心聲留言

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

唉~依家d後生仔女知唔知咩叫禮貌~~~

今日搭巴士番屋企,上到車因為無咩坐位,我便坐在一個女仔身邊,(我坐開面,個女仔坐入面),我便閉目養神,到差不多目的地時,我發覺有人不停踢我隻腳,我不其然掙開眼望吓個女仔,原來係佢要落車,我當時真係好嬲,真想鬧佢,(我無瞓著,肯定佢無叫過我),點解依家d人可以無禮貌到如此地步架 ,我真想問佢有無受過教育呀

我有明珠一顆, 久被塵勞關鎖, 今朝塵盡光生, 照破山河萬朵。

禁止訪問

Re: 唉~依家d後生仔女知唔知咩叫禮貌~~~

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

嘩!咁樣真係幾無禮貌喎!!

複式洋房

大宅

已刪除用户

子爵府

比我肯定剷到佢上天花板....

草子 寫道:

今日搭巴士番屋企,上到車因為無咩坐位,我便坐在一個女仔身邊,(我坐開面,個女仔坐入面),我便閉目養神,到差不多目的地時,我發覺有人不停踢我隻腳,我不其然掙開眼望吓個女仔,原來係佢要落車,我當時真係好嬲,真想鬧佢,(我無瞓著,肯定佢無叫過我),點解依家d人可以無禮貌到如此地步架 ,我真想問佢有無受過教育呀

大宅

我大肚時搭地鐵成排坐位全男人, 得一位中年女人....10秒后
只有佢讓位給我..

大宅

可能佢地覺得咁做好威啦
不知所謂
Love You Baby

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

真係好過份! 少D EQ都真係想打佢!

不過,你唔好嬲啦~
可能佢個口好似屎坑咁嗅呢~所以唔敢開口叫你「借借」囉!
Childhood is journey, not a race.

大宅

kylam100 寫道:
我大肚時搭地鐵成排坐位全男人, 得一位中年女人....10秒后
只有佢讓位給我..
我前一排手抱我個女(三個幾月大)去搭地鐵,入到車廂,望就好多人望住我,但無一個起身讓個位俾我,去到某站,有人落車,隔離有位坐,我諗住埋去坐啦…係我準備起步
[img align=right]http://onfinite.com/libraries/832026/5b6.jpg[/img][img align=right]http://onfinite.com/libraries/832053/414.jpg[/img]

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

我大肚o個時搭地鐵又係冇人讓位俾我坐~
d人仲要係咁迫埋黎~明明睇到我大肚又要扮睇唔到~
有次我揹住我個仔搭西鐵, 又係冇人讓位~
攪到我揹住個仔企左好耐~

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我實丙到佢七彩

等待驗證會員

superlover_mak 寫道:
我大肚o個時搭地鐵又係冇人讓位俾我坐~
d人仲要係咁迫埋黎~明明睇到我大肚又要扮睇唔到~
有次我揹住我個仔搭西鐵, 又係冇人讓位~
攪到我揹住個仔企左好耐~

講起讓位............啲人真係好衰架,唔讓位俾您坐,重喺度扮瞓覺

大宅

瞳 寫道:
[quote]
kylam100 寫道:
只有佢讓位給我..
我前一排手抱我個女(三個幾月大)去搭地鐵,入到車廂,望就好多人望住我,但無一個起身讓個位俾我,去到某站,有人落車,隔離有位坐,我諗住埋去坐啦…係我準備起步

男爵府

唔知大家有沒有同感, 在商場推住手推車想落扶手電梯時, 好少人會讓你先行, 尤其係d後生仔女, 一定會同你爭, 重有d媽咪帶住5,6 歲的小朋友, 佢地一樣唔會讓你, 真係唔明白.

大宅

mymelody2003 寫道:
唔知大家有沒有同感, 在商場推住手推車想落扶手電梯時, 好少人會讓你先行, 尤其係d後生仔女, 一定會同你爭, 重有d媽咪帶住5,6 歲的小朋友, 佢地一樣唔會讓你, 真係唔明白.

落扶手電梯, 又好小發生d咁既情況~coz我男朋友一有唔鐘意就會走去嘈人~
但搭lift就有~明明大家都係去1/f~我都唔明點解佢地要搭lift~又唔企入去, 係要企哂出黎~好似驚死出唔番去咁~有扶手電梯又唔死去搭~

男爵府

twingirls 寫道:

講起讓位............啲人真係好衰架,唔讓位俾您坐,重喺度扮瞓覺

喇、喇、喇,如見到我係到訓成c左咁,唔好話我呀,我真是超級睡寶寶來的
不過話時話,而家d後生是咁架喇,反而我地受過這種苦,會睇諒人多d。

複式洋房

我都試過一次係上水搭九鐵,一個c 9帶住兩個細路(7同5歲度)咁個位只可以四個人坐,咁同一時間有一對夫婦,咁我眼見夫婦女的大肚五個月度,咁我咪唔爭啦俾兩公婆坐啦!點知個c9爭位到用手脟撞落佢地度,自己就一支箭咁坐落去,無理到佢拖緊個兩個差d扑低,同一時間五個人坐左落去,咁個男人同個七歲小朋友就諗住讓位!點知個c9即刻鬧個男人好爭位,仲話撞到佢個小朋友扑左係度!都唔知係咪男人等…鬧到第六句個大肚婆頂唔順就鬧返個c9係佢自己唔睇住自己小朋友搞到佢扑係度唔關佢老公事,點知個c9仲講你個八婆緊係幫自己老公啦!
之後就到個老公頂唔順就係咁哦(唔係鬧)你個小朋友都知自己唔岩而起返身,點解你做人呀媽既都唔識咩叫禮讓呢?
做大人既連自己都無修養,仲係咁講d唔係咁好聽既說話(粗口),咁小朋友又點會……(講左好多訓話,我諗佢係教書)之後個c9聽到唔聽就下一個站落左車
所以後生知唔知咩叫禮貌,我諗睇下大既點教囉!上樑不正下樑y!

首頁

尾頁

跳至