自由報料

跳至

首頁

尾頁

子爵府

旅行喼, 你地會揀 "軟喼" 定 "硬喼"? 點解?

侯爵府

畀面勳章

原帖由 皇后駕到 於 11-2-24 22:23 發表
旅行喼, 你地會揀 "軟喼" 定 "硬喼"? 點解?

更係硬啦,點比人頂都唔怕嘛 !

男爵府

我軟,硬都有,睇下去邊囉,但我覺得軟嘅裝得多嘢D,可以加行理帶

子爵府

原帖由 潘高壽 於 11-2-24 22:33 發表

更係硬啦,點比人頂都唔怕嘛 !

Me too

珍珠宮

畀面勳章

Samsonite硬喼, 夠實正, 用好多年用到表面殘都仍然好好用. 只要COME到喼就唔會爆喼, 成個人踩上去個蓋度關喼一樣冇問題.

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我建議用軟喼, 因為我有次去旅行見過有個硬喼比人掟爆左個喼, 分開左, 裏面d野跌出運輸帶...

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

軟喼~
硬喼好易爆,一爆就咩都唔見晒..你諗下D底衫褲跌晒出黎你都咪話唔尷尬~

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

軟。。。
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

珍珠宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章

我都係擇軟ga~

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

support 軟, 夠 flexible, 裝多d.

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

硬喼好, 落雨都唔會濕到去入面, 怕爆開可以加行李帶, 揀D有密碼鎖同兩邊有lock既, 冇咁容易會爆開, 我一向都用硬喼, 從來未試過爆開呀

男爵府

軟箱裝多de野 不過硬箱靚 紅色超靚

http://www.samsonite.com.cn/pub/default.aspx

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

軟喼, 輕身d冇咁易超重
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

軟,放多d野,吾會爆唿.

男爵府

畀面勳章

me too

原帖由 Teresa 於 11-2-24 23:29 發表
Samsonite硬喼, 夠實正, 用好多年用到表面殘都仍然好好用. 只要COME到喼就唔會爆喼, 成個人踩上去個蓋度關喼一樣冇問題.

男爵府

同一個尺寸, 軟喼真係比硬喼裝多好多野~
全因為你,令我一生都佳美,你令我生命從空虛,化做傳奇,唯獨你是我拯救,我總不至死,直到永遠,從心底讚美!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

軟, 裝多d.

禁止訪問

好媽媽勳章

伯爵府

我之前去旅行買左個硬喼, 去到個邊酒店, 個喼開鎖已經"cake cake"地........... 返到香港係屋企, 個喼直情打唔開, 最終要撬開.

所以... 都係買軟的隱陣d.

伯爵府

軟硬都會,硬既放唔整得爛既野,軟既專放衫,多放好多濕'星'野

首頁

尾頁

跳至