夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

係唔係所有男人都係咁?婚前當你係公主,婚後變平民,生完bb後就變工人?

子爵府

醒目開學勳章

不會全部掛~但有見識過這種男人

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

下....我本來公主, 一變就變咗人工!

民房

佢當你工人唔緊要,你當番佢奴第就得啦!

gk678  傻得對極喇!  發表於 11-4-4 16:27
laurenleung  笑左~  發表於 11-4-3 00:40

男爵府

好媽媽勳章

婚前我都唔知係咪公主,因為我好鍾意做家務,唔會比老公幫我手,但係生左BB之後就係呀四,之但係如果老公放左工返黎就佢係呀四,佢都算幫我手做好多野~
奀b仔9月16日出世啦~

男爵府

2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

老公放工返黎佢都幫我手做

大宅

各位唔係做家務的問題,因為我都有請印印,請讓我在這兒洩洩氣,唔知會唔會有其他的樓主都同我一樣有這樣的感覺。
我同c6拍拖的時候,佢幾乎所有野都就晒我;到結左婚,得到手,就開始有脾氣,但都ok,之後都會同我say sorry,又會諗d橋氹返我。
但自從2個小朋友出左世後,就愈來愈...........,唔好話諗橋氹你,近來就連sorry都無。
我諗再過多幾年...........

男爵府

我都係啦,拍拖果時吖,公主到不得了啦,坐車又會為你擋太陽,凍少少又會叫你小心d,講野又溫柔,簡直吖....
到結婚啦,都好就我,因為我果時剛剛有左,仲就得緊要,每日打幾個電話俾我,好啦,到生完後,慘囉,除左自己揍仔,佢自己打機,仲要照護埋佢,又嚴3嚴4,成個人好似180度換轉左!好唔開心架!
不過仔仔 依加歲幾,可能佢發現我唔多理佢,因為我有亜仔同工人,佢就對我好番d,不過我依加都無時間理佢,因為掛住同個仔玩

男爵府

啪拖時都唔會當我係公主, 我亦唔會要人特別就我, 大家都係公平嘅. 我地結咗婚13年, 婚後都無當我你工人, 家務揍仔都你分工合作. 大家關係良好, 有時都無講d無謂嘢, 等大家無咁悶.

複式洋房

我以前係工人
而家係公主
反而有D唔慣.呵呵

瑪瑙宮

necohaos 發表於 11-4-2 11:07
各位唔係做家務的問題,因為我都有請印印,請讓我在這兒洩洩氣,唔知會唔會有其他的樓主都同我一樣有這樣的 ...

我果件都係咁喇, 對男人唔好期望咁高, 有 d 係婚前婚後無變, 有 d 就婚前婚後兩個人. 我果個係後者. 我而家當佢老爺.

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

以前未有工人,大部分家務都係老公做,我只係洗碗同間吾中煮下野食...hehe~

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

拍拖-結婚-生bb一直都當我係公主~

大宅

拍拖時,c6 當我係女神;搬去同佢阿媽一齊住時,c6 當我係工人;婚後,c6 要我做99 的出氣袋。

禁止訪問

男爵府

婚前婚後都我都係呀4:;pppp:
陀b時都無話對我特別好

男爵府

好媽媽勳章

回覆 necohaos 的帖子

會唔會你不知不覺惡死左, 當左佢係小朋友咁教.

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我婚前係公主..婚後係皇后..生完2個B都係皇后..
多謝C6咁錫我

wendy614  你好幸福呀~ ^^  發表於 11-4-4 03:22

大宅

你咪坦白同佢講感受啦!

男爵府

我以前係公主現在都係公主

首頁

尾頁

跳至