單親天地

跳至

首頁

尾頁

民房

每日都係瞓醒就返工, 放工就好想撲返去湊女,
完全冇癮去街, 同fd食飯又唔想洗錢, 難得出下去抖氣,
又怕媽媽要幫我湊女會好攰.
久而久之, 個人枯燥到不得了,
個囡而家先得15個月....
究竟係單親, 定係因為我個囡仲細呢...

酸棗仁  4月17有免費公開活動, 請留意並考慮, 謝!  發表於 11-4-7 20:33

伯爵府

tine-lam 發表於 11-4-7 16:56
又怕媽 ...

樣樣有啲啦....

單親會枯燥啲
要返工又要趕湊女, 又差咗啲啲
女女細, 又差咗啲啲.

盡量平衡下....
女女一年一年大, 情況又會好好多架喇.....

呢度間唔中都有搞活動嘅. 有平有貴, 亦有適合帶埋bb女嘅....
得閒留意下, 喜歡嘅就參加啦.
成班同路人, 你出得來一次, 都會上癮架....包你唔悶.

fongbma  我亞囡都係得18個月多d ,,好多活動唔係咁啱佢地玩,,不過我都無理,,照去,,總之,,小朋友又可以多d 朋友,,自己又可以多d 見下人,,傾下計,,會開心d ,,  發表於 11-4-7 17:28
緊急求助熱線 / 中西醫藥網址 / 單親或情緒支援網址 請按我的頭像進入!
老朽若偶有行善, 只為受人恩惠太多, 嘻嘻 !

恕本人設定為不接受任何PM

民房

酸棗仁 發表於 11-4-7 17:09
樣樣有啲啦....

單親會枯燥啲

多謝你^^
我睇到之前有bbq, 不過我錯過咗, 期待下一次^^
我同囡囡都可以出嚟玩下

catfitfit  到佢十幾歲時就會同你講: 媽咪, 今晚唔洗煮我飯...架啦  發表於 11-4-8 12:23
小雄維尼  佢細個既時候, 玩就你當然要睇住啦, 到佢有得幾歲既話, 就會同你講: 媽咪, 你咪阻住我同d小朋友玩啦! 哈哈哈哈  發表於 11-4-7 19:43

伯爵府

tine-lam 發表於 11-4-7 17:12
多謝你^^
我睇到之前有bbq, 不過我錯過咗, 期待下一次^^
我同囡囡都可以出嚟玩下 ...

我啱啱搵咗啲資料.....

預備呢一兩個星期, 搵個星期日, 喺坑口一間西餐廳食午餐.....

因為我地將軍澳呢區, 都住咗好多單親嘅bk會員, 有四五個小朋友年紀都係一至三歲咋.

諗住食午餐, 傾計, 小朋友又可以喺餐廳露天地方玩下(不適合跑跑跳跳).....
想活動嘅, 又可以帶佢地去遊樂場玩....
可以消磨成個下午架.

我搵到三四個人, 就會開 topic 邀請各街坊架喇.

如果你唔嫌遠嘅, 歡迎參加....又或者, 再留意下一次活動都得架.

tine-lam  Thanks ^^  發表於 11-4-8 09:20

緊急求助熱線 / 中西醫藥網址 / 單親或情緒支援網址 請按我的頭像進入!

瑪瑙宮

環保接龍勳章

又怕媽 ...

其實我唔知咩叫枯燥,我無小朋友,
但我有隻女,無事嘅,我都唔多想出街,
就算出街都會掛住佢,好想快d見到佢...
呢响屋企就最安心...
咁...又會唔會係我問題呢..

如果你囡囡識行識走嘅,
咁你帶佢去街當然舒服好多...
閒事少理,只談風月,不談正事{{我要......絕對領域}}

伯爵府

wayso 發表於 11-4-7 17:25
其實我唔知咩叫枯燥,我無小朋友,
但我有隻女,無事嘅,我都唔多想出街,
就算出街都會掛住佢,好想快d見到佢. ...

