親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

準備防曬LOR
女士一般衣著都OK, 唔係想像中咁保守, AS LONG AS唔好低胸背心熱褲周街走都無問題, 3,4個骨褲果D都OK, 去水上樂園, 一般泳衣都OK, 可著T-SHIRT
沙漠半DAY TRIP.....唔介意可以搵LOCAL TOUR QUOTE個價, 旅行社食水真係好深, 我建議一定要去, 我最近去第2次, 無非都係想帶小朋友去睇沙漠, 如果怕大風沙可以帶個密實袋去袋相機, 留意夜晚果餐真係好難食
滑雪場好先進, 咩SIZE衫都有齊, 唔需要準備D咩
必買.....當地手信啦, 領隊應該會帶你去一個海邊既商場(好長好似火車站), 果度D野較平, 但唔精緻, 去杜拜博物館出口果間SHOP有D精緻D既商品, 價錢都合理, 杜拜縮影就免啦, 食人唔NUR渣, 影相留念算喇
PASHMINA都仲比香港平, 不過吼唔吼到就睇運數, 仲有, 當地人唔知係唔識, 定呃遊客, 總之咩披肩都叫PASHMINA, 買既時候要小心
如果鐘意SWAROVSKI, 可以先去香港既SHOP拎份PRICE LIST, 去到夾價
杜拜咩名牌子都有, 但好多價錢仲貴過香港, 唔駛擔心會駛得多
玩得開心D

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

仲有, 記得帶抹汗毛巾同縮骨遮(防曬)

男爵府

王國長老

女仕著拖鞋一定無問題, 及膝應該都OK
女仔著熱褲.....我女又無著熱褲WOR不過留意真係乾曬, 唔好太少布會易晒傷

珍珠宮

好媽媽勳章

吓?杜拜好多野買喎!Burberry超平,仲有本土香水樽,棗......好多大牌子都好平,不過男人款多,女人款少.
一般來說不露膊,短褲過膝,唔係可能有d地方入唔到去.
你幾月去?暑假會去到42-43度的.有好多大型商場開行冷氣,要帶件薄外套.

男爵府

王國長老

你係咪去水上樂園? 果度D水上樂園好鬼大, 太陽晒起黎, 包你熱到跳舞
點可以無拖鞋呢

禁止訪問

別墅

I will go on 20 Apr too. When will you go?

禁止訪問

王國長老

杜拜唔係大地方, 我相信最主要分別係住, 果度有出晒名既貴酒店, 除左帆船, 仲有好多好新好靚既, 要一萬蚊一晚絕對唔係問題, 我就好CHEAP架姐, 平平地就算
搭CX同EMIRATES, 跟團方面唔會有好大價錢分別, 我都想試下EMIRATES, 2次都無份
另外就係入場券啦, 水上樂園包唔包, 哈里法塔頂包唔包, PALM ISLAND水族館包唔包, (沙漠應該唔會包), 食D咩啦, 酒店BUFFET定一般餐廳咁LOR
景點......近年新既有D超大SHOPPING MALL, 哈里法塔, 棕櫚島, 另外舊城區有MUSEUM, 沙茶市大宅等, 都唔會差得太遠

子爵府

回覆 Charlotte_mom 的帖子

跟團, 邊間旅行社比較好?thx

子爵府

另外,如果自由行‥‥行程可以點安排?

男爵府

回覆 bbq2006 的帖子

I have been there several times but on business trip. However, I still got some time for shopping. Basically Dubai is not too big so you can travel around by taxi, MTR is not convenient because its coverage is very limited. Alternatively, you may check whether you can hire a car for transportation. The hotel price range is great. The place is quite safe. I also find that there is local tour, the hotel will have the information.

bbq2006  thx  發表於 11-4-27 13:05

首頁

尾頁

跳至