跳至

首頁

尾頁

大宅

今日第一次產檢, 政府計11WKS 6 DAYS, 預產期29/10, 私家計10WKS, 預產期10/11
宜家排咗13/5先照OSCAR (PMH)..果時都有15WKS 6 DAYS, 按返私家計都有14 WKS,
但CHECK OSCARE 唔係11-13WKS最準架咩?
問咗姑娘有冇得提前?佢話係按返醫生個期咁寫, 我睇返REPORT,
1ST TRI 係BEFORE 20/4, 2ND TRI 係12-31/5
咁即係點呢? 定出去睇返私家呢, 如果係政府檢咗冇, 又怕係週數影響, TOUCHWOOD檢咗有,仲驚...有冇MAMI都係過咗13 WKS先照OSCAR架??

男爵府

Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 爸B勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

初期是在11-13week照的 比較準確 會渡頸皮和抽血
如果15week先做 只能做中期 不會渡頸皮的 而且冇咁準

大宅

計錯左

我13w1d政府照
見助產士話過左13w6d就算到時約左
醫生都唔會幫你照
如果你可以約私家照
我覺得12w最好
中間唔會太細又唔會太大
問清楚預醫生或助產士預產期la
果D約期既姑娘信唔過
無論政府同私家都係
我試過俾佢地搞到

大宅

cl425 發表於 11-4-15 13:45
我13w1d政府照
醫生都唔會幫你照

咁恐怖~~約咗都唔幫你照..咁我應該係打去健康院定醫院問呀? TKS

複式洋房

早孕期唐氏綜合篩查最理想階段係11至14週,準確機會率達九成
中孕期係15至19週,醫生只會為孕婦抽血而不會度頸皮厚度,準確得七成左右.
經驗給我最好在12週check,因政府為我安排在11週度,當到達11週去check時,醫生話bb太細,量度不到.於是只可再安排中孕給我.
但由於我太擔心了,所以我決定找私家幫手,但找了好幾間也沒有位幫我做.幸好最後得同事介紹下,找了銅鑼灣一間姓林的醫生幫我完成.

大宅

tks all

大宅

YEAH..提前到29/4照OSCAR喇, 初頭佢話按健康院既EDD, 13/5已經過咗12週, 冇得提前, 我話但照聲波既EDD係10/11, 我想早D照, 佢話咁U/S準D, 再幫我排過...好開心.唔駛又駛錢出去照..

珍珠宮

cl425 發表於 11-4-15 13:45
我13w1d政府照
醫生都唔會幫你照

請問你13w1d的oscar結果是如何??

我13w2d有成2.6, 想搵多d info...

男爵府

我上網睇過 頸皮低過3度都叫正常架~加埋抽血結果就知機會率百分之幾~
我13w係私家照左~

大宅

我昨日照咗 2.0...過咗第一關!

大宅

我都照左喇! 8000:1 仲有DVD送!!!

首頁

尾頁

跳至