論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

請問喺廳同廚房裝cam, 係咪一定要預先通知個工人?

別墅

好似有牽涉到私穏問題, 要同通知工人的.

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

大宅

回覆 1# tantanmama 的文章

Yes, according to the privacy ordinance. Applicable to all employers/companies.

大宅

一定要講架~ 最好in佢果時講, 如果介意就in第二個~ 費事佢黎到先裝, 就話唔do

男爵府

我本身有個cam裝咗喺廳度, 印印係知道嘅.

但係佢就成日都唔喺廳, 搞到我都見唔到個囡(7個月大)!

所以我諗住裝個針孔機放喺我間房(因bb床喺我間房), 睇吓佢平時點對我個囡.

大宅

回覆 6# 焦糖 的文章

我個印初頭都係咁, 不過經過多次同佢講, BB要盡量o係廳度, 等先生太太可以見到阿B, 咁佢就少左咁做, 但自從就成日擺低阿B o係廳, 自己就唔見人 =.="

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

如果話俾個工人知, 佢有冇得反對? 佢係咪可要求我炒佢, 照賠一個月?

大宅

我係姐姐做咗4個月後先裝
因為fd提醒最好裝cam安全d
以下係我同姐姐講裝cam原因:
老公去買機前幾日
我成日係屋企扮同bb講"婆婆好掛住你呀!!要我哋裝cam可以日日都見到你bb"
因公公婆婆住外國,
成日要我哋online睇bb同傾計
姐姐都常常見到此情況

別墅

姐姐應該唔會反對的, 除非佢身有屎, 怕俾人知佢做過啲乜嘢. 如果唔係, 只要俾佢知個cam只係用黎俾我地多啲見到bb咪得囉.

男爵府

我已經同佢講過n次, 叫佢多d出廳, 話我想番工時見到b囡, 但係佢都係咁, 無計!!

不過如果裝針孔鏡頭係咪好衰呢?? c6勁唔贊成!

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

搬張BB床出廳啦,我嗰時都係,講明裝個CAM係為咗睇個B,佢哋又成日瞓,我嗰時都係搬張床出廳,寧願夜晚推返入房

男爵府

原帖由 milky_red 於 11-2-25 16:22 發表
搬張BB床出廳啦,我嗰時都係,講明裝個CAM係為咗睇個B,佢哋又成日瞓,我嗰時都係搬張床出廳,寧願夜晚推返入房

唔得呀!! 張bb床太大張, 出唔到房門呀! 其實張床係朋友俾嘅.

禁止訪問

禁止訪問

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

我都有整CAM在廳, 不過姐姐都好似慣咗冇咩唔開心! 整咗CAM都可以話放心少少, 不過我都唔係成日睇同我冇錄影

首頁

尾頁

跳至