跳至

首頁

尾頁

大宅

BB依家6個月,有冇諗第日俾佢讀幼兒院定幼稚園呢!

我依家請咗工人,想兩年後唔請囉!所以大多數俾佢讀幼兒院,我報咗救世軍,咁你地呢?

別墅

Re: BB依家6個月,有冇諗第日俾佢讀幼兒院定幼稚園呢!

我就唔知黠好,我俾奶奶湊就要係屯門讀,但唔知有咩好學校,但又好想俾我阿媽湊,因為我又想佢去九龍塘讀,大家有咩好提意

男爵府

我都報左禾輋這間救世軍,我排第九呀,我估應該入到o既,
因為想比佢早o的入學,我就負責送佢返學放學law.....而且學費比較平少少,我仲可以申請到減免呀....

子爵府

講起都頭痛,我個囡囡比我媽咪湊,又想對住佢,不過如畀佢返幼兒院,唔知係沙田好定大埔好????

大宅

B豬媽咪

我覺得九龍塘嘅幼兒/稚院都貴D,但係小學個校網正D喎!

my1215sui,

你BB就好啦!知道排第幾都叫有D明目。我阿囡淨係收到知

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

乜咁早就可以報定既咩? 係唔係早啲報就保證入到?

my1215sui 寫道:
我都報左禾輋這間救世軍,我排第九呀,我估應該入到o既,
因為想比佢早o的入學,我就負責送佢返學放學law.....而且學費比較平少少,我仲可以申請到減免呀....

大宅

好媽媽勳章

chum,

係唔係早

子爵府

醒目開學勳章

咁我地d bb 係 07年9月(2歲7個月)讀 還是 08年9月 (3歲7個月) 啊~
]

大宅

好媽媽勳章

07年9月(2歲7個月)---只可以報幼兒園,cos 唔夠年齡報幼稚園, 08年9月 (3歲7個月) --先報幼稚園阿!不過,如果要報好d幼兒園,而家要快ga la, 我有鄰居,佢BB 10months,報左間幼兒園,但已經話遲左,要入waiting list!

男爵府

Little Gin
應該有寫埋喎,你報邊間救世軍呀

男爵府

好似我咁排第九就應該冇問題o既....
而幼稚園佢可以中途插班呀,即是你邊個月夠歲數就比你返學law,我見有o的幼稚園,如果小朋友未夠歲數入去就可以拿功課返去做,到歲數先正式返學law....

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

嘩! 聽你哋咁講, 我都要拿拿聲開始睇吓啲幼兒園

大宅

好媽媽勳章

好似我咁排第九就應該冇問題o既....
而幼稚園佢可以中途插班呀,即是你邊個月夠歲數就比你返學law,我見有o的幼稚園,如果小朋友未夠歲數入去就可以拿功課返去做,到歲數先正式返學law....

如果係d 出名d 幼稚園就一定︿吾會! 太full la!

大宅

醒目開學勳章

我都住田區,沙田救世軍是不是好好,怎樣好法?請講下和怎樣申請?thanks.

子爵府

醒目開學勳章

我咩都唔識,想問幼兒院同幼稚園有咩分別,係咪一定要讀幼兒園架~
]

男爵府

咩好呀
一來學費平啦,全日制都係二千蚊到呀
而且救世軍係大機構,再加上年年都好多人報名呀

別墅

Choby 寫道:
07年9月(2歲7個月)---只可以報幼兒園,cos 唔夠年齡報幼稚園, 08年9月 (3歲7個月) --先報幼稚園阿!不過,如果要報好d幼兒園,而家要快ga la, 我有鄰居,佢BB 10months,報左間幼兒園,但已經話遲左,要入waiting list!

Choby 你鄰居個bb入邊區的幼兒園?同埋大家有無心水幼兒園介紹下? 屯門or九龍塘區都得!! thanks all!!!

大宅

好媽媽勳章

我住將軍澳!呢度d幼兒園 好full ga!!

大宅

Little Gin
應該有寫埋喎,你報邊間救世軍呀

:-( :-( :-( :-(
The Salvation Army Catherine Booth Nursery
救世軍卜凱賽琳幼兒園

大宅

my1215sui,

我check過張輪候編號通知的number 係CBN/05-05-001係唔係呢果哩? ?-( ?-( ?-( ?-(

首頁

尾頁

跳至