論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

去廁所

如一個工人take care 2個小朋友(5yrs & 1.5yrs), 你介不介意個工人經常去廁所?? ?-(

男爵府

Re: 去廁所

但有需要都要去的啦,唔通唔俾去咩...

不如你研究下她係真的有需要去toilet還是係toilet做其他野先啦。如果真係有需要你都無辦法的,但如果係做其他野那你就要傾下了。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

複式洋房

你話經常嘅意思即係有幾默呀???

伯爵府

去toilet同湊幾多個小朋友有乜野關係?

唔通佢唔係真係要去toilet, 而係有其它野做?

大宅

經常去廁所同照顧幾多個小朋友有關係咩

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

呢個係生理問題wor~~有d人吾係成日去洗手間,有d人一日要去好多次.不過我個女(21個月)上星期就係我工人剛去洗手間時跌穿左個頭,call白車送左去醫院,我都無怪佢..

大宅

我如果成日見到印印入toilet,我會問佢係未有事--肚痛。有事叫佢一定要出聲我帶佢去see doctor!
如果無事佢都應該醒水會去少d!

大宅

因為咁樣會經常留下2個小朋友係廳, 我驚有意外. 她一日 2-3 次大大 & 8-9次小,因為佢係肥人,所以我冇怪佢.我之不過考慮緊續唔續約.

複式洋房

LULUCHEUNG,

我好明白你的憂慮

大宅

[quote]
Chun-Chun 寫道:
LULUCHEUNG,

我好明白你的憂慮

男爵府

好媽媽勳章

上星期我放左個星期,我先發現我工人如廁的頻密程度簡直 佢一個鐘去約四至五次,但我也發現她的飲水量同樣驚人,一個早上煲三次水,每隔三個字倒一杯水.但我都沒有話她,但見到佢錦,真係...............唉

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

may123 寫道:
上星期我放左個星期,我先發現我工人如廁的頻密程度簡直 佢一個鐘去約四至五次,但我也發現她的飲水量同樣驚人,一個早上煲三次水,每隔三個字倒一杯水.但我都沒有話她,但見到佢錦,真係...............唉

佢係咪學人飲水減肥呀?咁飲法,好易中水毒喎 ?-(

男爵府

好媽媽勳章

blackberry

應該唔係,佢每餐都有食飯的,

珍珠宮

叫佢如果去toliet, 要盡量快d. 自己都要搵辦法處理兩個小朋友既時間, 例如細既可唔可以放網床, 大既都教下佢唔可以比細既走黎走去咯, 冇辦法架啦.

大宅

我細o個件已經唔入網床, 大o個個都未控制到自己唔走黎走去. :cry:

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

May123,
妳個工人好誇姐.有病??一個鐘去4次,每次3分鐘都1幾分鐘啦.一個鐘得番9個字.仲要做野同照顧小朋友..有問題wor~~我個小b,我坐係度睇住佢2個鐘,都跌左幾次同碰到牆幾次..喊左幾次..
話時話,佢地成日係d吾適當時侯去沖涼架.d小朋友係度走來走去玩緊時,都可以走去沖成幾個字涼架.

首頁

尾頁

跳至