自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我想問下有無用過迪士尼美語世界既家長入黎分享下效果?

我囡囡岩岩1歲,正考慮是否要用迪士尼美語世界的產品,但價錢始終覺得太貴,各位家長入黎分享下效果,給予意見??
浦浦既小寶貝,子靈女女,於8月22日QE出世∼ :-D

民房

Re: 我想問下有無用過迪士尼美語世界既家長入黎分享下效果?

值得買, 但要父母親不要懶惰, 不要以為播dvd, cd 就可以. 要幫bb

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

Re: 我想問下有無用過迪士尼美語世界既家長入黎分享下效果?

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

男爵府

我自己都有買迪士尼美語世界比我個女, 我日頭番工, 我奶奶就會比佢自己睇, 如果夜晚或者我放假, 我會同佢一齊睇, 我覺得佢學野真係快d, 有d歌佢未係好識唱, 不過已經可以哼刑出黎, 同埋邊隻歌係做d咩動作佢都已經識做啦

水晶宮

效果好好呀
我囡囡4個幾月開始用
而家佢識好多英文生字
仲識於日常生活中講出
睇新聞見到 火災 會講 fire
依家大個d, 仲自己玩部生字卡機
將張卡放入卡嘈, 跟著一齊講生字

雖然係貴d, 但都係值得架
我係每月供款~岩岩供完
可同bb一齊玩, 一齊學下英文
都幾好呀

大宅

請問大約幾多錢?

大宅

我個女都有看DWE,学到好多英語!!

伯爵府

好媽媽勳章

ple614 寫道:
我囡囡岩岩1歲,正考慮是否要用迪士尼美語世界的產品,但價錢始終覺得太貴,各位家長入黎分享下效果,給予意見??

你不如問朋友借黎睇下先啦, 我覺得未必個個小朋友都鐘意, 我個仔就麻麻地.
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

大宅

我都買咗,佢教d嘢學校都會教,總之唔買啦,
對香港教育課程都無幫助.

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

我覺得比學前幼兒較適合.
囡囡四個月時便買給她,頭一年她勁鍾意用.二歲讀Nursery後已經唔多睇,現時K1直頭冇興趣

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

太貴了!!! 我個人覺得唔係好值!

如果將個3萬多元可以買到好多好多好多好的書給小朋友, or 比佢學到好多好多課外活動或學前班!!!

我借了我朋友個套, 我個囡都是mama地, 唔係太喜歡!!!

大宅

請問3萬幾有d咩?
books & vcd only?

複式洋房

KKMC,
一個月$1100,有dvd,cd(每日中午晚臨訓播),卡機(每張圖案鮮明既card,look過個機會有真人發聲的詞語)

其實我聽過不少人話呢個產品有效,但係我始終覺得太貴了……如果我老公月入2萬幾我就會買…或者我都係會問人借,請問有無人可以借俾我呀?
浦浦既小寶貝,子靈女女,於8月22日QE出世∼ :-D

複式洋房

佢地d vcd大部份都唔係米奇老鼠卡通,
全部都係d外籍小童係喥唱歌咁囉.

子爵府

full set 仲會有一套play along,有dvd 同一set 玩具俾佢玩

民房

其實據了解有些人買了, 但不懂善用, 囡囡或仔仔已經大了, (i think 6歲), 對些套教材而生厭. 或根本覺得無幫助. 兩者皆有. 我建議他們平價出讓.

早前我遇到有人叫我出讓, 回家跟老公商量, 佢覺得我們只是因為以前常加班, 無人同囡囡用,才荒廢了, 現在我做了家庭主婦, 囡囡仍是5歲, 雖然對dvd公仔無興趣, 但activity 仍肯做, 既然有二手market, 就決定再給多一年給自己, 明年應會出讓. 所以我認為應有supplier. 不妨問

複式洋房

始終大拿拿要幾萬元,除非好手鬆,加上每個小朋友的性格及發展總有差異,sales當然以父母最理想的期望來銷售,除非有得試用,否則真係要想清楚,其他人用完覺得好未必妳的子女用完覺得好,因此都係想清楚先,做多一些資料搜集才做決定

別墅

買之前最緊要以下幾點 :
1. 小朋友細過三 - 四歲, 太大過會抗拒重覆睇
2. 父母要有時間陪佢睇或 佢睇完後幫佢溫習,
效果會事半功倍
3. 當然要有錢供

我自己都有買迪士尼美語世界比我個囡囡,
佢當時大概一歲, 非常投入睇聽 VCD & CD.
睇書都 OK, 但轆咭機, 玩左幾次就唔大興趣

最弊 我兩公婆都日頭番工到 8-9點,
只有夜晚或者放假先同佢一齊睇,
效果都 OK.

個囡囡讀 K1 都有睇, K2 就開始喜歡睇第二的 VCD
如迪士尼的卡通片 (英文 channel), 當然唔超過一半聽明,
但個邊句子會明

宜家個仔亦係六個月到到開始睇, 效果比囡囡更好.
我覺得佢學野真係快d, 有d歌佢未係好識唱, 不過已經可以哼刑出黎, 同埋邊隻歌係做d咩動作佢都已經識做啦

特別食飯時坐唔 定既, 一開VCD 就會 calm down.

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至