潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

Want to buy a Patek Philippe watch. Any discount at authorised retailers in HK? Budget around 200K, any model recommend? Is it cheaper to buy in France or Switzerland? Many thanks.

侯爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

原帖由 Juniecat 於 11-2-12 01:57 發表
Want to buy a Patek Philippe watch. Any discount at authorised retailers in HK? Budget around 200K, any model recommend? Is it cheaper to buy in France or Switzerland? Many thanks.

10%DISCOUNT
我要食牛柳

男爵府

我去年在巴黎PP專賣店買左同手表配套的鑽戒,計完退稅,比香港平少少。希望幫到你啦!

原帖由 咸濕大師 於 11-2-12 09:42 發表

10%DISCOUNT
親子王國以外之連結已被刪除

大宅

環保接龍勳章

今年2月1日加價
你開題時已加十多個%, 你問遲咗喇, 就算現在LESS 10% 都貴過加加價之前嘅原價

大宅

環保接龍勳章

想八卦吓, 你買咗未???

大宅

回覆 mamamom 的帖子

未啊, 我都知二月加價,所以之前冇哂貨賣(唔知係俾人買哂定係收埋唔賣住).而家買真係有D肉痛.

有朋友話同樣功能買BREGUET抵D. 因為PP已炒得太貴. 而家心大心細, 可否提供意見.

另如不在代理買有多D discount, 但又驚俾人呃, 贊成冒險嗎?

侯爵府

Juniecat 發表於 11-4-17 01:59

未啊, 我都知二月加價,所以之前冇哂貨賣(唔知係俾人買哂定係收埋唔賣住).而家買真係 ...

pp唔好買水貨呀.
我要食牛柳

大宅

咸濕大師 發表於 11-4-17 02:33
pp唔好買水貨呀.

多謝大師提點!

侯爵府

5711唔得咩?

mamamom  這是你的嗎??? 看似男裝啊!  發表於 11-4-17 10:42
我要食牛柳

大宅

環保接龍勳章

回覆 Juniecat 的帖子

Hi Juniecat 你好,

127AD(authorized dealer) 買了一隻, 當時知道21加價, 所以到各AD查看。
!!! 櫥窗全無PP, 全部空空!!! 銅鑼灣都一樣。其實,一來多人趕於加價前買, 另外AD又收起過兩日可多賺十幾%。當時店員知我要的款式平常都缺貨, 只好要我等電話通知, 心想等21日後才會收到電話。
怎料翌早上來電有貨 & less 10%, 飛身去買。(其實他們真的收起來,
這錶後來+14.5%)

入正題了, 首先了解自己買錶要求, eg. 牌子、功能、款式、有/無鑽石, 機械/石英, 預算$$$……

個人認為這種高檔手錶對女士來說它除了報時外還是一件飾物, 所以我全都選擇有鑽石的。一次過滿足兩個願望, 很化算, 嘻嘻……

你出得$200,000 當然先考慮有鑽石啦! 最好買有鑽石的機械錶, 女士們戴鑽石錶真迷人(起碼迷死隔離) ,免得像我之後會嫌棄鑽石石英錶, 因機械錶真的是一件工藝品, 其複雜功能零件真令我佩服工匠們能放在這細小錶殼…….真心話啊!

寶璣Breguet Reine de Naples 8908 會是一個不錯的選擇, 斯文優雅。(年多前廿萬, 現在不清楚)

最後, 彈藥充足, 最好一次便攻陷PP錶皇, 可能會慳回買其他次級牌子的金錢。 否則 Breguet 8908 都可考慮。希望幫到你。

大宅

環保接龍勳章

Juniecat 發表於 11-4-17 01:59

未啊, 我都知二月加價,所以之前冇哂貨賣(唔知係俾人買哂定係收埋唔賣住).而家買真係 ...

如買PP, 不要買水貨, 因為AD貨你會親手在"出世紙"填上你個人資料, 一世都會跟住隻錶, 真係俾多D$$$都抵番。水貨&二手貨就無得entitle喇, 知無。

大宅

I had the same headache as you last year, trying to decide between PP and Breguet. I ended up buying the PP rose gold Twenty-Four when I was travelling overseas (bought the smaller size, could only find the big size in HK). Very very happy about my choice, I think had I bought Breguet I would probably still be thinking about the PP one all the time....

伯爵府

anyone knows the price of PP 7008/1A Stainless Steel with diamond bezel ladies mechanical Nautilus?

侯爵府

mamamom 發表於 11-4-17 10:31
如買PP, 不要買水貨, 因為AD貨你會親手在"出世紙"填上你個人資料, 一世都會跟住隻錶, 真係俾多D$$$都抵番 ...

重點都不只是,將出世紙,有名,跟一世,而係當維修時,要睇名呀.証明隻錶係你
我要食牛柳

大宅

環保接龍勳章

回覆 咸濕大師 的帖子

咁買二手錶嘅人係點維修??? 我未買過二手錶啊

侯爵府

mamamom 發表於 11-4-22 23:13
回覆 咸濕大師 的帖子

咁買二手錶嘅人係點維修??? 我未買過二手錶啊

pp就好似買樓咁
要上pp轉名

mamamom  Thanks a lot, Ham Sub Dai See Sin Sound ^.^  發表於 11-4-23 01:26
我要食牛柳

大宅

回覆 c-wong 的帖子

I am interested in this watch as the latest style in 2011 but not released yet, might arrive HK end of 2011 or 2012. I also want to know the price!

大宅

Cartier will increase price on July 1, 2011. Buy now if you want to buy Cartier.

男爵府

Really, just got some Cartier items.. Hoho
親子王國以外之連結已被刪除

伯爵府

回覆 fatping1 的帖子

i checked it's around 0.24-0.26m..too expensive for a S/S watch. but everything is v expensive, incl my fav VCA brand (+18% in my fav line this year!). maybe it's time to stop buying luxurious goods.

首頁

尾頁

跳至