跳至

首頁

尾頁

別墅

好担心, 今朝見到啡色的分秘物, 但現在又唔係好多... 今日下午去照 OSCAR, 可唔可以去到同NURSE 講呢 ? 定係要再去 C+ CHECK 一 CHECK 好呢?

別墅

照同姑娘講啦~如果佢比唔到咩意見你就去私家睇...安全D呀~~

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

唔驚....你一陣去做oscar時同姑娘講啦~
如果佢叫你睇私家你先去囉
唔好太擔心!

大宅

好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我又係咁呀!半夜 2:50 見紅,用紙巾抺極都有,跟住3:40再去廁所,已經少左,亦都變成啡色。一路到而家都仲有少少啡,個肚就有少許唔舒服,但係唔係痛囉!

我而家都好擔心,唔敢返工。本身今日 6:00pm book 左私家,頭先打電話去問可唔可以早 d 睇,姑娘話今日上下午都好 full,幫唔到我,叫我試下早 d 去到,睇下可唔可以插隊啦!

我諗住食埋 lunch 搭車出去,希望照到 bb 無事啦!

我要努力

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 lai88 於 11-2-21 12:14 發表
我又係咁呀!半夜 2:50 見紅,用紙巾抺極都有,跟住3:40再去廁所,已經少左,亦都變成啡色。一路到而家都仲有少少啡,個肚就有少許唔舒服,但係唔係痛囉!

我而家都好擔心,唔敢返工。本身今日 6:00pm book 左私家,頭先打電話去問可唔可 ...

希望你冇事la~

子爵府

我前幾日都有小小啡...
跟住去睇醫生...醫生話個bb拉到條臍帶~~><

大宅

原帖由 fannystanley 於 11-2-21 12:52 發表
我前幾日都有小小啡...
跟住去睇醫生...醫生話個bb拉到條臍帶~~>

咁得意既, 醫生會check到阿bb拉到條臍帶所以有少少啡既? 架下d醫生真係好叻呀!

子爵府

係丫...佢照到bb係度玩臍帶~話應該係bb拉到臍帶先有少少啡!
佢check過一切都好正常健康..無小產現狀!
所以我先放心d...

但都會有時痛~

希望bb唔好咁調皮啦!!

男爵府

好媽媽勳章

唔好咁擔心,好多時流啡都唔代表有事既,我兩胎都流過,上胎健健康康,今胎到目前都OK.

況且你已經過12W,阿B應該穩定架喇! 一陣問下姑娘,佢照U/S會睇到BB,應該見到BB好活躍咁郁架喇!!

別墅

多謝大家關心啦. 我做唔到兔媽媽啦.. 啱啱照完, BB 停留咗响 9 WK 幾的SIZE 同冇咗心跳.... 明日要再返醫院. 或者要做手術...

ANYWAY, 希望我係最後一個BAD NEWS 的人. 祝大家各方面都順順利利 直到BB 出世..

男爵府

育兒性格勳章

聽到真係好唔開心,希望你可以儘快收拾心情,cheer up~有咩唔開心都可以喺度呻架,千祈唔好屈住屈住

大宅

聽到好唔開心呀!

我自己都仲有流啡,仲等緊見醫生,希望會見到 bb 心跳啦!

頭先驗尿,姑娘話有少少尿糖,咁會點架?真係好擔心
我要努力

大宅

好唔開心,見左醫生喇,雖然仲見到心跳,不過跳得好慢,醫生話 size 細左一周,似乎唔會再長,同埋佢講到好肯定 bb 唔得架喇,仲係呢個星期內會唔得添呀!比左藥我塞,亦比左5日假比我。

我除左訓床,好唔好去睇中醫?
我要努力

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 lai88 於 11-2-21 17:52 發表
好唔開心,見左醫生喇,雖然仲見到心跳,不過跳得好慢,醫生話 size 細左一周,似乎唔會再長,同埋佢講到好肯定 bb 唔得架喇,仲係呢個星期內會唔得添呀!比左藥我塞,亦比左5日假比我。

我除左訓床,好唔好去睇中醫? ...

唔好咁擔心....不如睇下中醫啦, 西醫成日都嚇人....

bed rest + 中藥, 唔好放棄, bb 都努力緊架~~~

大宅

bb 心跳得好慢,有無機會跳快番架?

原帖由 mrsjimmy 於 11-2-21 17:56 發表

唔好咁擔心....不如睇下中醫啦, 西醫成日都嚇人....

bed rest + 中藥, 唔好放棄, bb 都努力緊架~~~
我要努力

大宅

老公頭先同我即刻去睇中醫,中醫都係話 5 5 波,盡量幫我保住。不過佢不斷安慰同鼓勵我,叫我唔好咁擔心,會影響 bb ,佢話過到呢關都要臥床休息一個月,必要時再耐 d,唉,幾耐都無問題啦,最緊要 bb 無事!
我要努力

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 lai88 於 11-2-21 18:18 發表
bb 心跳得好慢,有無機會跳快番架?

醫生有冇話心跳率幾多?

我冇問醫生 bb 心跳率幾多...唔知點分快定慢...我淨係知 bb 心跳率通常係 120+

不過你記住聽中醫講休息多 d...take care~

大宅

醫生無講,只係話bb應該唔得,因為心跳好慢好慢,連我自己都見到好慢!

希望中醫幫到我啦!

原帖由 mrsjimmy 於 11-2-21 20:23 發表

醫生有冇話心跳率幾多?

我冇問醫生 bb 心跳率幾多...唔知點分快定慢...我淨係知 bb 心跳率通常係 120+

不過你記住聽中醫講休息多 d...take care~
我要努力

別墅

thanks a lots. 原來有 d 野真係避唔到.. 前 2 個幾星期, 一直相安無事, 冇肚痛, 冇見紅, 冇流啡, 直至今日, 但原來 bb 己經走了咁耐... 但個胸一直keep 住脹痛, 個肚keep 住陰陰痛. 一直都 feel 唔到原來己經出咗事.

不過咁, 我同老公都係信緣份的人, 我們都有點唔開心, 但相信呢 d 係上天註定. 話唔定上天給我們的考驗, 令到我們更加珍惜對方.

原帖由 bbbunny 於 11-2-21 15:47 發表
聽到真係好唔開心,希望你可以儘快收拾心情,cheer up~有咩唔開心都可以喺度呻架,千祈唔好屈住屈住

子爵府

bb還在努力..你都要努力...
慢都有機會架~~仲有心跳就仲有機會!!
加油丫~~記得休息多d!!

原帖由 lai88 於 11-2-21 17:52 發表

我除左訓床,好唔好去睇中醫? ...

首頁

尾頁

跳至