想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題, 十一點幾起身有一滴血, 落街食完個飯, 一直好似M咁流左一個下晝血, 而家仲流緊, 不過收左好多, 星期日無醫生睇, 婦產BOOK左星期六照, 想問下咁樣捱一日, 流走左GE機會大嘛?

第一次有BB, BOOK照U/S果時個婦產電話度話我當有6W, 6W無左都好平常掛... 我估... 就算聽日有得早睇, 我諗個BB都應該無左LU... 失望.... 等CHECK果陣, 五日好似五年咁, 咁樣流血估個BB無望, 就覺得呢6W快到無影... 我都係因為有呢個先上來做會員問下野, 估唔到一陣間經歷哂由有到無GE事

有呢一次, 下次再有果時可以好似之前幫過我GE各位媽媽一樣, 上黎幫番人...

聽過再危GE媽媽都保得住, 但係我都覺得自己呢個保唔住LU... 努力再造龍BB... 希望....

子爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

kiuchi314 發表於 11-4-3 18:54
如題, 十一點幾起身有一滴血, 落街食完個飯, 一直好似M咁流左一個下晝血, 而家仲流緊, 不過收左好多, 星期 ...

點解你唔去急症室呀?
你講自己有左BB而家見紅好快睇你架!
唔好等啦!

大宅

回覆 carcar2010 的帖子

但係星期六果陣, 個醫生驗兩次, 一次話弱話無, 有一次有水印咩到睇唔到
我得我果兩枝棒棒, 又無醫生紙, 得我自己話, 醫院都唔信我啦... 同埋而家收左D, 只係少少痛

子爵府

kiuchi314 發表於 11-4-3 19:06

但係星期六果陣, 個醫生驗兩次, 一次話弱話無, 有一次有水印咩到睇唔到

私家醫生驗孕棒無咁sentsitive架.
既然你自己都驗左2次係有, 你同姑娘講話自己已經驗到有bb囉!
好多jm懷孕初期都有見紅,最後bb都可以平安出世啦!

大宅

頂! 唔爆呢個字好難平服!
仲以為醫生果D準D, 如果係咁, 我攞住我果兩枝去醫院, 都會有人信?
但係我流到好似M咁勁, 個私家有條淺線都話無, 我係咪黎M咋?
如果係咁, 我都係去一趟醫院先, 就算真係我咁黑, 驗4次3次有, 都原來係咋糊, 去到醫院被人媽叉, 都好過我真係有就咁就無左

子爵府

回覆 kiuchi314 的帖子

你嗱嗱聲去睇急症啦! 去私家醫院急症會好d潻啞, 有jm講去私家會幫你打安胎針或者俾安胎藥你架.
反而政府可能最多叫你留院觀察,無嘢可以做!

男爵府

緊係有理冇理去左急症先啦…仲等診所開…
proud of 米米

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

快D睇左急症先LA~
就算驗孕驗唔到有線,E院會幫你驗血睇HTC指數。
詩篇32:7
你是我藏身之處,你必保佑我脫離苦難,以得救的樂歌四面環繞我。

26/10/2014 5W4D 0.6cm 胎襄
16/09/2014 Bingo

08/06/2013 出世拉
28/11/2012 11W4D 4.99cm Oscar 1.98mm
23/11/2012 10W6D 3.95cm BB跳杻腰舞
10/

大宅

OMG做咩咁傻唔即刻睇急症?!
希望你冇事啦!!
一步又一步,這是盼望之路。你愛,你手,牽引我走這人生路。

大宅

結果今朝起身, 疴左出黎, 岩岩去完原本約星期六照心跳ge婦產番黎, 無左

個婦產都話個醫生點可以話無, 根本就有
攞左今朝疴ge去醫生度做代驗, 未驗已經同我講係胎ge組織

個婦產照果陣話都幾清, 唔洗食葯, 淨塞3日葯等淨低ge野排番出黎
總算個bb走得好乖

自然界ge野, 自然淘汰, 無左唔一定係衰, 只嘆我地無緣, 希望佢再搵住好人家, 重新做人, bye bb...

大宅

kiuchi314 發表於 11-4-4 14:54
結果今朝起身, 疴左出黎, 岩岩去完原本約星期六照心跳ge婦產番黎, 無左

個婦產都話個醫生點可以話無, 根本 ...

