在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

給美國BLACK LIST的廠名單

想請教各位, 有什麼途徑可以check到, 被black list的明單!
我的家有個馬桶, 馬桶裡有隻馬騮

別墅

Re: 給美國BLACK LIST的廠名單

咁你想要關於什麼方面既BLACK LIST 呀

男爵府

barryalice

係關於garment的factory...不過我已經查到啦, 謝謝妳!!

伯爵府

FUNANN,

E-MAIL 一份比我, PLS CHK PM

男爵府

pat

那只是在tid的電子通告, 列出的只有廠名...
通告

我地做製衣姐, 好似走私軍火咁, 又拉人又封艇...

別墅

hi pat & funann,

其實我都係做garment 的, 這個星期三就有四個海關到我公司查十張舊年既藍証, 我公司只係做shipper而mfg就係其他公司, 心想一定係廠有問題啦, 不過d海關都好nice只係需要我support copy of buyer contract、export invoice & packing list、B/L、L/C、廠既invoice & packing 同埋fabric invoice等文件,之後再取我張名片說如docs看不明就需要再找我。

另tid的電子通告內著實只會出廠名,但通常此些廠都已經轉左名所以根本防不勝防。

我都好同意funann你o個句"我地做製衣姐, 好似走私軍火咁, 又拉人又封艇... " 需唔需要咁jar!!!!!!! :evil:

侯爵府

以前做廠
d海關前後門一齊襟鐘上黎
跟住去TOILET都借D二跟埋入去呀
我地打份工同走私D犯冇分別
跟住又5係拉埋話事人一角威迫利誘人地少少地識左去
如果5係日日打黎玩謝我地

果時心想有一日5做廠就RECORD左佢地威迫利誘D對答,拎去ICAC取個公道
:tongue: :tongue: :tongue: :tongue:

侯爵府

HK邊有5 UNDER Water 既廠架
早幾年仲有d請百幾人既hk廠,當然一定有部份under water貨
呢d有廠已經少到可以用黎做示範單位招呼美國佬架啦
點知d海關成日上去玩人
終於都close埋
所以hk d 製造業點會5消失

男爵府

唉...香港政府無鬼用, 助紂為虐, 邊有自己人"隊"自己人先得架

珍珠宮

栗子媽媽 寫道:
HK邊有5 UNDER Water 既廠架
早幾年仲有d請百幾人既hk廠,當然一定有部份under water貨
呢d有廠已經少到可以用黎做示範單位招呼美國佬架啦
點知d海關成日上去玩人
終於都close埋
所以hk d 製造業點會5消失

首頁

尾頁

跳至