跳至

首頁
12345...27

尾頁

大宅

聊天室(慢版) - 0412 精靈 BB 媽咪會 chatroom!

各位pretty moms,

本來我開"2004年12月精靈BB 媽咪club – 聊天室: 大家入黎傾下啦!"呢個topic係想有個地方大家好free甘chat下我地BB既成長進度同交流下湊仔心得.

由最初拍烏蠅,發展到宜家甘旺場 - 身為版主本來應該好開心! 但另一方面,因為呢條馬拉松實在愈來愈長,對大部份在職moms(包括我)黎講,要update d 資料去追版(呢兩日有成60pages)真係覺得好大壓力,點都追唔切同埋搵唔番d留言.
日間返工好難上bk,夜晚又要湊bb,再追埋版真係心力交瘁! :-(

所以我決定將聊天室分流,成為快版同慢版方便大家可在不同速度既模式下繼續傾計 - 如果大家想天南地北吹下水,當ICQ開turbo傾計請用原本既快版聊天室. 但有d只係1日or 數日才留言2-3次既稀客(e.g. Korbut, Noel, Alice...)or追唔到版既媽咪(e.g. WSWM, Ka Ka & me ...) 則可以用呢個新既慢版聊天室,留下言搵番俾馬拉松踢左去大西洋既媽咪.

我每日都會入黎呢度check下留言,希望見下d飄流左既媽咪. 另外, 快版媽咪較慢左速度(e.g. 日版主打Josephine, Teresa, Annie, Jenny ...) 都請入黎傾下,summarize, update下我地!

大宅

Re: 聊天室(慢版) - 0412 精靈 BB 媽咪會 chatroom!

等我入嚟報到先 !

子爵府

Re: 聊天室(慢版) - 0412 精靈 BB 媽咪會 chatroom!

Dear princesshk2,
加左個慢版都好,可以等d唔係成日可以上黎的媽咪講下bb的近況。
格格同妳今日好番d未呀,大家都要保重,如果唔係點出黎玩呀

Dear WSWM,
那我黎報到左,仲唔浦頭

Josephing
:-)  :-)  :-)  :-)

大宅

早晨! mug分左快慢版 ?-( 我未得閒追返, 曈曈病左我要帶佢睇醫生 :-|

返黎傾過

子爵府

Dear siuman,
曈曈咩事呀?
Josephing
siuman 寫道:
早晨! mug分左快慢版 ?-( 我未得閒追返, 曈曈病左我要帶佢睇醫生 :-|

返黎傾過

複式洋房

Dear Josephing,

This is a really good idea. Moms like me, working the whole day during work and after work, sometimes it is really really difficult to catch up!! :-(

Thanks a lot!!

Natma

複式洋房

WOW...it is such a fantastic idea....cos i was soooooo busy these few days and not able to chat and check all the messages here....thx princesshk2
來看看毛霜的世界 ^_^ http://www.babyhome.com.tw/sonyamo[img align=right]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD4/78244/abc.gif[/img][size=large]來看看毛霜的世界

別墅

Thanks Princess, this is very good idea as I can't catch up the chat immediately.

我打算明天去入境處幫小兵申請回港証, 8月中回鄉見鄉親

禁止訪問

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

good morning all moms, i am back la...

WSWN,

星期日你
[img]http://onfinite.com/libraries/1503522/

別墅

teresa, Korburt,

himhim apply 回港証 and 回鄉証 already, for detail you can call me la.......welcome

別墅

Princesshk2,
我又黎報到, 唔使比人寸我打字慢

Hi all moms,
楠楠星期一咳, 好左2日, 琴晚又嚴重左, 今日又帶佢去睇醫生, 其實咳好難斷尾, 無理由不停看醫生飲咳藥水, 妳地會點攪, 比川貝bb食唔知得唔得呢?

洋房

hi pretty moms,

我黎報到先, 太好了,有慢版我唔使追得咁辛苦.

本來今天要同sean 去打6個月支針, 但佢未康復,又要再等等.

fenny

a mother of two happy boys

子爵府

Dear zucca,
會唔會楠楠成日在冷氣地方呀,因為經常係冷氣地方對bb都唔係咁好架。

依家又落雨,時冷時熱各位bb同媽咪都要小心。

Josephing

zucca 寫道:
Hi all moms,
楠楠星期一咳, 好左2日, 琴晚又嚴重左, 今日又帶佢去睇醫生, 其實咳好難斷尾, 無理由不停看醫生飲咳藥水, 妳地會點攪, 比川貝bb食唔知得唔得呢?
[quote]
fenny 寫道:
hi pretty moms,
我黎報到先, 太好了,有慢版我唔使追得咁辛苦.
本來今天要同sean 去打6個月支針, 但佢未康復,又要再等等.
fenny

大宅

好媽媽勳章

josephine,

[img]http://onfinite.com/libraries/1503522/

大宅

josephing,

我嚟哩邊開檔 la ! princesshk2 批准咗我睇哩邊個檔灘呀, "快板" 靠哂你 la !

不過一得閒我就會去 "快板" 探你班嫁 la, 希望我地兩邊生意都咁好, 年尾一齊問 princesshk2 攞 bonus ! :mrgreen:

Josephing 寫道:

Dear WSWM,
那我黎報到左,仲唔浦頭

Josephing

大宅

好媽媽勳章

[quote]
anniewaibb 寫道:
good morning all moms, i am back la...

WSWN,

星期日你

別墅

Josephing,
我都係夜晚放工到第二朝至開冷氣咋 ! 楠楠好鬼大汗, 已經開行冷氣, 我都覺得凍, 佢可以晚晚 成個枕頭濕哂 / 2條毛巾連床單濕哂, 其仔b唔知有無咁誇

大宅

好媽媽勳章

貢丸同家姐都係咁

首頁
12345...27

尾頁

跳至