跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 06-07年度, 幼稚園派表日期

我地03年10月的小b今年開始要報名出年的幼稚園了, 不知各位媽咪有何心水選擇呢? 不論你們有何心儀學校, 為了方便大家能夠於指定日子及時間內報到心儀的幼稚園, 我特別開了這個topic, 希望大家一知道任何消息, 就盡快上來update資料, 唔該晒!

九龍禮賢學校幼稚園 (www.krs.edu.hk)
10/10/05-28/10/05 (網上)
29/10/05 (親身取表)
3/11/05-5/11/05 (親身交表)

啟思小學附屬幼稚園 (www.creativeprisch.edu.hk)
(網上下載表格)
現已接受報名

香港創價幼稚園 (www.soka.edu.hk)
24/10/05-5/11/05
網上下載, 郵寄或親臨辦理手續

香港靈糧堂幼稚園 (2/7/05-10/11/05)
馬鞍山靈糧幼稚園 (1/9/05-10/11/05)
鑽石山靈糧幼稚園 (無說明何時報名, 但網上已有表格下載)
藍田靈糧幼稚園 (無說明何時報名, 但網上已有表格下載)
(www.lingliang.org.hk)
網上報名, 郵寄或親自遞交表格均可

迦南幼稚園 (各區分校)
(www.cannan.edu.hk)
已於網上有表格下載, 詳情請參看其網頁

啟思幼稚園 (各區分校)
(www.creative.edu.hk)
每年9月

劍鳴幼稚園
(www.keenmind.com.hk)
沒有說明何時報名, 但網上已有報名表下載

崇真英文幼稚園部
(www.ttpskg.edu.hk)
現已接受報名, 網上有報名表下載

九龍塘樂基幼稚園 (www.hongkongpreschool.com.hk)
(05 Nov. 2005) 派表,亦可在學校網頁 download

國際英文幼稚園
(20 Sep. 2005) 才公報派表日期,需親身前往取表

男爵府

蕭長老,
燒賣大個仔左好多呀! 食野個口仲...哈哈...擘得好大添!

珍珠宮

好媽媽勳章

十月
5豬佢算5算男兒口大食四方呢
佢點至大個左呀, 仲好老積tim
大少, 二小姐, 請問有乜FUN庫呀.

男爵府

蕭長老,
唔似老積喎, 似招積多D, 哈哈!

珍珠宮

好媽媽勳章

呀十
你又典呀 ???? 真正少99忙嗎 ???
我依家都係待業中, 好5好彩比公司laid off左
依家做住temp少99.

男爵府

蕭長老,
我呢種無工人, 乜都要自己一腳踢既全職c9, 就唔能夠稱得上係少99啦, 我呢d只係家中阿四, 仲要係一日做到黑果隻呀! :-|

民房

九龍塘York現正派表, 需親身取報名表.

民房

如有興趣, 請到聊天室談談心儀幼稚園問題.

珍珠宮

好媽媽勳章

咁畢而你請禾啦 .....
一個月10000蚊, 返5days
禾幫li攪掂ok所有家務, 呀女你要禾湊既都幫埋li

男爵府

蕭長老,
你係咪玩野呀? 一萬蚊一個月, 我佬如果肯額外畀我既話, 我生多個唻湊都制呀! 哈哈!

男爵府

我地03年10月的小b今年開始要報名出年的幼稚園了, 不知各位媽咪有何心水選擇呢? 不論你們有何心儀學校, 為了方便大家能夠於指定日子及時間內報到心儀的幼稚園, 我特別開了這個topic, 希望大家一知道任何消息, 就盡快上來update資料, 唔該晒!

九龍禮賢學校幼稚園 (www.krs.edu.hk)
10/10/05-28/10/05 (網上)
29/10/05 (親身取表)
3/11/05-5/11/05 (親身交表)

啟思小學附屬幼稚園 (www.creativeprisch.edu.hk)
(網上下載表格)
現已接受報名

香港創價幼稚園 (www.soka.edu.hk)
24/10/05-5/11/05
網上下載, 郵寄或親臨辦理手續

香港靈糧堂幼稚園 (2/7/05-10/11/05)
馬鞍山靈糧幼稚園 (1/9/05-10/11/05)
鑽石山靈糧幼稚園 (無說明何時報名, 但網上已有表格下載)
藍田靈糧幼稚園 (無說明何時報名, 但網上已有表格下載)
(www.lingliang.org.hk)
網上報名, 郵寄或親自遞交表格均可

迦南幼稚園 (各區分校)
(www.cannan.edu.hk)
已於網上有表格下載, 詳情請參看其網頁

啟思幼稚園 (各區分校)
(www.creative.edu.hk)
每年9月

劍鳴幼稚園
(www.keenmind.com.hk)
沒有說明何時報名, 但網上已有報名表下載

崇真英文幼稚園部
(www.ttpskg.edu.hk)
現已接受報名, 網上有報名表下載

九龍塘樂基幼稚園 (www.hongkongpreschool.com.hk)
(05 Nov. 2005) 派表,亦可在學校網頁 download

國際英文幼稚園
(20 Sep. 2005) 才公報派表日期,需親身前往取表

約克英文小學暨幼稚園
現在接受報名, 可親身前往領取, 或在網上下載, 但因為網上報名表的格式有問題, 故建議親自前往領取申請表

男爵府

協恩係10月29日, 聖羅撒係11月5日及12日都係親臨取表

男爵府

嗚嗚, 協恩...我地d小b, 係報唔到名架? 除非今年協恩轉死性, 肯收d唔足三歲既小b啦! :-(

別墅

培正都好似鍾意收大仔既,唔收小b,但佢無明文話,可以試下。
[img align=left]http://www.geniusout.com.hk/big5/yanyan.JPG[/img]

禁止訪問

男爵府

leekim,
培正唔駛嘥時間試喇, 網上同電話錄音都講得好清楚, 今年培正只會收02年9月1日至03年8月31日出生的小朋友, 我地d小b, 如果要讀培正, 就出年請早喇!

jessicalau,
返全日班既幼稚園, 真係幾貴架, 如果你真係想畀小朋友返全日班, 不如考慮下幼兒園, 由N1讀到N4啦! 但係幼兒園可唔可以做到雙語發展, 我又無研究過呀, 或者你研究下, 再同你佬商量啦!

男爵府

好媽媽勳章

你地好呀 !! 我個 hin hin 都係10月出世架, 你地打算報邊幾間呀 ??? 其實我都無"mug"頭緒都唔知報邊間好, 因為bb到依家講野都唔係o甘叻只係識幾個字 da da , mama, yei yei,......原先老公都想佢讀一"d"深"d"既幼稚園, 但我怕佢會吃力(因為仲未識講野 ma) 你地個bb講野叻唔叻呀 ??? 你地覺得係咪應該比佢讀"d"無壓力既學校呢 ???

珍珠宮

好媽媽勳章

我就已經唸好比燒買讀邊間啦 ..... 其實都好煩, 要揀學校比佢, 都5g揀邊間, 因心目中5g一間架麻 ...

男爵府

長老,
咁你諗好左同燒賣報邊幾間呀? 你響香港區, 咁多好學校, 好難揀既呢! ?-(

男爵府

hinhin.mami,
你bb係邊日出世架? 唉...報幼稚園, 我會玩大包圍呀, 有直屬小學既又會揀一兩間唻報, 傳統d既又會揀一兩間唻報, 活動教學多d既又會揀一兩間唻報, 難入既又會揀下, 易入d既又會揀下! 事關我都唔知自己想點呀! 好鬼煩!

首頁

尾頁

跳至