無嘔但都瘦過之前

大宅

你地重過我好多呀,我19W只係重左4磅幾,但係健康院d姑娘同我個醫生話個b好正常,而且好標準喎,不過我d朋友同同事話我塊面同個身瘦晒!

大宅

醫生話應該係計嘔完再回升既體重,eg之前50kg,嘔到得返45kg,依家又肥返到50kg...咁應該計你係重左5kg而唔係無重過,我就係咁既case,醫生話之後會一個week一lb...即係大約重多10kg左右~

大宅

MommyPanel勳章

我17weeks 重左5磅, 醫生話bb size 正常~
但身邊同事朋友個個都話我瘦左(塊臉同手腳), 不過都好既...因為我本身bmi 都超左小小, 唔好重太多呀...><

男爵府

17week 重左4磅, 我都覺重得唔夠多, 但係到而家都係無咩胃口, 點樣先令我可以有多d食欲

大宅

我想問下你地肥左十幾磅個d, 係唔係本身未有bb前係好瘦, 所以相對重得會多d ka?我本身好肥, 所以都驚會重得多, 宜家就16w, 重左3磅...

大宅

我好似仲過份,你地砣一個B,我砣2個B,我16weeks 先開始重了一磅,現在17 weeks 3 先重2磅,個個都話我食得少野,我一日食飯食唔到半碗,生果就食到3個。又唔鐘意飲奶,點算。好驚大細B無營養tim. 但我一向好細食。一食野好快就飽

別墅

20weeks,3lbs
明天開始食OSTEOCARE 400補鈣

大宅

18 weeks 重咗13lbs

大宅

回覆 3# Sbaby 的文章

嘩嘩嘩...你真係要食密D先得. 如果唔係,驚BB唔夠營養. 加油!

大宅

I am 17w and I gain 15 pounds in total.
I did check up last week, Dr said I gain 3.2kg within 1 month.

This is my third bb, with my experience, I gain around 45-50 pounds during my pregnant period. And my both bb came out with 8 pounds.

別墅

我17w4, 都係重了好多成13磅. 其實我都唔想重咁多, 但可能d荷爾蒙影響, 初期個人好唔舒服, 食嘢會好d, 唔食嘢就幾辛苦. 就算現在四個幾月, 無咁辛苦,食嘢唔會食太多,但依然重得好快. 我上一胎, 初期個胃勁痛, 一定要食嘢, 未夠3個月已重10磅, total 重了40磅. 希望今胎好d, 唔好重咁多!

別墅

我20WK 5 DAY
重左3-4磅
呢胎冇咁食得 頭三個月直頭食唔到野
而上一胎食得太開心 總共重左70磅
雖然已經減番50磅 但都比生之前重十幾磅
所以呢胎都下意識提住自己唔可以重咁多 唔係肥時容易減時難.....

首頁

尾頁

跳至