育兒好物

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章

你地有無比 BB 飲過 "吳德物次"??

我個仔呢排胃口差, 又忟憎, 係咪飲佢會有幫助? D 味難唔難飲? 一日飲几多次?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Re: 你地有無比 BB 飲過 "吳德物次"??

我都係上個星期先開始比佢飲,
因為佢之前打完1歲針之後發燒,
燒完之後無晒胃口,食咩都想嘔(通常一日都有嘔一次(奶/粥/糊仔)),
咁佢食左之後,好似d胃口好返左,又唔嘔tim,
我早晚餵佢食一次(說明話一日可食8次),佢都無咩抗拒(可能甜甜地)..
有時懶得餵,我會撈落佢d食物到,等佢一齊食埋落肚(因為可在餐前/餐時餵服)

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我個仔間唔中就飲
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

有. 其實對大人有無有?

珍珠宮

醒目開學勳章

thank you
我一陣去買支比個仔試吓先 :wink:

大宅

請問係邊到買架

大宅

好媽媽勳章

葯房,萬寧都有

大宅

Thank you, 等我去睇睇先
Jazz 寫道:
葯房,萬寧都有

男爵府

我尋晚比我個囡試過........
勁得呀!!!

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

吳德敏次腸痛水係好好呀! 20幾年前已經有得買啦, 我細過時, 我亞媽成日比我飲呀. 以前年代, D 人叫佢做肥仔水. 在一般藥房有得賣, $24元1支.

佢既味就好似, 黃剪香口腸味, 仔仔開頭 (即係個半月大時, 佢唔鍾意飲水時, 我會加 5ml 入1安水比佢飲, 佢就飲到吮吮聲), 之後減量. 而家亞仔係好鍾意飲水了.

而家, 有時都會在最尾餐奶加 5ml 入去比仔仔飲, 因為佢既功效係: 去肚風, 減輕 bb 既腸胃不適 同埋 出牙時既痛楚.

首頁

尾頁

跳至