跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問有無媽媽都係打算QE L BLK 生KA?知不知好不好?

複式洋房

I have booked here for check-ups but not yet decided whether I will deliver here.

In fact I need to pay deposit for reservation of a place in private hospital next week...still thinking.

原帖由 minna3bear 於 11-2-5 23:35 發表
請問有無媽媽都係打算QE L BLK 生KA?知不知好不好?

複式洋房

I am the same as you. Check-up at L block, but need to pay the deposit in this week. Still have not make up my mind....

原帖由 Amazingrace 於 11-2-7 15:32 發表
I have booked here for check-ups but not yet decided whether I will deliver here.

In fact I need to pay deposit for reservation of a place in private hospital next week...still thinking.

複式洋房

我今日岩岩收到TEL QE打來話同我BK了見姑娘和醫生的時間了~~
好在私家果度仲可以俾時間我諗諗先~

不過我想都係QE生,慳番幾萬俾BB買野好似好0的~~

男爵府

約左幾時?
我仲未收到電話
唔知佢地有冇free oscar 安排

原帖由 minna3bear 於 11-2-7 17:45 發表
我今日岩岩收到TEL QE打來話同我BK了見姑娘和醫生的時間了~~
好在私家果度仲可以俾時間我諗諗先~

不過我想都係QE生,慳番幾萬俾BB買野好似好0的~~

男爵府

好大機會可以住2人房
我諗會好過私家住8人房掛

複式洋房

原帖由 babycute2009 於 11-2-8 08:06 發表
約左幾時?
我仲未收到電話
唔知佢地有冇free oscar 安排

佢同我約左23/2,14/4,Oscar我都不知有冇得check,佢無提過

禁止訪問

複式洋房

The deposit is $20,000 It is crazy. Need to secure a bed before 12 weeks.

My first check-up is scheduled for 17 Feb. No mention of Oscar too. Heard that the service is included in public hospitals now.

If any of you prefers C section, the only choice is C+ la...but i intend to deliver naturally, i'm hesitating luo.

大宅

我都BOOK左L BLOCK, 不過3月先俾我見姑娘, 唔知趕唔趕得切照OSCAR, 所以都BOOK左私家醫生既OSCAR. 如果QE幫我照OSCAR, 就CANCEL私家。初部打算去私家生.

複式洋房

原帖由 minna3bear 於 11-2-8 13:37 發表

佢同我約左23/2,14/4,Oscar我都不知有冇得check,佢無提過

我今日打左TEL去問了~佢話OSCAR要第一次去見姑娘時
先會同你BK埋(如有位)..不過佢話基本上都會有..仲可以好快安排到照~~
總之11W-13W照就OK~

我覺得係麻煩LOR.....同一日照埋無咁煩...唔係成日要同公司請假........

請問第一次去見姑娘時係要做咩的?要不要抽血???

禁止訪問

男爵府

請問你地交通上, 係點去QE L block 呀?
thanks!

大宅

我今天去QE見姑娘同抽血, BOOK咗20/2做OSCAR, 4/4見E生, 4/5做結構(QE姑娘話週數啱有位都可以做)
所以我全部係QE做, 慳返D錢.
我第一胎都係QE生, 覺得几好, 所以今次都係BOOKING呢度,雖然離屋企遠D, 但係安心D,唔想去唔鍾意的E院.

男爵府

育兒性格勳章

我都bk左下星期做第一次產檢呀,開頭仲擔心會唔會安排到期做oscar添,聽你咁講都好快有位喳喎,btw 我都bk左私家,但係如果佢幫我做,就梗係cancel私家啦,慳返d嘛

大宅

點解你咁有信心住2人房?好似成日都好多人排架。

原帖由 babycute2009 於 11-2-8 08:07 發表
好大機會可以住2人房
我諗會好過私家住8人房掛

複式洋房

前2日去左QE L BLK 第一次見姑娘,我覺得感覺幾好BOR~~
基本上唔洗點等,之後有個姑娘好有禮貌地問你抽左產前血MEI,之後再由另一姑娘同你抽血,而且手勢好好,一0的都唔痛..又好禮貌~~
之後第一位姑娘再叫左我入房,同我入晒0的INFO 入電腦,
仲好有耐性地介紹埋0的產前講座我知......GOOD~~
原本政府野也不錯^^
仲BK到照OSCAR 同結構..GD~(雖然都會在私家再照)

唯一失望係連BB心跳都無得聽.............

洋房

原帖由 minna3bear 於 2011-2-25 21:01 發表
前2日去左QE L BLK 第一次見姑娘,我覺得感覺幾好BOR~~
基本上唔洗點等,之後有個姑娘好有禮貌地問你抽左產前血MEI,之後再由另一姑娘同你抽血,而且手勢好好,一0的都唔痛..又好禮貌~~
之後第一位姑娘再叫左我入房,同我 ...

BK到照OSCAR 同結構都算好啦, 我上一胎晌qe排產檢, 要到個胎5個幾月先有得見姑娘, 所以咩都晌私家做, 政府個產檢只係幫你聽bb心跳同醫生摸下個肚檢查架咋, 有問題先會再同你照超b, 不過都唔一定會俾番媽媽睇架喎, 只會講俾你聽有無問題

不過, qe既姑娘我覺得都幾nice幾有心機; 我上一胎開刀入住2人房, 第3日自己拉到個傷口(郁下都超痛), 同醫生講左, 但係都晌第4日就要出院喇

大宅

我上一胎都在QE生, L Block服務很好, 個電泵直頭用到想拎埋走, 今胎好想再住L Block, 最怕到時人多無得上去咋。政府產檢係咁上下啦, 姑娘都話預左我地去私家照架啦, 我覺得聽心跳都好好呀, 起碼知道BB仲係肚入面成長。

大宅

我上一胎都係QE 生, 第一日生,夜晚可以轉到去二等房, 私家病房真係幾乾淨幾好,服務唔錯, 比美得私人醫院... 所以今胎都會係QE生。。係L BLOCK覆診覺得每次都係WEIGHT下,量下血壓同聽BB HR,少少無聊又要等。。。

首頁

尾頁

跳至