想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Check 到 bingo 前, 原來是沒有什麼感覺的, 只是比平常眼訓一點點...

Check 到 bingo 後數天 (M 應來的一天 check 的), 開始多了去小便, 胸有點漲, 肚有 D 似谷 M feel, 早上起床感覺到高溫, 量體溫也越來越高, 持續>37, 繼續容易感到疲倦...

大宅

陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都係咁既feel呵已bingo2~3week,真係好倦好眼瞓架
願您身體健康+精乖靈利+開心快樂

男爵府

畀面勳章

同意, bingo前除咗特別攰之外, 根本無其他徵狀.
好多徵狀如:胃氣, 胃頂, 無胃口, 作噁都係 6w之後先出現.

洋房

mcrabbit 發表於 11-4-3 12:03
Check 到 bingo 前, 原來是沒有什麼感覺的, 只是比平常眼訓一點點...

Check 到 bingo 後數天 (M 應來的一 ...

我係懷疑個案
但我唔係排卵後keep住高溫,而係過左黎M個日就開始持續高,1日比1日高,但都未過37,都係36.7-36.9,今日已經遲左6日
個胸同淋巴腺冇腫脹,冇谷M既感覺
成日頭暈,好多胃氣同屁
不過我仲未check到有冇
我個中醫暫時開左D安胎、化胃氣既中藥比我煲
佢話可唔可以早D CHECK到都要睇下個孕育體質好唔好,如果冇咁好既,要遲D先check到,所以都係叫我等

複式洋房

除左高溫仲胃脹胃頂同埋入左醫院住幾日先CHECK到Bingo..
家下睇中醫胃頂無咁多, 不過胃脹收唔到..仲大過個肚.

男爵府

chausiulam 發表於 11-4-3 17:44
我係懷疑個案
但我唔係排卵後keep住高溫,而係過左黎M個日就開始持續高,1日比1日高,但都未過37,都係36 ...

你有無試過用D 試紙 (e.g. 綠 d, clearblue, 曼記) check 的結果 ??

洋房

mcrabbit 發表於 11-4-3 17:57
你有無試過用D 試紙 (e.g. 綠 d, clearblue, 曼記) check 的結果 ??

用過clearblue

男爵府

chausiulam 發表於 11-4-3 18:01
用過clearblue

個 result 係點? 祝你 bingo 順順利利呀! ^^

洋房

mcrabbit 發表於 11-4-3 18:03
個 result 係點? 祝你 bingo 順順利利呀! ^^

result話冇啊,所以今日同中醫講過,話我真係好唔舒服同遲左6日
佢就開左D藥,叫我下星期仲未黎再check多次,
佢話冇得急,每個人反應唔同,check到時間都唔同,
我媽媽都話個時佢都要14日內check左4次先check到,
個中醫好搞笑ga,佢話係有既總有1日會check到

男爵府

chausiulam 發表於 11-4-3 18:07
result話冇啊,所以今日同中醫講過,話我真係好唔舒服同遲左6日
佢就開左D藥,叫我下星期仲未黎再check多 ...

咁又岩既, 有就有無就無, 心急都無辦法! 唯有小心 D, 希望遲D 會 check 到啦! ^^

男爵府

chausiulam 發表於 11-4-3 18:07
佢就開左D藥,叫我下星期仲未黎再check多 ...

我就用 clearblue check 到有, 但診所未 check 到阿! 好難完全平常心, 但係自己諗, 事實已定, 唯有等等啦!

大宅

我係新人!多多指教!我DAY 1 係4/3, CYCLE28,啲M遲嚟咗三日(平時好準嘅)啱啱用驗孕棒驗,但第二條線好淺色,唔知有無BINGO?

男爵府

我驗倒之前已經頭暈, 支力, 眼訓, 有谷M FEEL(平時只有遲黎先會), 放屁…易餓易飽, 少少作嘔

M期左右多左腰痛, 胸痛

一星期後胃口正常返, 冇作嘔, 繼續輕微M痛,
proud of 米米

男爵府

lengkwan 發表於 11-4-3 19:20
我係新人!多多指教!我DAY 1 係4/3, CYCLE28,啲M遲嚟咗三日(平時好準嘅)啱啱用驗孕棒驗,但第二條線 ...

應該中架喇不過仲早, 去診所未必驗倒, 等多幾日再驗
proud of 米米

複式洋房

Hi 我想問我已經遲左9日仲未M come, 個肚好漲,個胸同乳頭都好痛,不過之前兩日check 過,無bingo,請問我應該幾時再check呀?現在個肚好谷好辛苦,究竟我會唔會有呢?

男爵府

ViannMummy 發表於 11-4-3 20:08
Hi 我想問我已經遲左9日仲未M come, 個肚好漲,個胸同乳頭都好痛,不過之前兩日check 過,無bingo,請問我應該 ...

你知唔知自己幾時排卵?照計14日後會驗倒
proud of 米米

複式洋房

回覆 mcrabbit 的帖子

我想問高溫係未一定係要37度以上..咁你未知自己中既時候體溫有冇升跌架???

大宅

my temperature has been above 37 *C for a week already...

洋房

mcrabbit 發表於 11-4-3 18:33
我就用 clearblue check 到有, 但診所未 check 到阿! 好難完全平常心, 但係自己諗, 事實已定, 唯有等等啦 ...

係啊,雖然成日都安慰自己,一來驚空歡喜會好失望,二來成日諗又驚會小器,但係完全唔諗又冇可能,唯有成日早D訓(我宜家7,8點就好眼訓),搵多D野做下分散下注意力

早大家都早日comfirm啊

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至