自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

(明報)2011年3月26日
星期六 12:35
灣仔道一間雪糕店今早開門時,職員發現門鎖被撬毀爆竊,損失約1000元現款。
職員今早約10時多返工時,發現門鎖被撬毀,被警求助。經初步點算後,損失約1000元現款。

大街大巷店鋪都被爆竊,現在的治安真不可放鬆. 見到呢則新聞,不禁想起他們的榴槤雪糕,勁好味呀!我個個星期帶啊女去個邊學完樂器,都忍不住榴槤之誘惑.! !!

別墅

榴槤雪糕? 我知你講邊間啦~~~我又係勁鐘意買佢只榴槤雪糕食, 依加講起又想食添~~~雪糕店都被爆竊, 唔通知佢好味, 想食返够本:;pppp:

民房

, 原來是灣仔道利景酒店對面那間雪榚店.
我同的朋友都食過他們的雪榚.

我們免費試食試了很多種口味, 店員服務態度好好.

特別喜歡雜果乳酪(很有口感), 云呢拿乳酪(很滑,不會太),
同番石榴雪芭(很特別及很有番石榴味).

听的sales介紹他們是用新鮮水果制造, 無人造色素, 無防腐劑, 低糖低脂的.

的榴槤仲在新加坡空運到港再制造雪榚, 什麼樹上熟的D24榴槤, 很香很有榴槤味,

好似放個榴槤落口. 超正!

最後我買了雜果乳酪+番石榴雪芭雙球及一個家庭裝榴槤味帶返屋企.

店員還介紹了他們新鮮焗制的新加坡食品 --- 班蘭蛋榚及COOKIE.

我買了一個班蘭蛋榚$8 , 回家試了, 不錯, 味道很特別.

雪榚,雪芭, 乳酪之外,還有焗薯、法包面包, 不過那天食了雪榚已經很飽, 沒有買到.

不過講還講, 雪糕店都被爆竊, 的賊仔真是肚餓吖, 大家小心的啦!

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

首頁

尾頁

跳至