意見反饋
義工
[2011年] 即日起唔再收大6mama生B...

大宅

國民生產總值:1994

陪月勳章

但我地受唔到惠....

王國熱話
開心傾~~Part 131
開開心心做個friend~Part 28
有冇(5X6X7X)年的媽媽入來吹吹水?(103)
有冇D媽媽7-80後又吾好成日傾湊仔經
18/11 (39w1d): Little Angel come to the world!!
14/6 (16w6d): 11.74cm...食手指~
17/5 (12w6d): 6.78cm...babygirl!!
26/4 (9w6d): 2.60cm w/ heartbeat!
07/4 (7w1d): 0.84cm w/ heartbeat!
31/3 (6w1d): 0.24cm
2011.01.20 BB 於 2010.06.11(8w2d)離開了我..
2011.04.22 BB 於 2010.09.03(7w1d)離開了我..

大宅

國民生產總值:1606

公立醫院唔再收咋... 如果係私家醫院生BB既媽媽都一樣係好難BOOK架...

雖然我地受惠唔到, 但呢個係個好開始黎丫!!! 一直都控制住既話, 我地BB將來既福利都唔會被分薄丫...

而且!!! 我地有好多媽媽幾年後會再生下一胎架麻!!! 總會對我地有好處既!!!

大宅

國民生產總值:1994

陪月勳章

Winggg406 發表於 11-4-8 23:23
公立醫院唔再收咋... 如果係私家醫院生BB既媽媽都一樣係好難BOOK架...

雖然我地受惠唔到, 但呢個係個好開 ...

哈哈!!
係呀! 佢都係話第一批受影響的係01/2012的mama,
但長遠計, 絕對係好事呀!!
18/11 (39w1d): Little Angel come to the world!!
14/6 (16w6d): 11.74cm...食手指~
17/5 (12w6d): 6.78cm...babygirl!!
26/4 (9w6d): 2.60cm w/ heartbeat!
07/4 (7w1d): 0.84cm w/ heartbeat!
31/3 (6w1d): 0.24cm
2011.01.20 BB 於 2010.06.11(8w2d)離開了我..
2011.04.22 BB 於 2010.09.03(7w1d)離開了我..

大宅

國民生產總值:1467

佢係話暫停唔收到今年年底生既非本地孕婦新症~
但係其實好似到今年12月既額佢地一早都用哂喇~

大宅

國民生產總值:1759

有個立法會議員話呢個方案唔WORK喎
都唔知選D議員出黎做乜既
唔係應該代表香港市民謀福利既咩
佢似係幫大6人多D

伯爵府

國民生產總值:17815

唉, 咁我呢啲諗住喺私家生嘅就仲慘, 即係私家會迫到爆啦

大宅

國民生產總值:2979

就算c+唔逼爆都一定狂加價...

不過呢個已經係good new...
希望呢個方案可以keep 落去....

別墅

國民生產總值:776

昨晚聽到都好開心 ^^ 雖然我都係要同d大6迫, 但總算係好開始
9/3-7W2D 0.67cm  16/4-12W5D 3.50cm     14/5 - 16W5D 9.15cm

侯爵府

國民生產總值:20108

2019勳章

c+醫院會繼續收
其他一樣會影響本地孕婦
2011年11月媽媽
2014年02月準媽媽

大宅

國民生產總值:1477

我係私家生, 都擔心會迫爆私院, 不過11月好似一早full晒, 應該唔會有影响掛..
點都好啦, 呢個始終係好開始, 好過政府乜都唔做....

男爵府

國民生產總值:5327

希望可以有多些資源俾我地啦

複式洋房

國民生產總值:243

其實暫時今年停止接收都唔係辦法, 係就以後每年每月都定QUOTA LA,
至少一D想享有返香港居民福利架孕婦, 好似我咁, 唔使俾佢地搞到產檢都BOOK唔到!!!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.