婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

民房

骨剌

有什麼運動可以減輕骨剌的痛??

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

Re: 骨剌

fannywoo ,

運動方面可以試下游水或
試下針疚

複式洋房

你個體形係肥定瘦,如果你係肥,就要減肥,針疚只係暫時止痛,游水可減輕痛楚,但要長期游水先得架. :lol: :lol: :lol:
ganbare 寫道:
fannywoo ,

運動方面可以試下游水或
試下針疚

男爵府

環保接龍勳章

fannywoo.骨刺是否生於腳跟呢?你可以選擇橡皮跟的鞋.慢跑鞋是不錯的選擇.避免走在堅硬的表面上. 最好在腳跟加護墊以減輕疼痛.用冰按摩腳底也有幫助.輪流用熱水及冷水泡腳.
用騎腳踏車或游泳取代走路或慢跑運動.
勿吃任何柳橙類水果.尤其是橘子.柳丁。也避免糖.酒.咖啡.這些食物將阻撓復原過程並擾亂體內的礦物質平衡。
另外控制體重都是必需的.

應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌裡保守你們的心懷意念。

民房

我唔係好知我骨剌生係邊
不過睇醫生係照腰骨照到出黎
咁用暖袋可唔可以減輕痛楚???

民房

我140磅到啦,高161cm到啦
咁游水方面有咩式岩我游呢???

男爵府

環保接龍勳章

你真要控制一下體重了. 游水方式都係以適合你為主.舒服就得啦.
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌裡保守你們的心懷意念。

別墅

fannywoo 寫道:
我唔係好知我骨剌生係邊
不過睇醫生係照腰骨照到出黎
咁用暖袋可唔可以減輕痛楚???

我都在腰上少少位置有骨刺, 我曾經做過針灸, 看過跌打 也無乜辦法, 只是會痛少d, 但每個醫師也叫我多d游水, 佢

禁止訪問

民房

我也想知, 請 e-mail 給我. Thanks!

別墅

vivian33432 寫道:
我所知有個醫生醫呢方面唔錯. 位就難book d, 家因太多大陸人落香港睇佢. 你可以問我取佢個名查下. 係個網到. 我聽比佢醫返好的人講第一次睇己有好好的改善. 內情可以幫你問下ga..

vivian33432
請問價錢大約多少錢一次, 位於那一區, 唔該話我知先, 謝謝

複式洋房

mj 寫道:
[quote]
vivian33432 寫道:
我所知有個醫生醫呢方面唔錯. 位就難book d, 家因太多大陸人落香港睇佢. 你可以問我取佢個名查下. 係個網到. 我聽比佢醫返好的人講第一次睇己有好好的改善. 內情可以幫你問下ga..

vivian33432
請問價錢大約多少錢一次, 位於那一區, 唔該話我知先, 謝謝
[/quote]
Vivian:
Can you e-mail [email protected] to me more information about the doctor you mention?
Thank you very much.

複式洋房

vivian33432,

Please pm me the information also as my mother is suffering from the illness.

Thanks.

Catherine

民房

我亞媽都生過骨刺, 但佢比個林醫師醫好咗, 你不妨試吓, 我吔全家有乜腰酸背痛的職業病, 都是找佢睇, 佢D跌打藥好正, 可以斷尾, 不過就要去到土瓜灣睇.

首頁

尾頁

跳至