我睇完之後心都UP埋
妳要好好保重身體!
我試咗好耐都未有, 而妳有過但不幸冇咗, 妳嘅唔開心一定比我更加大,
我好慶幸有BK呢個地方俾我哋舒緩吓情緒,
一齊加油喇!!!

子爵府

樓主, 你好positive!!

有冇睇開的中醫??流清後, 揾個中醫好好調理身體先. 呢幾日轉涼, 唔好泠親, 千祈唔好食/飲凍嘢, 休息多d!!

祝早日可重新出發!!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

樓主, 驗孕棒條線係咪好淺色, 得個控?

我之前試過 2 次驗到有線但幾日後黎 M, 醫生話係化學性懷孕 (如果真正 bingo M 遲幾日驗孕棒至少50%線), 即係卵子同精子結合左但著床唔成功....係好早期流產....醫生話當係 M 唔, 唔當小產架~

大宅

養好身體再黎過, 加油 !!

大宅

回覆 ECET6689 的帖子

唔好心UP啦, 你都仲試緊, 影響心情唔好啦, 個醫生話頭3個月自然無左有60%機會嫁, 所以有到係好好, 無GE都好正常, 自然法則嘛~

你試左好耐無, 我就一場夢咁就無左, 大家唔開心GE地方唔同, 無話邊個唔開心D, 最緊要我知你試緊, 我會希望你唔好灰心, 只係今日未BINGO, 唔係無BINGO到嘛~ 識我GE人話我好無情, 我今日等緊見醫生果陣, 仲用手機做緊野, 個FD叫我緊張些少, 但係都無左, 緊張又點? 只嘆有緣無份... 你就緣份未到, 今個月可能會到呢~

唉... 反而我老公好似以為自己做錯野, 好唔開心, 因為我發覺遲M一日度, 佢早左放工係屋企, 又無開燈, 我以為撞鬼(因為我本身係睇到) 比佢嚇到大叫, 心到跳出黎, 可能佢以為佢嚇親我, 所以個BB無左... 我而家諗緊佢等陣放工返黎, 點樣錫番佢

個醫生今日仲打電話黎, 話個驗血報告要遲D, 下晝先有得攞, 我嬲嬲地咁好有禮貌回佢:
份報告對我黎講已經唔重要, 我尋日流血流左一日, 以為M, 今朝疴左出黎, 宜家係第2個醫生度, 佢話已經無左嗱

無錯, 個醫生無做錯野, 不過由佢話唔可以當我有果陣, 我真係好唔高興, 當我回番佢禮囉

大宅

回覆 mapp2009 的帖子

有個睇過幾次, 幾好, 我等呢幾日清哂就要去睇中醫保保去...
奶奶話就算佢走得咁乖, 淨少少唔洗食藥, 但係無左就係無左, 都好傷元氣, 點都要保保去
個婦產醫生話最好休息三個月, 無論係個身體定個子宮, 三個月都唔好想要BB住
不過我身子本身幾弱, 可能唔止三個月啦~ 傷一傷有排保, 錢都有排洗

大宅

回覆 mrsjimmy 的帖子

我個兩次都係出哂成條線, 不過淺粉紅色, 我以為叫個"控", 但原來唔算叫控, 已經叫好明顯有條線, 今日個婦產見到話係淺色D, 但已經係兩條線, 一睇就知唔可以當無

我同你有少少唔同, 我上次M係2月18, 照計3月25再黎, 點知無黎, 我本身好準, 到28號個媽媽朋友話唔洗等, 買枝棒驗, 中左
一直無M到 (成10幾日LU), 直到尋日11點幾見到第一滴血, 今朝晨早就疴左一團東東出黎... 係要比力果隻, 真係疴... 打比個BOOK左今星期六照心跳GE婦產, 即刻去睇, 仲要攞埋今朝疴GE去驗, 都未驗, 佢見到團野已經話唔係M, 係胎組織, 總結數日數

6W3D, 無左

大宅

回覆 hellozaza 的帖子

多謝哂~
我想我老公開心番先, 佢無我睇得咁開

大宅

回覆 kiuchi314 的帖子

你咁睇得開都係一件好事
好好照顧身體,之後再努力過:)
一步又一步,這是盼望之路。你愛,你手,牽引我走這人生路。

大宅

回覆 siuheijoeblack 的帖子

多謝哂
你覺得我睇得開, 都算係. 另一方面睇, 一直D人話我本身好無情, 可能無情同睇得開都係差唔多掛
大家都隨緣~

首頁

尾頁

跳至