懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我依家21週了!
已經可以感覺到好明顯既胎動.
但喺.一時距會成日踢我.
一時又會小好多..

不過,我就知道距好中意食朱古力.
嘻嘻.每次食完朱古力就喺咁踢我!!
我知道食朱古力會令距開心D.
但距都幾誇張囖踢得..
上次做結構.食得太多朱古力.
搞到姑娘話追距都追唔切..

你地既BB會唔會成日踢你噶?分享下吧!

(仲有,都仲未確定喺男仔定女仔啊...-.-")

公爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 瞓得好勳章

回覆 fussyqueeniebb 的帖子

呢次係我第二胎 姑娘話bb偺喺第18週開始郁
所以喺岩岩踏入第18週果日
小b真係有踢踢我了
不過我覺得佢仲細 所以只係細細力咁郁囉

但點解21週仲未照倒係b囝定b囡既
佢曳曳遮住咗

⋆☆知足常樂

翡翠宮

畀面勳章

我呢胎係第1胎 不過我已經唔記得左bb係幾週開始郁喇.
bb佢有時好白厭 到我想訓個陣 佢就好鬼大力係咁郁
搞到我想訓都未必訓到.
但有時同佢講 你乖喇~比媽咪訓較喇.
佢好似聽到我講 就會靜落黎
佢平時會間中郁下咁 好似想比我知道佢既存在咁

到21wk應該知道b仔定b女嫁
係咪佢曳曳 唔比你呢個媽咪望佢呢

洋房

我而家25wk喇...開頭我都唔信胎動會令準媽媽訓唔著,但我而家信喇...尋晚一訓著阿b就好大力踢落黎,個人即時彈一彈,訓訓下又踢,跟住我又彈...但我無發嬲呀,我覺得好sweet啊,笑左笑摸下個肚又訓...
阿b,你要多d踢我啊

大宅

我大約week18 feel到個肚有d 彈彈下, week19真係feel到bb郁, 宜家26week都會郁得好勁。不過有次試過話你可唔可以唔好郁咁大力, 點知第2日佢唔係點郁, 嚇死我, 我即對個b講, 你都係郁大力d la, 你郁好過唔郁呀。宜家佢都會郁得好大力。

我11.5w已照到係仔lu, 睇下阿b合唔合作姐, 你試下照之前同佢講乖乖地平訓係度俾醫生照呀, 我次次都對佢講, 佢又真係俾人照ka, haha。

大宅

我起15W個時已經有胎動了....唔知係咪錯覺呢??好似脈搏咁一下一下咁彈彈下~~我而家25W喇~~胎動明顯左好多....一下一下咁踢埋黎....有時就好似一條好大嘅蟲捐下捐下...有時又會好似條魚咁法下法下....其實都幾舒服嫁....好似有人幫自己肚皮按摩咁~HEHE~我17W幾已經照到性別了....BB都好合作~~食朱古力佢地會開心啲嫁??等我都試下先~~有時BB都成日不停郁....但有時又郁得好少....自己有時都會亂諗野唔知佢做咩突然郁少左~~

大宅

點解我18週仲未feel到佢郁既~~

大宅

咕咕力有咖啡因你食左佢梗係郁得勁d啦!

別墅

我 18W時就開始感覺到佢郁, 依家22W感覺到佢大力左.
特別係食完0夥後、聽BB音樂 +夜晚0既時候就一定會郁.
朝早都唔多郁既, 唔知係未左訓覺. (都係感覺到佢郁會放心D, 知道佢存在)
我照結構時一照就照到係女女黎, 醫生話照得好清楚.

大宅

畀面勳章

我18week都開始feel到彈彈下而加20week感覺明顯左(起碼我老公放隻手上肚皮度都feel 到
不過唔係成日都feel 到咯,我好想BB踢多0的同大力的.....
2日後來照結構啦,希望到時望到仔定女啦!!!!!我好想shopping 啦.....BB之前次次都交叉腳好怕醜

首頁

尾頁

跳至