自由講場

跳至

洋房

想轉樓. 有沒有媽咪是住麗城花園的, 可否比d意見呢?

呀b日漸長大, 我想比多d空間給他, 而麗城花園有8佰多呎的單位, 所以我想問問哪兒好住嗎? 交通方面如何呢?
其實我上星期日已看過單位;真是好實用及四正, 我想我搬過去的機會都幾大. 現希望各媽咪如住在麗城的可比d意見我嗎?? 謝謝您們 :lol:

大宅

Re: 想轉樓. 有沒有媽咪是住麗城花園的, 可否比d意見呢?

交通有好有唔好啦~
如果要搭mtr 又轉van 仔
不過麗城自己有村巴, 好似唔洗錢既
但係佢又有紅van 出旺角, kwun tong, 入屯門既又有
朝早有van 過海去cwb 添... 不過勁多勁多人等
呢方面又幾方便既
我自己就麻麻地地點
因為買野好煩~ 唔係咁多野買
雖然百佳, wellcome, 7-11 都有
但係有時想買外賣返屋企食就少d choice 囉
買送方面... 個街市好似好細... d 野麻麻地
(我唔煮飯所以唔係咁sure)
同埋麗城都成十幾年樓啦~ 睇下你會唔會嫌舊囉
同埋我覺得個廁所好細

洋房

Re: 想轉樓. 有沒有媽咪是住麗城花園的, 可否比d意見呢?

多謝您意見RUBY. 重會不會有媽咪住在哪裡呢?? 啊! RUBY 您在哪裡住了幾耐呢? 是哪種單位呢?? 大家交流吓... :lol:

大宅

我唔係住麗城.. 我bf 娘家係咋
不過我都係住上面果度... 麗城隔離
我bf 娘家都係住八百幾尺
佢地就勁囉... 果時唔知佢地點樣間左5間房出黎
(即係有兩間房自己間既)

子爵府

最近我都識幾伙人搬咗去,應該係貪佢實用用平啦!

大宅

Mrssslui 寫道:
最近我都識幾伙人搬咗去,應該係貪佢實用用平啦!

咁又係呀~ 八百幾尺既樓佢d 價錢真係抵!
我都成日見到有人搬出搬入架~
同埋我覺得佢d 管理都幾嚴
個管理員唔會開門比你架真係
我幾次過去都係
我果度就唔係啦~ 見人就開 :evil:

洋房

RUBY, 您是否住灣景花園 呢?

大宅

gogochan 寫道:
RUBY, 您是否住灣景花園 呢?

不是
你個業主開價幾多呀?

大宅

麗城3期我覺得比較污糟, 樓下太多野拿. 交通就一般啦. 不過整體上都唔錯. 我住灣景, 我like灣景多d. 呵呵.
--- 2J 作品

洋房

Ruby, 我目標是1期 830呎 售價為 220萬多, 合價嗎???
其實現階段都是考慮當中都幾煩呀~~~~~您有沒有好介紹呢?? :lol:

大宅

你有無hang seng a/c?
佢地有個e-valuation 架
你可以去估下價呀!
唔洗錢的~

男爵府

恆生估價好進取架, 記住打番個 九折呀

大宅

2019勳章

Hello,

雖然我唔係媽咪, 不過我住係麗城, 我覺得麗城都幾好住, 雖然,下下都要撘車, 但都好方便, 去Shatin (行街, 撘火車KCR, Tuen Mun, Causwaybay, MongKok, TST, Tsuen Wan (撘MTR, 買"送", 食野, 撘 Van仔出 九龍城, Wong Tai Sin, Hollywood Plaza, or 去潮江春下面撘巴士去皇崗添!!

至於住, 都真係好實用及四正, 依家出面都好少咁實用, 而且係度住D人都OK!, 因為始終都係住宅區, 反得入"厘", D人都係反屋企, 無咁雜.

你住3期, 應該有套廁, 幾好!

大宅

我覺得最好係........ 商場得得租vcd/dvd 睇

子爵府

咁你女女番小學咪會遠咗D囉!
JJ1122 寫道:
麗城3期我覺得比較污糟, 樓下太多野拿. 交通就一般啦. 不過整體上都唔錯. 我住灣景, 我like灣景多d. 呵呵.

子爵府

我又想問麗城同美孚既分別啦!
兩者都係舊樓,一樣咁實用,但美孚方便好多喎!

大宅

2019勳章

Hello gogochan,

你想買1期, 嘩! 依家都要$220萬(開價), 佢D裝修係唔係好得架 ? 因為1期比較舊, 咁3期買幾多錢?

你幾多人住呀?

大宅

2019勳章

我覺得美孚佢已經有30幾年, 但麗城1期都係得18 or 19 年.
我想係麗城同美孚既分別

子爵府

If rental, I will choose Mei Foo.

大宅

DickDon 寫道:
Hello gogochan,

你想買1期, 嘩! 依家都要$220萬(開價), 佢D裝修係唔係好得架 ? 因為1期比較舊, 咁3期買幾多錢?

你幾多人住呀?

我見到某估價行上個禮拜覆左個一期中層830尺都係220萬呀

跳至