心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

唉...

我個女就夠死lu...次次都要睇住d 仔仔女女死, 我個心好唔舒服. 佢係我第一次買的女魚. 佢好可愛ga. 佢第一個老公, 跳缸死. 第二個老公唔愛佢, 打到佢傷哂. 第三個老公陪得佢最耐, 但都死埋.

我的小女兒陪左我一年啦. 我好唔捨得. 現在佢已經立鱗, 身體好似一個小松果咁, 我估佢一定好痛ga la. 鱗都立哂啦. 無得救lu... 唉...現在我一陣都有下藥, 希望佢無咁痛苦啦.

我當d 魚仔係仔仔女女...唉..今次女魚死左, 我會連個缸都唔要. ><~ 我另一條女魚會更加寂寞. 唉...奈何一對公母魚仔, 要幾百塊.. 又買一條, 又傷心多一次...啦...我的天.

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

Re: 阿囡要死lu

原來係條魚
嚇死! :tongue: :tongue:

大宅

但係, 我好傷心. 真係當佢係家人咁. 我每天回家都會問,"我d魚仔食左飯未?"

佢而家食唔到飯啦... :-(

男爵府

不如唔好再養,以免傷心多一次

伯爵府

我最近都養左幾條魚,昨天同今天c 了2條雞泡魚仔,養左唔夠一星期都有d 傷感,何況佢陪左你咁耐 :-( :-( :-( :-(

禁止訪問

伯爵府

求di魚魚投胎做你仔女好唔好

sorry呀!唔記得係一件傷心ge事 :cry:

佢地跟到你真係福氣
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

大宅

Re: 阿囡死左lu

謝謝各位.
我見佢回光反照, 用力咁又行左2下, 就沉下來了. 全身發黑. 我替她念了佛號, 希望佢會安息啦.

我個心都實哂. 上年7月買佢番黎的時候, 佢已經係成魚啦. 阿卡西可以活了那麼久...佢真係好幸運ga la..

想不到, 他就只有一年多的壽命. 我真很好愛佢. 在盡量不打擾他的環境下, 讓他好好生活. 佢d老公都係無本心, 每一個都欺負佢. 所以我另一條女魚, 始死左老公後, 我都無再為他擇偶.

剛我再去看看他, 他沒有反應了. 真的去了. 我實真係好傷心. 其實今年年初, 我見佢越來越老, 都知佢擺唔幾耐. 估唔到, 今日佢終於離開我了.

希望佢下世唔好再做畜牲啦. :-(

大宅

鄰缸的另一條女魚, 係度望已死的小女魚. 我想他跟我一樣難過. 以後無魚同佢一齊食飯, 無魚同佢爭奇鬥艷, 無魚無同佢一齊對望啦. :-(

我d魚, 一活就活很久的. 連bb魚, 也可活上2個月. 我已好小心飼養了... :-( 阿囡阿囡, 都係阿媽唔好, 我該用多d時間陪你, 等你去的時候, 也不會感到寂單.

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我呢幾日都瓜左幾條, 我養呢批魚好惡, 只要其中一條有小小唔精神, 佢地就會追住黎咬佢, 有時我睇唔到d 魚死左, d魚就係咁食佢, 好多時到我睇到個時, 就剩返排骨。

今日死左1條, 我岩岩見到, 先可以幫佢保留"全屍"咋!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

禁止訪問

大宅

可以改題目嗎
該用戶已被刪除

已刪除用户

大宅

俾你嚇死呀, 原來係條魚
Love You Baby

大宅

原本諗住走人, 一見到個大標題就即刻入來睇吓, 真係比你嚇死呀, 原來係條魚 :tongue:

洋房

比你嚇死呀!

複式洋房

唔該下次唔好再用甘既主題,真係嚇死人呀~~~~!!

我女兒今年8月23日3year了,她是我第一個女兒, 希望可以在這裡同大家分享湊女兒心得~~~!! :-) :-D

大宅

:-( 小女魚的確係我阿囡, 做乜要我改topic name...?!

人地唔唔可以當小女魚係女咩?! 佢陪左我一年有多啦, 唔多唔少都有感情ga la... :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

大宅

我果d 魚女唔係咁下賤ar ma?! 我真係當佢地係仔女看待! 我唔開心, 係度講下都會嚇驚到你地咩?!

我當佢地係家人, 好重視佢地!! 我果女得手指尾咁長, 可以活都1歲多, 已是長命了.

佢係有生命, 都係我重視的生物, 尤是她是第一條阿卡西!!!

阿卡西一對都要3百, 你估我講緊幾十蚊有好幾條的魚仔咩!! 就算真係咁命賤, 佢都係我最深愛的女兒!!!

唔該某些人, 唔好以為我開個topic出黎玩la!!! 人地已經好傷心ga la, 仲話我嚇親你, 唔好玩la!!! :-( :-(

首頁

尾頁

跳至