跳至

首頁

尾頁

大宅

你地個B係唔係咁GA?

我日日都好忘AR..........我仔仔成日周圍爬,成日整我d野,又爬去廁所.廚房,我放返佢去玩既地方,唔夠2秒又走左去.我重複做這個步驟很多次,好累la.........你地係唔係咁ga?佢又要我同佢玩,我唔同佢玩佢就哭...............有咩方法令佢坐定定呢? :-(
~I Love U~

大宅

2019新春慶豚圓

Re: 你地個B係唔係咁GA?

Dear M
想問你BB幾大呀!
M

Mandy1021 寫道:
我日日都好忘AR..........我仔仔成日周圍爬,成日整我d野,又爬去廁所.廚房,我放返佢去玩既地方,唔夠2秒又走左去.我重複做這個步驟很多次,好累la.........你地係唔係咁ga?佢又要我同佢玩,我唔同佢玩佢就哭...............有咩方法令佢坐定定呢? :-(
太陽高照出抽中, 一鳴驚人萬雲從。 太極貴人天官賜, 乙兒樂透風中馳。 多謝Joycelyn 送給太一及太乙的詩

大宅

6個月呀!!!!!!!!!冇時停
~I Love U~

大宅

你個b都好活躍喎, 我個b都唔識爬

大宅

我以前就好想佢快d識得爬,好似好好玩咁,但原來唔係ga,識爬後係好忘,要睇住佢去左邊到,要捉返佢返黎.........坐又坐唔定,坐一陣又爬左去.........換片都要"look"黎"look"去.... :-(
~I Love U~

禁止發言

大宅

letitbee :冇ar......佢唔鍾意困住的,就算佢張bb床佢都係夜晚先訓,午睡都係在地下d墊到訓.

有時佢爬到悶,"樓"我陪佢玩.我又唔得閒.我就比佢坐學行車,佢好開心ga,掃跌我d野佢就走人........
我煮飯佢就坐學行車去廚房到睇住我,又倒亂.....
我下午已經冇時間做家務,行開一陣都唔放心.......
((((((((((((好慘))))))))))
~I Love U~

別墅

我仲以為淨係我阿B係咁, 原來你阿B都咁曳曳. 宜家佢仲細, 過多幾個月就要 ,如果唔係我驚佢會好惡教, 宜家佢有時曳得制, 我老公都會鬧下佢, 佢真係會停一陣, 不過好快又爬來爬去lu. 而我話佢呢......佢唔理架, 因為佢知我"石"佢啊嗎,所以唔驚我.

大宅

我都覺得買張網床放佢o係樹啦.

大宅

Ah-Goo-Chu :你bb都係咁ar?你都好,話佢都會停一陣,我話佢,佢都冇返應,你有冇覺得辛苦呀?你係唔係放佢在廳任佢爬呀?你個b要唔要你陪佢玩ga?
~I Love U~

別墅

Mandy1021,

我BB都好好動,好鍾意玩,佢唔悶得架, 所以成日要人陪佢玩l, 不過佢無你阿B咁勁己經可以周圍去搞搞陣. 因為佢都未係好識爬, 我只係叫印印放佢係我張床度俾佢玩咋,周邊用被同pillow擋住,費事佢趺落嚟, 但都要24小時釘實佢, 真係好唔得閒架, 唯有等佢 個時,印印先拿拿臨走去做野lor!如果真係有野做, 阿B又唔瞓, 印印會放佢係high chair 度, 俾玩具佢玩住先, 不過通常只可以坐到15-20分鐘, 佢就唔制架啦, 好過無呀.

其實你如果唔想BB周圍去搞搞陣, 我覺你應該唔好俾佢坐學行車,橫店健康院姑娘都唔suggest用, 反而買張網床好過, limit佐佢既活動範圍,然後放啲玩具入去, 等佢自己玩, 玩得幾耐得幾耐lor,如果唔係你會好辛苦,好唔得閒.

大宅

Ah-Goo-Chu :你都好la有個印印幫下手,唔洗咁辛苦!!!
你個b有冇午睡ga?我仔仔只會訓一次,30min就一定會起身,想佢訓耐d都唔得!!!
我都有想過買張網床ga,但佢連午睡都唔鍾意訓床仔,我怕我買左佢唔肯落去玩我就慘!!!
你都好,我唔敢放佢係我張床度玩,用被同枕頭擋住都唔得,佢早3日開始識得誇過d野,所以我唔放心!!!之前我在廳可以坐在地下用隻腳阻住佢,唔比佢走出我個範圍,但現在唔可以,佢會誇過我隻腳走左去,我仍在想辦法,但想不到!!!!!
.

~I Love U~

別墅

Mandy1021,

開始識得誇過d野呀,咁真係好難搞wor,但另一個角度睇, 你BB好叻啊!! 我係度諗,可唔可以用古老方法呀......用揹帶!! 以前啲阿媽要搵食,唔得閒理BB,咪揹住佢係前面或後面, 咁你又可以睇到佢, 佢又可以痴住你lor. 如果你真係要做其他野, 我諗呢個會唔會係方法之一, 不過我都唔知呀.....!!??

我BB通常日頭會瞓2次, 一次係中午, 一次係下午3-5pm佐右, 每次瞓幾耐無定架, 有時30mins, 有時2hours.

大宅

Ah-Goo-Chu :sorry!!!咁遲先履,個電腦壞左,所以冇得用!
我這幾天好無聊,想下想下又想買張網床比佢,博一博,希望佢肯落去玩la....
~I Love U~

別墅

係啦, 不如試下網床啦, 聽有啲mama話有用架. 呢幾日我阿b都啱啱識爬lu, 爬來爬去咁, 池啲我都驚control唔到佢呀, 所以我都會考慮買番張網床架. :lol:

大宅

真係開心,你個b都識爬, 我個b現在只要佢有野扶,佢就可以企在地下,我放佢坐佢就專"燈"整直隻腳唔坐,要我比佢企,我比佢玩死..................你個b識唔識企ar?
~I Love U~

大宅

Mandy1021 寫道:
真係開心,你個b都識爬, 我個b現在只要佢有野扶,佢就可以企在地下,我放佢坐佢就專"燈"整直隻腳唔坐,要我比佢企,我比佢玩死..................你個b識唔識企ar?

我個b同你個b一樣都係鍾意"燈"整直隻腳唔坐, 要我比佢企,所以對手好倦.

別墅

我個B一早就識企啦, 佢又係唔鐘意坐, 有時抱佢坐下, 佢硬係要企, 仲要跳, 大肶啲肉都俾佢踩瘀. 真係唔明飲奶都咁好精力. ?-( ?-(

大宅

好多個b都好勁!!!!識得企.....
就快7個月大,唔知有咩變化呢?
你地知唔知ar?
~I Love U~

首頁

尾頁

跳至