意見反饋
義工

單親天地 今日: 1|主題: 17182

跳至
我分配左屯門大興..唔想要.太遠囉

侯爵府

國民生產總值:24742

2019勳章 熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我今日收左房署寄來嘎信..原來分配左屯門大興..好失望囉..不過我都係唔要啦..一來又遠..二來三個小朋友又要轉校好麻煩..一時間搵三間學校唔係咁容易.唉..仲有二次機會..到時唔知會點呢..

12free  吓!大興邨好舊架既邨,有三十幾四十年既邨,
係呀,如果要等二次,就要等2-3個月.  發表於 11-5-13 08:55
amythepooh  第二次多數是2-3個月就有,如果你真是不想要可以拒絕等第二次,拒絕時他會問你想要邊區和到時你可預先寫定一封信給他講曬你的狀況,他會交上去  發表於 11-4-10 10:18
美亞  你要將你的苦況直接同房署講.講明要某區~某區(例如:上水~沙田)  發表於 11-4-8 22:18

王國熱話
冇肉既粥可否代一餐?
10個月食譜
宜家豬瘟,你地仲有冇用豬肉整野俾bb吃?
食譜
我的生命由我主宰.

別墅

國民生產總值:640

第一次如果不要,第二次要等幾耐呢
一切不行都要行,生命已安排你經曆。

大宅

國民生產總值:1054

或者可以找社工幫忙

別墅

kim27224225 發表於 11-4-8 23:11
或者可以找社工幫忙

社工好似不能控制房屋署會分咩屋哦,,只能要求地區,但系要有理由。不過體恤公屋好似全部都差。

子爵府

國民生產總值:10647

畀面勳章

除非死人呢D大件事, 攪到上晒新聞, 唔係正常就算出到社工都好難影響到房署編你去邊度, 因為香港地單親太多啦.................我果時第一次去新翠, 第二次石籬....我住開紅磡區, 咪又係度度都遠..冇法..鬼叫自己窮咩!!!

侯爵府

國民生產總值:24742

2019勳章 熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

係囉..話就話窮係無罪..之但係有事真係搵個人幫手都無..由其係單親個D..有事真係好無助
我的生命由我主宰.

子爵府

國民生產總值:14271

環保接龍勳章

如果真係要搬屯門, 其實我可以話你知唔差架...

去到市中心, 應有盡有, 真係放假無特別都唔洗出城...

又唔洗唔開心, 可能你又會發現另一片天呢...

別墅

回覆 faye525 的帖子

四五十年的公屋,住著進去真系讓人感覺時間倒流,好似很古老的生活方式,更有想不開的感覺。

別墅

回覆 waiyuktsoi 的帖子

系呀,雖然呢個世界好多人單親,但系單親依然好多不方便,都依然有人用有色眼睛睇,,好不開心嘎

伯爵府

國民生產總值:19669

回覆 簡簡單單 的帖子

都唔係吖~好像我嗰條邨又唔覆習,空氣又好!
加上舊邨比新邨大成幾十尺架~
自己掉D錢落去整好D都唔係咁差架~
同埋我地好好架喇~始鐘我地唔係買樓,無太多選擇係好正常架~

別墅

回覆 babytszkin 的帖子

嗯,,我們不系自已買樓所以沒得選擇了。

伯爵府

回覆 簡簡單單 的帖子

唔知點解呢~如果人地睇唔起我,我會好多謝她~我會將呢D化為動力~叻比她睇等她跌眼境!
有時帶我個仔去街比D路人甲眇我~我米眇番她羅~
做人要對自己有信心,唔洗理人地想咩~最緊要做好自己已經很足夠了

珊瑚宮

國民生產總值:118395

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

車。。。單親咪單親囉,雙親好叻咩!:;pppp::;pppp::;pppp:

簡簡單單  事實上是親戚中都有人講,離婚好陰光,,點啊點啊,聽起來真不舒服。多多少少都會傷到我  發表於 11-4-9 23:20
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

別墅

我的感覺就系徬徨,無助,無辜,無意思,無精打采。

伯爵府

回覆 簡簡單單 的帖子

咁您要忍耐,努力,加油,撐住

伯爵府

回覆 簡簡單單 的帖子

比D信心自己吖~條路雖然難行D!但您一定得架~

別墅

多謝你比正能量我

伯爵府

回覆 簡簡單單 的帖子

咁您認住我個心乾宝貝嘅嘜頭喇~
幾時要打正能量針黎搵子健媽喇~

簡簡單單  在心裏記下了你,,呵呵,希望有機會見面。  發表於 11-4-9 23:22

珊瑚宮

國民生產總值:118395

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我覺得我自己一手一腳養大個囡,我覺得型添呀!!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

伯爵府

回覆 ChammyMAMA 的帖子

伯爵夫人,我都知您勁不過唔好成日搞到自己貢強喇~
搵唔到男朋友架

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.