親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

洋房

日本~ 有咩買?

我九月就去日本東京, 想知道有咩野平過香港, 值得買既呢? 同埋想問下草餅最好在邊度買好呢? 唔該晒!

大宅

Re: 日本~ 有咩買?

如果草餅我就會去到邊買到邊啦.其他野就睇你鐘意什麼牌子啦,我就會買"burberry - blue label or black label",new balance 同 t-shirt.總之見到心頭好就買.

男爵府

100Yen店有好多好抵買既野架, 不過我唔知地址, 上野車站附近有間好多平野執

大宅

我會買fancl house 囉! slim up呀! tense up呀! 平過香港架!

大宅

10022004 寫道:
我會買fancl house 囉! slim up呀! tense up呀! 平過香港架!

我上次都有買TENSE UP, 買

洋房

dear all,

唔該晒你地呀! 由於我係勁鐘意食草餅, 所以都會一路行就一路買架喇! hehe....100yen店係唔係好似我地香港的10蚊店呀? 咩都有呢?

原來 fancl house d野平過香港咁多架! 係咪樣樣都平架? 等我又買番d先!

其實d科技野又平唔平過香港呢? 例如, psp, sd card果d, 因為我老公想買呀!

大宅

買DHC 同 Sofina ,平好多

大宅

psp就一定貴過香港,因為日本自己都no stock啦.其他我估就一般啦.

大宅

psp & sd card 一定貴過香港好多呀 因我個日本老板都係香港買返去

洋房

唔該各位靚媽們的意見呀! 咁我就唔會買d科技野喇! 原來係貴過香港的!

我主要都係買d食物, 如草餅....etc! 其實仲有d咩野食值得買返來吃呢? 因為我係好鐘意食的! haha....

同埋, 我想買木屐呀! 係邊度買好呢? 大概幾錢架?

複式洋房

草餅自己食梗係買d靚野啦, 通常d百貨公司地庫有好大嘅food market, d野食係你見倒已經流口水, 你可以去果d地方買. 有樣幾特別嘅係我係東急果度買左綠茶皮嘅叮噹餅, 通常d叮噹餅都係一種皮, 好味到我mum一個人食晒.

普通野食手信去到機場買都未遲, 唔駛拎餐死.

如果拎倒的話, 可以買生果, 因為hk d日本生果太太太貴喇, 拎倒的話都可以買.

大宅

等我又搭吓咀

普通野食手信去到機場買都未遲, 唔駛拎餐死 ---> 但機埸都幾貴 bor, 如順路, 我見意係上野買平好多 生果係上野買都好好好平架 !!! 我買左兩盒6個裝的水密桃, 每盒都只係 yen 1,500, 仲好大個, 好甜 ! 正 ! 但真係拎餐死 :cry:

複式洋房

咁上野真係平d, 不過呢....個人口味, 我覺得上野有d唔係幾好味...... :-( :-(

大宅

正宗的神戶牛柳, mmnn.....yummy.....

男爵府

上野買手信真的很平, 味道也不錯, 只是包裝得麻麻, 不能要求太高, 如果買得多當然抵啦, 但後尾我發現機場Terminal2間Sanrio店賣既糖同燒餅, 包裝得很精美, 而且只在那裡才有呢

大宅

Buy something that cannot get in Hong Kong like: mini recorder (like a mobile phone and cheap around HK$700). Or dvd devices........
If you are a burberry fans, buy the black label lar, very good.
Hysteric... cheaper than in HK and they got mini.
Milo .... cheaper
Have a nice day!

首頁

尾頁

跳至