嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

有冇小朋友要開燈訓

我仔仔今年3歲半, 好多時半夜訓醒要工人開返燈訓覺, 佢話怕黑好驚同有怪獸喎. ?-( 因為工人訓上床 , 所以工人就成日照住訓或者用毛巾遮眼 , 都幾辛苦 . 有什麼方法令仔仔不用開燈訓呀 ? 仔仔本身係好怕黑的.

洋房

Re: 有冇小朋友要開燈訓

My little girl is 3 yrs. She needs switch on the light for sleep. When she weaks up at midnight, she also asks to switch on the light. She says she is scare and a monster will be come out. I will off the light after she sleep again.

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章

大眼肥妹

其實我老公已經係仔仔床尾整了盞燈仔 , 但仔仔話不喜歡開 , 可能佢自己都覺得"殘"住自己 , 所以要開房個盞燈, 我考慮換個光暗制會冇咁"殘"眼 .

大宅

我睇過一份報導話小童如晚上開燈睡覺會增加日後患cancer的機會!請注意

子爵府

好媽媽勳章

悠悠媽 寫道:
我睇過一份報導話小童如晚上開燈睡覺會增加日後患cancer的機會!請注意

我都聽過 , 但盞燈係直接照著工人, 仔仔訓下床係照不到的, 所以我係替工人辛苦.

子爵府

我聽人話BB大咗會有散光喎
iwff 寫道:
[quote]
悠悠媽 寫道:

我都聽過 , 但盞燈係直接照著工人, 仔仔訓下床係照不到的, 所以我係替工人辛苦. [/quote]

首頁

尾頁

跳至