婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

如題....

別墅

我個姑奶係煩到令人反感

男爵府

我姑9從來5會搵我架, 就算以前6299喺度都5搵架, 佢冇我電話, 只會搵我c6, 仲要3個月都5會call我c6 1次, 就算見到面都係好客氣好似普通朋友咁, 所以: 佢係個好姑9

我都係人姑9, 我都係咁架

不過, 我弟婦對住既另1個姑9(即係我家姐)就冇咁好彩lo

游泳寶寶  哈哈, 你好搞笑.  發表於 11-5-23 13:42

伯爵府

唔會全部都係咁衰嘅,我地唔好彩遇唔到啫.我都有個超令人討厭嘅所謂"姑9".

起碼我同我家姐都唔係咁嘅人,因為我地都唔想俾人煩啦,所以同阿嫂弟婦地好似普通朋友咁咋,對佢地嘅家事唔想亦唔敢過問.但我地反為相處得幾好喎.

禁止訪問

大宅

回覆 joanE 的帖子

讚好

男爵府

hashtag影視迷勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

好煩的姑9我就無啦~ 好煩的姑仔就有啦~~
佢女大我女1個月度, 成日打來叫我幫佢訂奶粉, 問我果樣係邊度買幫佢買埋... 買完又唔俾錢, 有次訂完奶粉同佢講我幾錢, 得閒入俾我啦~
佢轉頭勁嬲甘打俾我c6講我係甘吹佢還錢, 仲鬧我唔想幫咪唔好幫law...
大佬呀~ 果時我大緊肚, 又要返工又要行去幫你過數訂奶粉, 訂完都要同你講聲訂好啦~得閒入返錢俾我啦... 唔通我甘都有錯??
之後我c6又打來鬧我好甘小氣, 我激到死, 狂鬧c6, 話佢無病呀!! 我幫佢訂仲要俾佢鬧?? 佢係電話又唔係甘講wo, 我大住肚仲要幫佢, 佢又唔係住得近又唔會過來搵你, 甘我咪叫佢過數好正常姐...
後尾我話埋俾我媽知, 我媽都鬧埋一份, 之後我c6俾返錢我, 話佢俾住先, 之後佢妹再俾返佢, 點知到最後變左1蚊都無俾, 果8罐奶粉就送俾佢地...
我嬲到死law... 點解有d甘的人ga, 幫佢訂左幾次仲要俾佢鬧... 果次之後佢唔敢再叫我訂... 我睬佢都傻呀!!

fattymama  呢d專揾"自己人"着數嘅人真係多到你唔信呀!你唔出聲佢仲笑你傻添.  發表於 11-5-19 13:46
사랑합니다.

男爵府

hashtag影視迷勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我都係唔會同人當面噪果d人來ge~
再加上個bb係因為大人的衝動而來到呢個世界, 無爸爸已經好慘, 我唔想因為我而令到佢媽唔開心或者對個bb唔好...
所以我都係鬧爆我c6就算啦~~ 最起碼我要做個好舅母呀!! 唔好俾小朋友壞的學習傍樣...
사랑합니다.

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我依家見到我姑9都會當佢透明
佢真係好留意我,佢連我邊件衫未著過佢都知
又問我同咩護膚品...

禁止發言

子爵府

kingkingtc 發表於 11-5-19 13:18
好煩的姑9我就無啦~ 好煩的姑仔就有啦~~
佢女大我女1個月度, 成日打來叫我幫佢訂奶粉, 問我果樣係邊度買幫 ...

我都好憎我個衰姑仔~

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

別墅

生大仔時我餵人奶好順利, 到我生亞女時因為亞女唔足月要用X奶機而要問佢有咩途經可以搵到, 因為佢個仔都係唔足月, 所以要X奶機幫手, 好記得問佢邊度有得租, 因為當時我重喺醫院, 點知佢話嗰陣都係佢自己搵啦, 邊有人幫手呀, 你喺醫院咁得閒自己搵啦, 嘩.....我嗰刻真係想喊, 你講到自己點勁點犀利, 到要搵你幫時你講D咁嘅野, 使唔使呀, 好彩後未亞女OK, 可以自己埋身食到, 唔使租, 後來佢問亞女夠唔夠奶食架, 我話我係佢亞媽梗係知佢夠夠啦......
重有好多好多........

總之呢個人真係好討人厭, 每次聽到小小野就大做是非, 周圍唱, 正一超級8婆.

洋房

嘿嘿,剛剛有位姊妹開左個TOPIC話自己係個惡姑9,唔知同樓主冇冇關係的呢?哈哈~~~

我就冇姑9,但有個低能姑仔,又唔知點解佢咁好彩搵到人娶佢喎,姑爺就慘啦~~~
1)過時過節同佢老公D家人吃飯,吃吃下會發脾氣走左人,掉低個老公俾人"UM"...
2)在家同老公反面又走落街,逃避問題!
3)自己老豆生日(即我62),叫佢上到茶樓要有禮貌叫聲人,咁就發難走左去玩失蹤!
4)同個BB侄仔(我個B)掙野玩,仲聲大夾惡!
5)有事時夜晚11點幾都會打電話俾我C6或我,甚至來我家,冇事啦,人影都唔見,搵佢都搵唔到!
6)佢失業時我們幫了佢,口口聲聲話搵到工請飲茶,到最後,水都唔得佢一杯!
7)話我搶走佢亞哥喎,低B,佢好明顯係戀兄情意結的人!但自己拍拖時亞哥姓乜都唔記得個種!
一句講晒,佢係有事鍾無艷,無事夏迎春的自私怪囉!但佢唔係80後喎,人家已經就快4張,你話核唔核突?仲以為自己好細

大宅

我都有姑9...仲要打孖來...死唔死^^成日有佢講...冇人講...當正自己係長輩咁大Q晒...激死...

CACAO123  我有1個大伯7個姑9,妳冇睇錯...係7個,問妳死未?  發表於 11-6-1 13:55

大宅

我個姑仔又係有戀兄情意結的人! 雖然佢冇講出口, 但因由細到大都係男人婆聲大大恰阿哥(我c6比較內向), 一開始拍拖我已feel到佢對我無好感! 明知我地已一齊住就結婚(已拍拖7年)仲要去買衫比我c6, 最弊係要勁樣衰唔型嗰啲款! 坦白講我係妒忌心好強既人, 唔鍾意有其他女仔買呢D貼身野比自己honey; 何況就係佢個妹攪到佢著衫咁bad taste!! 兩兄妹D衫竟然可以撈亂著, 死未!! 我省左c6一輪唔比佢著到最後掉左! 哈~

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都有件勁賤既姑9, 好彩既係佢真係賤到出晒面, 我老公先可以睇到佢家姐對我有幾衰(佢試過特登打比我老公投訴我平時唔主動邀請佢去行街食飯, 鬧我點做人弟婦?)
結婚後發生左好多事(全部係姑9攪屎棍), 我老公就越唔like佢, 如非必要(做節0個d)平時係絕對唔會同佢contact, 對住佢亦唔會講真心話
基本上如果唔係做節時一齊食飯會見到面, 平日佢地既關係可以話連朋友都不如

公爵府

我係人姑9, 我都比人話我難頂架~

我自己姑9, 唔煩, 好少理我地D野, 佢地兩姊弟本身感情都唔算好親密, 所以好少往.

伯爵府

我同姑仔超friend!
你間唔中過黎瞓
一齊睇碟
我地3個感情ok

不過曾經反枱話一世唔見
請盡量唔好點評我,因為我通常用手機版,睇唔到ga!!!

首頁

尾頁

跳至