你隻女夠識行識走啦....你又唔周圍去行下?

wayso  佢又重又老啦,我唔可以帶佢去長途,所以寧願留低陪佢囉,又或者係我唔想出,靜靜地,好爽架...^^  發表於 11-4-7 17:36

翡翠宮

+3金熱血 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

又怕媽 ...

.........

酸棗仁  4月17有免費公開活動, 請留意並考慮, 謝!  發表於 11-4-7 20:33
重新起步,為未來努力

禁止訪問

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

我個仔細個個陣好多野好差, 咩ot, pt . st個個星期都要去, 我雖然無返工, 不過我都好大壓力架. 你個女大個d啦, 你就無甘辛苦(嚴格黎講係辛苦第樣野). 呢個階段去到返左學, 你就會好好多, 而且幼稚園係密月期, 無功課壓力.....到小學呢....功課測驗考試....你就知味道:;pppp:. 有機會咪睇下呢到有咩活動搞囉.你出黎鬆下, 甘先有力繼續前進架.

酸棗仁  你呢輪食錯藥牙? 講嘢咁正面嘅!  發表於 11-4-7 19:27
心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

水晶宮

回覆 酸棗仁 的帖子

拿, 我就搞左日營啦, 幾時到你出手搞下d cheap cheap 活動先 ?

水晶宮

回覆 酸棗仁 的帖子

wayso, 好心你出街見下人啦, 5係我走拎我食開d自閉藥比你架

水晶宮

回覆 小雄維尼 的帖子

你無睇我簽名咩 : 做應該做既事, 你點睇, 與我無關!

伯爵府

小雄維尼 發表於 11-4-7 19:27
回覆 酸棗仁 的帖子

拿, 我就搞左日營啦, 幾時到你出手搞下d cheap cheap 活動先 ?

尖沙咀中間道兒童遊樂場囉....識行就啱玩架喇!

公眾地方, 又唔駛比錢, 冇難度...
大家帶啲嘢去, 坐底一齊食之嘛

要唔要來緊嘅 17號搞吖?

水晶宮

星期日老尖5係好多外籍傭工咩?

伯爵府

小雄維尼 發表於 11-4-7 19:35
星期日老尖5係好多外籍傭工咩?

佢地匿埋一便, 唔會喺遊樂場設施附近架....

佢地會喺公廁門口對開, 有瓦遮頭, 鋪嘢坐地下架....

你得唔得吖? 得嘅, 我就開 topic 架喇

wayso  阿伯話........好枯燥呀))))))
哈哈....  發表於 11-4-7 20:03
小雄維尼  我可5可以好老實甘講, 睇下有邊個去先決定呢?  發表於 11-4-7 19:44

水晶宮

17號 5知咩天氣喎, 如果落雨甘點呀

水晶宮

係我拖多d自己友去一齊玩呀

侯爵府

環保接龍勳章

酸棗仁 發表於 11-4-7 19:32
尖沙咀中間道兒童遊樂場囉....識行就啱玩架喇!

公眾地方, 又唔駛比錢, 冇難度...

好野!..亞伯肯帶隊攪活動啦...

酸棗仁  4月17有免費公開活動, 請留意並考慮, 謝!  發表於 11-4-7 20:34
我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

大宅

又怕媽 ...

我又唔覺得好枯燥,只係有時會覺得好心煩、好"支力",或者好辛苦!

酸棗仁  4月17有免費公開活動, 請留意並考慮, 謝!  發表於 11-4-7 20:34
我但求能夠一一去數清楚......

侯爵府

環保接龍勳章

88ofsun 發表於 11-4-7 20:27
我又唔覺得好枯燥,只係有時會覺得好心煩、好"支力",或者好辛苦!

而我..就覺得好忙.....好忙.....好忙.....
吾夠時間用....所以我吾會浪費時間...有咩想做,就去做...

88ofsun  忙上網!?^^  發表於 11-4-7 20:55
我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

首頁

尾頁

跳至