自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

個工人上個月月中先嚟到, 我哋想抄咗佢, 咁我哋有咩要留意..

1 個月代通知金加機票, 仲有無其他 ?

立即叫佢走, 得唔得 ?

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 vanessa_louis 於 11-2-14 15:29 發表
個工人上個月月中先嚟到, 我哋想抄咗佢, 咁我哋有咩要留意..

1 個月代通知金加機票, 仲有無其他 ?

立即叫佢走, 得唔得 ?

仲有food & travelling allowance, 即係佢由機場返佢原居地要幾耐, $100/日計俾佢.

佢係海外定係本地請? 人工係由護照上visa日(本地)/到港日(海外)開始計, 唔好只以到你家日子嚟計, 否則, 佢會告你俾小幾日人工佢, 因為就連佢喺agent度等驗身, 攞ID哩啲日數都要出糧俾佢的.

別墅

唔該晒

原帖由 DoReMi媽媽 於 11-2-14 15:37 發表

仲有food & travelling allowance, 即係佢由機場返佢原居地要幾耐, $100/日計俾佢.

佢係海外定係本地請? 人工係由護照上visa日(本地)/到港日(海外)開始計, 唔好只以到你家日子嚟計, 否則, 佢會告你俾小幾日人工佢, ...

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我記得上次炒工人 , 夜晚黑收埋D刀刀叉叉先 , 然後第2日同啊女入左房 , 叫 C6 單獨同佢傾 , 見無咩事先行翻出黎

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 kck811 於 11-2-14 16:01 發表
我記得上次炒工人 , 夜晚黑收埋D刀刀叉叉先 , 然後第2日同啊女入左房 , 叫 C6 單獨同佢傾 , 見無咩事先行翻出黎

我自己炒工人, 會預約屋苑保安上嚟, 準備攝録機拍攝整個過程, 之前已預備好一切簽收文件, 包括e-ticket影印本, 然後同外傭講, 叫佢即時簽收所有文件, 之後睇住佢執行李(咁執完唔駛再check), 過程中唔可以俾佢獨處, 包括唔可以俾佢用廁所或換衫, 以防佢情緒失控關埋門玩自殘, 搞掂就由保安睇住佢離開屋苑範圍, 之後叫C fu換門鎖.

首頁

尾頁

跳至