意見反饋
義工

想生BB 今日: 25|主題: 99404

有冇人試過在其它地方試做IVF?

民房

國民生產總值:11

如題?

前兩日係生果報見到深圳武警醫院都有IVF做. 但經網上查問, 發覺佢地收費好平, 比香港平成一半(佢地話三萬幾就OK, 但三萬幾係RMB, 未計番港幣). 但最後都係冇考慮, 因為對方話佢地冇人識講廣東話. 而我地又吾識普通話.

所以想問咁多位, 你地有冇人或聽過在大陸或其它地方有IVF做, 大約幾錢及流程如何? 總共要去幾多次先至做到(我指做IVF之前要去幾多次)?

王國熱話
Roger Vivier - Tiffany blue 好鐘意!
韓衣
H Kelly 28 黑金 Togo
去旅行通常著咩鞋?

男爵府

國民生產總值:7560

大陸真係吾敢try, 分分鍾掉錯埋d卵子同精子,反而我聽人去台灣同泰國做都ok.

男爵府

國民生產總值:8667

回覆 yan_128 的帖子

我就唔係喺大陸做ivf,我係喺香港,如果係大陸,請問一下,係唔係d咩大醫院呀,如果唔係,我都係覺得唔好試.
我做ivf,m黎之後兩個星期,每個星期見醫生兩次,我諗見幾多次醫生,都要睇情況,但係,見完醫生,又要抽血,等化驗所回覆,先可以知道下一步可以做d咩,雖然深圳唔係遠,但係會唔會好唔方便,而且,我最後一支抽蛋果支針,要計返d鐘數,返大陸做,萬一坐車時有d咩延誤,會唔會唔係咁好,仲有呀,做完之後,仲要周車勞動先返到屋企,呢個都係問題

侯爵府

國民生產總值:22869

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

在大陸做,分分鐘命都冇埋。唔好話做IVF,普通整容都會冇左條命喇。

大宅

國民生產總值:1024

都係香港做好啲,你睇中國內地的人都嚟香港做IVF就知啦

大宅

國民生產總值:3228

有冇人係泰國做過 IVF ???

民房

國民生產總值:8

想了解大陆做IVF的情况,搜寻麒麟网看看咯.其实大陆人到香港做IVF,部分是想本身有问题又想生第二胎,但大陆一般第二胎没有准生证的话,医院是不允许做IVF的.所以就会选择到香港做IVF.贵也没办法啦.部分就是经济比较好的人,希望能享受到香港医院的不拥挤和服务好(大陆价钱是很便宜,但人多得不得了,人头涌涌,医生不看病历,根本不会记得你是谁,而且看医生时,甚至做阴道超声波时,都可能有其它的病人排队在旁,毫无私隐).技术呢?我觉得两边差不多,而且内地人口众多,看不育的希望做IVF的也非常多,所以各大医院接触的病历也就特别多,实际操作机会也比香港多很多,所以可能经验方面比香港的医院会多哦..

民房

國民生產總值:39

回覆 wendyll 的帖子

我都好想去大陸試下,不過深圳武警醫院好似吾係國家名單內.你可以查下或看以下地址http://www.gdhealth.net.cn/zczw/newslist/wstnews.php?id=6154.
不過好多人都話武警醫院服务比較好d.
在大陸39醫上網可以查到那間醫院如向http://sz.39.net/ekjz/101/4/1113938.html
但是國家名單內醫院都有很多complain.

深圳市罗湖区人民医院和北京大学深圳医院我上星期打過電話去,大約3-4萬.深圳市罗湖区人民医院好近.不過網上話

兩間不是很好. magaritams

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.