論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你地有無出過CX, 中華,Garuda等HK去Jakarta..........再駁airasia一程內陸機(例如:椰加達去泗水),
要唔要去另外terminal駁機,會唔會好難搵aa counter, 有咩要注意? thx.

明天會更好~~

伯爵府

其實送到返工人家鄉就ok la! 吾通要比專機送佢呀!

musicboxjoanne  agree  發表於 11-3-30 07:53

男爵府

我覺得... 預返幾個鐘俾佢去搵, 一定搵到喇, 佢地返自己屋企, 唔會有問題既.....

我自己都訂左CX俾佢去JARKATA, 之後搭一架叫 BATAVIA AIRLINE既內陸機, 佢一睇都知道係邊一間話無問題..... 因為佢去SEMARANG, 我同佢講佢坐GURUDA就要係JARKATA留一晚先駁到, BATAVIA就可以等三個鐘有機, 佢即時話坐BATAVIA....

大宅

多謝gigayan的資料提供, 我個印印要8月放一個月假返印尼日惹過年, 我之前問過價因要轉機所以如果全程坐CX或GA要成$4XXX, 真係肉都痛呀, 因上左黎BK搜集資料後我而家會出一條CX或GA的直航飛Jakarta跟住接Batavia的cheap cheap機番日惹, 咁樣我可以平成$1000大元呀, 真開心, 仲有個工人可以同一到達......真係要多謝gigayan呀!

男爵府

Queenielam88 發表於 11-3-30 14:42
多謝gigayan的資料提供, 我個印印要8月放一個月假返印尼日惹過年, 我之前問過價因要轉機所以如果全程坐CX或 ...

Welcome喇, 我都係之前睇返D舊POST, 有位MAMI報料先識咁做, 我都平左$600呀, 哈哈!!

大宅

回覆 Queenielam88 的帖子

可唔可以比您訂機間公司電話我呀?
我都要送個斷約公主返去日惹,
thanks!

大宅

回覆 fian0320 的帖子

其實你可以响任何一間agent出一條cx工人機票(GA冇工人票會好貴), 然後上www.batavia-air.com自己訂內陸機位就得喇, 都好方便, 仲有呢間內陸機D時間駁CX機係好過AirAsia.

大宅

我依家唸緊買最平的機票去雅加達,之後比埋火車去日惹費用佢(HKD$150),
咁應該係最平架, 不過就一定要佢簽收啦,

公爵府

看遲了以下去日惹的post, 我都訂了機票俾姐姐返日惹, 要係機場過晚夜, 連稅要成4,000 呀

公爵府

這網址www.batavia-air.com好似係印尼文. 雖然訂了, 但都試下, 第時有用

珍珠宮

Queenielam88 發表於 11-3-30 14:42
多謝gigayan的資料提供, 我個印印要8月放一個月假返印尼日惹過年, 我之前問過價因要轉機所以如果全程坐CX或 ...

你工人同我一樣, 又係要8月返去一個月, 我同佢講要4千幾太貴叫佢揀LOW SEASON先好返,叫佢同屋企商量下,頭先再問佢就竟然話自已出一半,HAHA。。。不過我都check下呢間airline等佢唔洗比咁多啦。
明天會更好~~

珍珠宮

gigayan 發表於 11-3-31 00:07
Welcome喇, 我都係之前睇返D舊POST, 有位MAMI報料先識咁做, 我都平左$600呀, 哈哈!!
...

想問下係咪book左佢會send番個itinerary去我email,print出黎上機。用CREDIT CARD 過數?
明天會更好~~

大宅

因為印尼係9月過新年, 所以我個工人想8月中放一個月假返去囉, 我都知係high season係會貴D, 但算喇, 人對你好, 你對人好! 而家可以買到cheap cheap內陸機票, 我已經好開心喇!

係呀個網址一出係印尼文, 但係你可以响右上角到選英國國旗咁就會變英文喇, 仲有係用credit card俾錢, 跟住佢會send返個receipt 同會有itinerary俾你print出黎o家, 都好方便.

大宅

回覆 emeraldlam 的帖子

嘩, 你訂咩野機呀, $4000都仲要機場過夜, 我之前check過, cx駁GA應該係同日到日惹.

我之前都冇諗過要咁多錢返印尼o家, 當我check過要成4千幾真係嚇屎我呀, 所以咪係咁上呢道做research囉, 好在有好心人教路先可以省D!以後有料真係要post上黎同人分享!

大宅

LongRyan 發表於 11-3-31 23:00
你工人同我一樣, 又係要8月返去一個月, 我同佢講要4千幾太貴叫佢揀LOW SEASON先好返,叫佢同屋企 ...

另外我想請問, 你個工人又係會返去一個月, 咁你會唔會幫佢响香港打左避孕針先俾佢走定係叫佢返印尼先打呀?

珍珠宮

Queenielam88 發表於 11-4-1 10:54
另外我想請問, 你個工人又係會返去一個月, 咁你會唔會幫佢响香港打左避孕針先俾佢走定係叫佢返印尼先打呀 ...

no la, 佢未婚, 我知未婚都可以有bb, 但我無要求佢打, 佢就完約都好乖, 我去幾次旅行每次都成個星期都無事發生, 大家講個信字.
明天會更好~~

大宅

LongRyan 發表於 11-4-1 11:14
no la, 佢未婚, 我知未婚都可以有bb, 但我無要求佢打, 佢就完約都好乖, 我去幾次旅行每次都成個星期都無 ...

哦原來係咁, 係呀如果人地未結婚你就叫人地打D咁針又真係好奇怪, 而我個是已婚, 佢話等佢返到印尼佢會自己去打喎, 所以我想知下究竟應該係點囉!

珍珠宮

Queenielam88 發表於 11-4-1 11:28
哦原來係咁, 係呀如果人地未結婚你就叫人地打D咁針又真係好奇怪, 而我個是已婚, 佢話等佢返到印尼佢會自 ...

咁不如叫佢係hk打埋,佢返去我估未必會打. 
明天會更好~~

珍珠宮

gigayan 發表於 11-3-30 13:48
我覺得... 預返幾個鐘俾佢去搵, 一定搵到喇, 佢地返自己屋企, 唔會有問題既.....

我自己都訂左CX俾佢去JAR ...

我睇過呢間airline無去’日野’既? 
明天會更好~~

大宅

日惹英文係Yogyakarta (JOG), 佢地呢班機時間係最好駁CX, 唔使瞓機場.

首頁

尾頁

跳至