自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

至經典廣告金句(藥用)...睇你記得幾多!!

[size=medium]補身類
由朝坐到晚 運動少
周身骨痛精神壞
無佢o黎保養
快蒼老 易捱壞
我o地o甘辛苦
擒高擒低靠腰力 靠腳力
調補身體最緊要
病君咁樣點搵食
鋤得多 傷氣力
消耗一定要補充
唔駛失威悲到極
你o地諗o下啦
咦噫 咪講少 快D食
余仁生金牌鹿尾巴培元湯 係男仕至~~佳的補品(余仁生固本培元湯)
三生牌鹿茸大補酒,係男女強身o既妙品,妙品!(by朱咪咪)

[size=medium]香港腳
(的士dup break聲) (女子尖叫聲)
的士司機︰(縮縮膊) 對唔住,香港腳發作。
男︰哼!!用愛膚堅啦!
旁白︰愛膚堅皮膚噴射劑,對付香港腳,確有功效。
(呢個廣告最尾個度…個女人響度笑架…你見到嘛﹖)
(愛膚堅)
隻香港腳痕到跳舞!(by盧海鵬,愛膚堅)
腳癬靈,一試便知靈。如用其他藥無效,請快用腳癬靈啦!

[size=medium]白花油
o係個肚到,點點點點… (by黎瑞恩)
清優o個隻…典雅丫 (又係黎瑞恩,白花油)
白花油與你一起 精神爽利

[size=medium]咳藥水
咳呀﹖飲佩夫人小兒止咳露,止咳真係好(佩夫人)
咳咳咳~~~咳咳咳~~~成日咳。黎啦,快飲潘高壽川貝枇杷露,咁就乜都唔駛怕。 (潘高壽川貝枇杷露)

[size=medium]胃仙U
(集体)︰一二三四五六七,多勞多得
星期一至星期七 多勞多得
導師︰做SELL屎要識TALK,唔係靠托。
甲女︰SURE!
導師:仲要肯搏。
乙女(好嘔心咁話)唔....搏到胃痛發作。
唔…又要飛啦!(by翁虹)

[size=medium]魚肝油
日本魚肝油丸,卡哇衣呢!(by醒目肥仔)
拍拍心口,拍拍手,司各脫係你好朋友(司各脫魚肝油)

[size=medium]其他
好痕呀!好痕呀! (無比膏)
來一滴,又美麗又涼快 (V老篤眼藥水)
唔該… 唔該借歪, 我忍忍忍,好肚~肚痛呀!(da...)速治靈,(停頓),治療急性肚瀉,功效顯著,速治靈,止痾速速靈 (by呀燦超好演技傾情演出)
萬秀雷敦,tsu tsu kwan kwai(處處關懷)
常備保濟丸 有病唔使怕
痾嘔肚痛 飲醉食濟
保濟丸 保濟丸 有病唔使怕
正宗龜芩膏,認住拒執鬚(海天堂龜芩膏)
擦擦擦d安美露!安美露快速滲透,唔使痴,唔使貼,新出彎彎樽裝,更加好用!
情況嚴重既就梗係要睇醫生啦!(美國白宮痔瘡藥)
有版你睇啦!(by鄧梓峰,通屋奇應丸)
咦﹖你肥左又靚左喎!係呀!我食左唐十二增肥丸丫嘛!
切切切…哎呀…妥 妥 妥 (便利妥膠布)

男爵府

畀面勳章

Re: 至經典廣告金句(藥用)...睇你記得幾多!!

唔認老都唔得喇....呢d廣告伴住我成長

大宅

嘩哈哈.........係男女強身o既妙品,妙品!
咁都比妳找到,都差d唔記得lu!

男爵府

畀面勳章

公爵府

好媽媽勳章

子爵府

保濟丸係咁ga:
常備保濟丸 有病唔使怕
飲醉食濟 四時感冒
舟車暈浪 痾嘔肚痛
保濟丸 保濟丸 有病唔使怕

男爵府

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

男爵府

littlepaco 寫道:
[size=medium]胃仙U
(集体)︰一二三四五六七,多勞多得
星期一至星期七 多勞多得
導師︰做SELL屎要識TALK,唔係靠托。
甲女︰SURE!
導師:仲要肯搏。
乙女(好嘔心咁話)唔....搏到胃痛發作。
唔…又要飛啦!(by翁虹)

應該仲有一個...
"啊~~~~~(高音唱出)" 之後爆杯.. (by 李菁) ?-( 之後唔記得

男爵府

其實仲有好多經典廣告歌都好有意思架

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

monchan 寫道:

子爵府

牛年勳章

monchan 寫道:

我都係呀!!
~~最鍚我個寶貝仔仔~~

大宅

諗起仲有個雪松果風濕丸, 張英都ham左好多年, 你地識佢嗎? 有無人記得d對白?

大宅

真實和謊言一起到河邊洗澡 ,先上岸的謊言偷偷穿上真實的衣服不肯歸還 ,固執的真實死也不肯穿上謊言的衣服,只好一絲不掛光溜溜地走回家,從此人們眼中只有穿著真實外衣的謊言, 卻怎麼也無法接受赤裸裸的真實.

大宅

男爵府

首頁

尾頁

跳至