懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

呢排d天氣
日頭大太陽曬到燶,
冇太陽又潮濕悶熱,
天陰陰有時想落雨又落唔出, 好焗

熱到好辛苦!
兩隻大脾內側行得多就痛,
好似磨損左咁
一睇之下原來個位有紅色粒粒, 仲有d凸起既,
係咪出熱痱?
我可以搽d咩? 可以點做?

我o係冷氣地方, 沖完涼乾爽就冇野
不過一o係室外,行幾步一熱一出汗個脾內側位就痛啦...
我而家都係著緊大肚婆裙
唔想著牛仔褲好熱,
可以著d咩唔會磨擦到個位呢.....

大宅

我都會啊~~我本身好肥架~~~一出街行多兩行...就會磨到...其實出汗先會架者我留意過....我有時會帶定一支細細樽既爽身粉...一feel到磨就會搵廁所..用爽身粉擦...真係會好d架wo....

大宅

我都會啊~~我本身好肥架~~~一出街行多兩行...就會磨到...其實出汗先會架者我留意過....我有時會帶定一支細細樽既爽身粉...一feel到磨就會搵廁所..用爽身粉擦...真係會好d架wo....

別墅

用金銀菊沖涼, 可以散0左D熱氣, 我8wks 時已經出到成條頸都係, 用1-2次就ok, 天然良方

9/3-7W2D 0.67cm  16/4-12W5D 3.50cm     14/5 - 16W5D 9.15cm

大宅

Wear dress, drink more water, no tight leggings / maternity jeans as too hot!

大宅

唉,我仲惨,日头热到傻,琴日开阵冷气又即刻鼻敏感,救命。。。而加32周,六月尾生,到时做月不可想象。。。。。。

dorothy_faye  買部果d空氣機..識噴濕氣果d會唔會好d呀~~?坐月無冷氣開/....又熱會死人架...  發表於 11-5-3 20:30

大宅

有无鼻敏感会食药啊??

大宅

yappleeting 發表於 11-5-3 19:48
唉,我仲惨,日头热到傻,琴日开阵冷气又即刻鼻敏感,救命。。。而加32周,六月尾生,到时做月不可想象。。 ...

Poor mom.....summer moms.....like me as well.... melt.....when imaging cannot take shower at the beginning....so tough...

大宅

dorothy_faye 發表於 11-5-3 14:27
我都會啊~~我本身好肥架~~~一出街行多兩行...就會磨到...其實出汗先會架者我留意過....我有時會帶定一支細 ...

thanks!!我岩岩去買左個pigeon 藥用baby爽身粉餅~好似化妝d粉餅咁,方便帶出街搽!
希望有用啦~

bb部姐姐話藥用係出疹/熱痱適用

大宅

jenniferlau123 發表於 11-5-3 22:51
Poor mom.....summer moms.....like me as well.... melt.....when imaging cannot take shower a ...

我8月先生。。。。。坐月段日子真係好難想像…我諗我會全日開住冷氣……
好彩我奶奶俾我洗頭,叫我洗完吹返乾就ok…
冇得洗頭,仲慘

子爵府

個胸圍圈下面都生紅粒粒,日日焗住,公司又唔係成日開冷氣,就算開左冷氣都唔夠,成日出汗。
想問下普通白色莊臣AND熱痱水可唔可以用呀? 依家27W對BB有沒有影響?

男爵府

我係2010年7月媽媽, 我大肚個陣係日日開冷氣的, 坐月個陣都係由朝到晚開冷氣, 唔開真係會熱到發脾氣架, 尤其生前生後心情唔係咁好, 如果再加埋熱到死, 真係頂唔順囉

翡翠宮

畀面勳章

真係熱到好辛苦 好難頂~
個腳2側我都會出熱痱 我會著襪褲~
就冇咩事嫁喇!!
同埋衣家行多陣成個人都出哂汗囉==

大宅

回覆 white_out 的帖子

咁潮有粉餅款...我都未見過...我買x生..細細支....又平又抵用~hahaha
好有出完汗頭發油油地都會擦少少~爽哂~hehe

大宅

dorothy_faye 發表於 11-5-4 09:22

咁潮有粉餅款...我都未見過...我買x生..細細支....又平又抵用~hahaha

我o係吉x島買架~佢有普通既粉、普通粉盒分開賣~
另一個細d黃色粉盒連粉樸就俾你出街用,有埋粉o係入面~
再另一隻就 係呢隻,粉餅裝,藍色紙盒既,個粉盒係純白色有埋粉樸~

大宅

white_out 發表於 11-5-4 09:31
我o係吉x島買架~佢有普通既粉、普通粉盒分開賣~
另一個細d黃色粉盒連粉樸就俾你出街用,有埋粉o係入面 ...

最近既吉吉島我要去到美孚 -0-"
我仲想去睇下d bb野有無減價...
我d野都未買..想死....8月就生la~~~~
等遲下我隻野放假叫佢陪我去先...

大宅

jenniferlau123 發表於 11-5-3 22:51
Poor mom.....summer moms.....like me as well.... melt.....when imaging cannot take shower a ...

No way, i will take bath, cant stand to stay with sweat for whole day long! haha!!

大宅

dorothy_faye 發表於 11-5-4 09:45
最近既吉吉島我要去到美孚 -0-"
我仲想去睇下d bb野有無減價...
我d野都未買..想死....8月就生la~~~~

好似有人話5月尾吉x島有減價, 忘了邊度睇到
好似11年8月媽媽會
我琴日去買j-card會員都有折呀~

大宅

5月尾....咦..咁我要留意下先....申請定張卡.....不過要比50蚊年費......又唔係成日去...感覺蝕左呀

大宅

畀面勳章

回覆 dorothy_faye 的帖子

所以我諗住問人借黎用咋...

首頁

尾頁

跳至