美容扮靚

跳至

首頁
12345...50

尾頁

民房

彩豐行~用後感

因為見越來越多bk友想買彩豐行d野,但因為太多選擇,又唔知d野掂唔掂,所以開此topic比大家發表下!!等想買彩豐行d野既bk友有個參考 ~

joseristine
1.a20 玫瑰凝肌爽膚水 200、500、1000ml $18、36、51 ( 我未用過,不過好多人話好正)
2.a178 美白眼膜 20、240ml $ 18 、44
(因為茶得唔勻,所以搞到搽唔到個位暗了一達)
3.a83 營養膠元面膜 100、500ml $24、56
(很正,面膜質地好特別的creamy,好滋潤,偏油皮膚未必適合)
4.a236 收緊去肚紋膏 100、500ml $ 24 、51
(只用了一次,效果未知,遲d補番,anyway無唔舒服既感覺啦)
5.a570 去頭皮shampoo 1000ml、5L $ 18、70
(洗得好乾淨)
6.A577 蔗糖 SHOWER GEL 1000ml $ 18
(勁多人用過話正)
7.A572西瓜 SHOWER GEL 1000ml、5L $ 18、70
(好甜的味道,我感覺唔會乾,I LIKE IT )
8.a373 當歸去黃氣軟膜粉 70g $1.7
(未開都聞到陣味,不過....開出黎唔夠滑,及味道始終比其他牌子淡,佢話有70g,不過應該無,唔再買啦)

JIMMBENNY
1.A750 VIT A & E TONIC 200、1000ML $20、48
(唔錯,抹完感覺冰冰地,緊緊地)
2.A796 杜松子瘦面面膜 100、480ML $26、59
(用完個刻唔知係咪心理作用,好似真係無禁腫)
3.a737 抗菌潔面gel 200、1000ml $ 20、53
(好爽,寫主含薄荷、茶樹油、蘆薈、金婁梅、杜松子,真係有警茶樹味,涼涼地)
KI
1.A1250 白茶去皺眼膜 50、240ML $ 21、56
( OK 啦)

mayblesally

1.a1175 蜜瓜潤唇gel 8ml $ 12
(水感重d,唔夠潤、唔持久,聞落香、嗒落苦)

民房

Re: 彩豐行~用後感

另外,我第一次訂了$280野,gift ~11塊paper mask&蔗糖沐浴露, 第2次訂了$250野都係送禁多,我有朋友一次過訂六百幾蚊gift都係一樣得11塊paper mask&蔗糖沐浴露, 所以建議大家訂野要送貨夠250蚊就好收手,分開送貨可能有多份gift !!以上純粹個人經驗!

民房

成日聽人講彩豐行,但唔知係咩,你講得好詳細,請問有冇訂購電話,同邊度有得睇價目表。

已刪除用户

禁止發言

民房

唔該呀!
叮妹 寫道:
24650602,我今日都打去請個女仔寄比我.

已刪除用户

民房

大家唔洗客氣!!
因為佢d野我仲有好多野想試,但又唔知得唔得,所以我都好希望有d試過既朋友可以講下先決定買唔買, :-P
我仲有d產品未試呢!如:
joseristine:
a380 杏仁深層滋潤軟膜粉 70g $1.6
(未開都聞到陣味,有d衝動想開杏霜飲 )
a387 香橙香薰油軟膜粉 70g $2.5
(個packing好大陸,聞唔到味)
mayblesally
a823 蘆薈控油爽膚水 200 、1000ml $18、51

我稔佢d軟膜粉我唔再訂啦,因為個包裝麻麻地!!
該用戶已被刪除

民房

多謝車厘子王國小公主提點~~~ :-P
我的個人感想:
彩豐行d product 我都留意左好耐我先至買黎試,我見咁耐都未有user有不良反應,有d最多話無乜反應,多數口碑都唔錯,再加上我自己d皮膚附帶有敏感,我用學校d made in uk 野都唔多掂,反而彩豐d野完全無問題!!就算係大陸做,我覺得唔可以一支桿打一船人囉,唔通大陸無一個製造商係有人性?況且間野可以立足咁耐,又咁多人用過,如果佢d野係差,應該一早有人公告係互聯網上吧!!
另外,我都想奉勸各位想買彩豐野既朋友,因為佢地d product 大容量既比細容量既抵好鬼死多,但差唔多我見咁多隻都係要開封半年內用完,你地肯定半年內用得完先好買大容量,或者搵人share啦!!

禁止訪問

禁止訪問

民房

dear lyf :
奧...你去過彩豐showroom 呀!!佢有無d display 比人試架?我好想時下朱古力迷人系列,唔知係咪真係咁迷人呢?
d staff 好唔好架?會唔會吊"her"鬼禁吊架,我驚我上去會玩好耐,比人吊住玩得無咁放 唔好意思嘛 !!
佢送左d乜比你呀?我想知親身上去d gift 會唔會正d !!

子爵府

大廚勳章

請問有冇網址呀???

Jenny

禁止訪問

禁止訪問

民房

我今日會訂貨, 但我會分開來訂, 拿多幾份gif.

侯爵府

TM邊道丫?
lyf 寫道:
jenny,德德媽咪,

www.choifunghong.com

ypk,
我個日俾埋錢佢,今日先送貨俾我呀,因為太多,我一個人拎唔到,但係送去我個妹度,我都未知有無野送呀,因為我買貨時佢無話有野送!
係好多貨呀,不過無得試嫁,d staff 好好人呀,佢地好忙,唔理我嫁,我咪係咁睇,又唔吊住我,好free!

不過要去都幾煩,又唔順路,又唔係市中心,因為個日我要去銀行icbc,咁咪順便去睇睇囉,係工廠區黎嫁,行入去都幾靜,落左輕鐵,仲要行一條地下隧道,無咩人,一個人行都幾驚,上到去,出又係靜,真係要行快兩步呀!
唔好點評我

民房

dear 你好嗎 :
香港屯門天后路 18 號南豐工業城一座 713-715 室
2465 0602

dear lyf:
車~原來無得test咖!!等我仲成日拿主本price list 望主d朱古力系列心思思想上去添!!如果佢無得試咁我寧願慳番d車錢留番黎訂埋野好過囉!!你試完d野記得報告下!!你有無買乳酸更新gel or 維生素a酸呀?我想師下 !!

民房

dear candy_** :
以....分開送?你好似都訂了唔少野喎....希望你可以拎到十足gift啦!!

首頁
12345...50

尾頁

跳至