潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Does anyone know the price of PAM00244 and PAM00241?

Which one will you choose?

侯爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

原帖由 Virginia_mom 於 11-2-9 19:47 發表
Does anyone know the price of PAM00244 and PAM00241?

Which one will you choose?

244 - $51800
241 - $52900
樓主喜歡40mm?

我要食牛柳

大宅

原帖由 咸濕大師 於 11-2-9 21:37 發表

樓主喜歡40mm?

大師
PMA00164大約4萬買得過嗎??

侯爵府

原帖由 momo814 於 11-2-10 11:21 發表

大師
PMA00164大約4萬買得過嗎??

價錢合理

我要食牛柳

複式洋房

Thanks for your information. Normally, any discount on the price you provide in ordinary watch shop.

Yes, I think 40mm is more suitable for lady.

原帖由 咸濕大師 於 11-2-9 21:37 發表

樓主喜歡40mm?

侯爵府

原帖由 Virginia_mom 於 11-2-10 20:20 發表
Thanks for your information. Normally, any discount on the price you provide in ordinary watch shop.

Yes, I think 40mm is more suitable for lady.

這類錶,價錢一定是公價,只是discount有幾多,PANERAI據我知,無同AD簽定約,所以無定呀,但多數(生客)行貨,3-5%,但妳要的是40mm,可能會多d.專門店是無discount喎
試下 的系列啦,我見過女性帶,真係好靚,但45mm來.可以考慮下(只是個人意見)
我要食牛柳

珍珠宮

減齡達人勳章

how much for 的系列? many thanks!

原帖由 咸濕大師 於 11-2-10 20:48 發表

這類錶,價錢一定是公價,只是discount有幾多,PANERAI據我知,無同AD簽定約,所以無定呀,但多數(生客)行貨,3-5%,但妳要的是40mm,可能會多d.專門店是無discount喎
試下 http://www.panerai.com/img/2/prodotti/scheda_te ...

侯爵府

原帖由 FennieMan 於 11-2-10 22:02 發表
how much for 的系列? many thanks!

Radiomir系列,4萬幾至過百萬都有
我要食牛柳

侯爵府

http://www.youtube.com/watch?v=5oLLbegz0JI&feature=player_embedded#at=66
我要食牛柳

大宅

Hi all~
想請問 pam312, pam90, pam104, pam241 那一款比較適合女仔? 邊隻你地覺得好睇d呢? 一般錶行有多少discount?
Thank you.

侯爵府

環保接龍勳章 大廚勳章 畀面勳章

大師,

想問PAM 005 係AD大約有幾多dis %?

侯爵府

原帖由 littlecheung 於 11-2-19 22:32 發表
大師,

想問PAM 005 係AD大約有幾多dis %?

005好少貨,正常唔會多過5%
我要食牛柳

侯爵府

原帖由 冬菇頭 於 11-2-19 22:05 發表
Hi all~
想請問 pam312, pam90, pam104, pam241 那一款比較適合女仔? 邊隻你地覺得好睇d呢? 一般錶行有多少discount?
Thank you.

241是40mm啦,我個人唔太喜歡,

另外3隻,早幾個月幫人問過
312-5%,送多條帶
90 & 104, 7-10%送多條帶
我要食牛柳

大宅

First Panerai

大師,
I want to buy my first Paneral.
Which model do you suggest.
and how much is it?
Thanks!

侯爵府

原帖由 212ling 於 11-2-19 23:20 發表
大師,
I want to buy my first Paneral.
Which model do you suggest.
and how much is it?
Thanks!

budget?
我要食牛柳

大宅

謝謝大師。

我都傾向44mm. 但花多眼亂 再請問大師, 除了錶帶外, 是否有其他配件跟呢及是否要注意年份?

原帖由 咸濕大師 於 11-2-19 23:16 發表

241是40mm啦,我個人唔太喜歡,

另外3隻,早幾個月幫人問過
312-5%,送多條帶
90 & 104, 7-10%送多條帶

侯爵府

原帖由 冬菇頭 於 11-2-21 16:29 發表
謝謝大師。

我都傾向44mm. 但花多眼亂 再請問大師, 除了錶帶外, 是否有其他配件跟呢及是否要注意年份?

年份一定要注意啦,
係有一支換錶帶的工具,同埋一枝鑼絲批,仲有一條膠帶跟隻錶
我所講的,再送多條帶,是唔計條膠帶喎,

我要食牛柳

大宅

大師, 收到,謝謝。

請問邊個年份最好? 點睇年份呢? 是否不同年份對隻錶價值有所影響? 可唔可以詳細解釋. 另外是否有些型號係唔會額外包多一條膠帶? 我太多問題喇.

原帖由 咸濕大師 於 11-2-21 17:36 發表

年份一定要注意啦,
係有一支換錶帶的工具,同埋一枝鑼絲批,仲有一條膠帶跟隻錶
我所講的,再送多條帶,是唔計條膠帶喎,

大宅

原帖由 咸濕大師 於 11-2-19 23:42 發表

budget?

3萬-5萬

侯爵府

原帖由 冬菇頭 於 11-2-22 22:19 發表
大師, 收到,謝謝。

請問邊個年份最好? 點睇年份呢? 是否不同年份對隻錶價值有所影響? 可唔可以詳細解釋. 另外是否有些型號係唔會額外包多一條膠帶? 我太多問題喇.

...

隻錶的錶低,會有D字,例如K0020/1000,即是=這錶是08年制做,08年這錶出產1000隻,這隻是第20隻,明未?
J=07
K=08
L=09
M=10
而錶的年份,妳買回來時,係唔會影響價錢的,但當妳放出去時,人地會睇妳年份,當妳隻錶用左幾耐,越耐當然會壓妳多D價錢啦,而且PANERAI好少買唔去的錶,如果隻錶是早幾年份的,隻錶好有機會有問題,無理由放係錶行幾年,妳諗下是否合理?唔單止是PANERAI啦,如果一隻ROLEX是早5年前的一隻錶,放了係錶行,5年,都賣唔出,仲要是HIT ITEM,妳覺有冇問題呢?
跟錶帶問題,PANERAI有3個系列
Radiomir無跟膠帶
Luminor有跟膠帶
Submersible,這我都唔清楚,
我要食牛柳

首頁

尾頁

跳至