意見反饋
義工

自由講場 今日: 467|主題: 1017439

強積金的管理費或手續費, 係咪每買1隻基金收1次?買4隻收4份?

大宅

國民生產總值:3007

我唔知點選基金好, 所以選左四隻都25%
但而家諗諗下佢每隻基金的管理費好似都唔同...
咁即係會點計呢?

侯爵府

國民生產總值:21470

畀面勳章

回覆 Z_Z 的帖子

管理費/手續費 已經係果隻基金買賣價中反影左,
所以冇分一次定四次,
如果假設管理費/手續費係相同,
咁 100%x管理費 = 25%x管理費+25%x管理費+25%x管理費+25%x管理費

大宅

原來如此
因我見本強積金小冊子度列出"每隻基金每一千元可能負擔的成本"
咁係咪即係指係管理費用呀?

別墅

國民生產總值:925

除了托管費, 還有行政費要支付給每隻基金的。所以如果資金不是太多, 不建議選擇有太多基金。

大宅

Charlee 發表於 11-4-9 13:22
除了托管費, 還有行政費要支付給每隻基金的。所以如果資金不是太多, 不建議選擇有太多基金。 ...

咁係按我個分配百分比的比例來收, 定係每隻收足呀?
如果係一隻一隻咁收足, 唔怪之得我成日蝕啦,
次次我唔識選就會買夠四個唔同程度風險的基金架啦

別墅

國民生產總值:925

因為我的中文打字還是學習階段, 請容許我用英文作答。
There are several fees for maintaining and adminstratoring the MPF Funds, viz. Custodian Fee, Management Fee and Administration Fee. Different funds may have different rate of Mangement fee subject to which fund house that you are selected. You cannot see the related fee from your statement as the fee has been absorbed from your investment fund prior to the investment.

For example, if the fund portfilio consists of two funds - one is conservative fund (like Bonds) and the other is relatively aggressive fund (e.g HK Equity). The Management and Admin fee of the latter is most likely higher than the former one. Hence, you have to check firstly before making the decision.

Hope the above is of use to you.

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.