嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

趺落床

我囡囡昨日在大人床趺左落地,BON一聲,個頭仔腫左,個nose’選’左呀,好心痛呀,要唔要睇醫生呀,有咩可以搽 :-(

複式洋房

Re: 趺落床

點解會跌左落地.....bb而家有冇唔舒服咁樣呀?!
計我話睇下醫生穩陣d喎....

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

侯爵府

好媽媽勳章

你個b 有冇喊先 我阿ma 話if bb 有喊 跟住又冇mug 樓計 正正常常 食得玩得 就冇野架啦 你 睇定d先 有mug ng 妥 都係即刻帶佢去睇e生穩陣

別墅

我亞仔五個月時都跌過落床,個頭起了個雞蛋o甘大的瘤,因為是晚上我無帶去看醫生,第二日細了好多,最緊要留意有無嘔吐,有無心情玩,有無胃口食野。

大宅

有喊,冇嘔,冇發燒,玩得,冇呆濟,咁就唔駛咁驚,如果佢跌後,冇喊,去訓覺就要留意,可能跌親個腦,但最緊要係冇人睇住的時候,放在bb床係最安全。
candywyp 寫道:
我囡囡昨日在大人床趺左落地,BON一聲,個頭仔腫左,個nose’選’左呀,好心痛呀,要唔要睇醫生呀,有咩可以搽 :-(
[img align=left]http://img.mms.sohu.com/mms/1420/81/14881/p1.gif[/img]

珍珠宮

跌落床之後跟住個幾日check住佢個頭仔有冇異樣, 一有唔妥, 即刻要去醫院.

複式洋房

佢有喊,冇嘔,冇發燒,玩得,冇呆濟

珍珠宮

candyywyp,
咁基本上都ok, 留意住佢之後個幾日有冇異樣啦.

禁止訪問

複式洋房

請問可以搽d咩? ?-(

男爵府

喜療受...昨日我BB跌到頭面眼都冇嘔..好精神
...去到醫院照埋X光
冇事就比左喜療受

私家DR.話1歲以下BB最去醫院
怕腦出血.骨列..
腦出血..•而家唔會..半個月之後發生唔出其

最後我都去左醫院

洋房

hi,各位bb媽咪:

我有位相熟的藥劑師朋友講我知"熨熱雞蛋"消腫最好(用竹沙巾包著剝殼雞蛋,熨至冷為此,但細bb不要太熱呀!!),你們可問問老人家可曾有用此方法及是否有效,我仔細時經常"起樓"的,他一歲時我曾用此方法,消腫較果比起療妥好.到現在他6歲啦,我仍喜歡用此方法幫他消腫.

男爵府

我都有用碌雞蛋..同查野架...

別墅

唔該你地唔好亂咁俾意見啦,BB跌落床可大可小嫁,see doctor la

別墅

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我個大仔都成日跌,一次去連2針,一次住咗一日醫院照腦掃瞄,如果平時只係腫咗我會外幫佢"肤"冰,再搽喜療妥,第日消.

你仲留意吓個仔有冇渴睡喎,瞓到唔醒咁就即刻去睇醫生呀

首頁

尾頁

跳至