心聲留言

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

越近個日心情越緊張但又好開心~~~

其實之前都係個邊住架喇,唔知點解而家知要搬返過去,心情真係好緊張,仲有四日就搬喇,真係好開心呀~~~個種開心係,好耐都未試過,開心過我當日輪到公屋呀~~哈哈.......
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

伯爵府

Re: 越近個日心情越緊張但又好開心~~~

點解會搬來搬去既.

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

講起黎一匹布咁長呢~~要由九年前講起,九年前我一直都係同我老豆住,不嬲都冇野,直至兩年前我大哥岩岩娶左個好老婆,個時我已經輪梗公屋,咁佢就日日問我有屋未,有屋好快d要喇,到真係派到喇,當然唔係我自己想要個區啦!!咁佢知道之後就話,個度好方便,又乜又物咁,咁我老公就話人地都問到口,咁我地搬囉~~如是者過左唔夠一年,佢個好老婆就同我老豆鬧交,跟住仲話要搬,結果佢唔夠三日就搬走左,真係快過打針!!跟手我阿媽已經成日問我,返唔返去一齊住,但我地已經有間公屋,唔通立吉租咩,咁就冇左年事,又直至半年前,我爸爸係屋企趺到,跟住要做手術,做完又行動不便,我阿媽又要返工,理唔到佢,佢就日日發神經,鬧神鬧鬼,鬧我阿媽,我阿媽上次仲同佢大打出手tim,我見咁樣唔係辦法,就走去搵區議員幫手,佢話可以申請掉遷,不過唔一定得,咁我都申請左,社署又已經做晒家訪,房署就話半年至一年可以有屋,咁岩呢個時候,我二哥個業主又迫佢走,咁我話不如你住我間屋,我返去同老豆住啦,佢話冇所謂,我老公又非常贊成,所以咪搬囉~~其實之前都係諗住等我阿哥約滿就實行呢個計劃,而家有突發事,所以就早左囉~~最好係樣樣都好順利,包括仔女搵學校,所以真係好開心呢~~~好似好長編咁,希望你唔好介意睇左咁耐無聊野啦~~
生死有命,富貴由天

大宅

你老公又好好喎,肯同外父外母住,唔係咁多女婿做到架.

[img align=left]http://www.dchome.net/emote/icon/548.gif[/img]

伯爵府

你老公故然係好,但你都好好喎,雖然係自己父母,但點都會有

點不方便的.....你個例子比較奇怪,你是自己有屋住的,但你都

會選擇再搬返去.....不是人人都做得到....

伯爵府

我老公好冇所謂架,佢寧願同我阿爸阿媽住都唔想同自己阿媽住,因為d生活習慣好唔同~~我自己當然好鍾意同屋企人住啦,你就係會有唔方便,不過都係一排o者,都冇所謂啦~~最緊要大家都開心呀嘛~~
生死有命,富貴由天

男爵府

yammyma 寫道:
你老公又好好喎,肯同外父外母住,唔係咁多女婿做到架.

agree, 比著我就鐘意自己係外面有一個家庭啦.

伯爵府

janet~

完全明白哂啦,我睇過你整既網頁,好靚呀,不過我覺得你唔用

黑色做底色會好得多,因為睇d 字會睇得好辛苦

伯爵府

gianyip 寫道:
janet~

完全明白哂啦,我睇過你整既網頁,好靚呀,不過我覺得你唔用

黑色做底色會好得多,因為睇d 字會睇得好辛苦

哈哈,好等我搬左屋之後,改改佢先~~
生死有命,富貴由天

伯爵府

你咁夜先上bk,係咪最近忙於執拾行李呀.

水晶宮

2019新春慶豚圓 畀面勳章

你搬去邊區呀?

伯爵府

gianyip 寫道:
你咁夜先上bk,係咪最近忙於執拾行李呀.

行李我唔使點執,因為我老公幫我執 ,我咁夜上忙係因為我幫我哥揍個個bb岩岩訓左~~所以有得上囉~~
生死有命,富貴由天

伯爵府

bowling2004 寫道:
你搬去邊區呀?

我搬返筲箕灣呀~~做咩事呀??
生死有命,富貴由天

伯爵府

咁你又真係幾幸褔少奶奶喎,行李都係老公同你執,不用自己

操心. [quote]
janet 寫道:

行李我唔使點執,因為我老公幫我執 ,我咁夜上忙係因為我幫我哥揍個個bb岩岩訓左~~所以有得上囉~~

伯爵府

gianyip 寫道:
咁你又真係幾幸褔少奶奶喎,行李都係老公同你執,不用自己

操心. [quote]
janet 寫道:

都一般啦 不過今次係罰佢執,因為佢自己唔請假,攪到冇時間執,咁咪唯有每日放工返黎執d囉~~我話邊個叫你唔囉假呀,明知搬屋多野攪架啦~~
生死有命,富貴由天

伯爵府

janet~

你不是全職媽咪嗎??? 照計你在家都應該會有時間執喎

係咪偷懶

伯爵府

我係全職媽咪,不過我一個揍三個呢~~又要煮午餐,晚餐,拖地掃地,每日唔係好多時間多出黎架咋,一陣bb扭計又要抱住,又咩都做唔到~~我都有執d,執我自己d香水呀,護膚品~~
生死有命,富貴由天

伯爵府

哦.....你仲有個bb 要湊,咁唔怪得知你咁忙啦.
janet 寫道:
我係全職媽咪,不過我一個揍三個呢~~又要煮午餐,晚餐,拖地掃地,每日唔係好多時間多出黎架咋,一陣bb扭計又要抱住,又咩都做唔到~~我都有執d,執我自己d香水呀,護膚品~~

伯爵府

要揍住個b真係幾忙架,不過冇計啦,收左人錢嘛~~不過睇住佢,都好開心既~~你呢??你係全職媽咪定在職呀??
生死有命,富貴由天

伯爵府

我都係全職媽咪,不過我d 小朋友都唔係bb lu,亞女8歲半,亞

仔5歲半lu,我都好想出去工作架,不過無人照顧佢地咋... :-(

首頁

尾頁

跳至