論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

比阿令bun 打爛咗兩隻
好心痛

別墅

唔使傷心,買返兩隻自己喜歡的作補償,出糧時due佢錢。

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

係咯…魚媽別傷心!嬲就閙下佢、扣$啦!閙完就算,買過第二隻差不多既補番。

珍珠宮

係咯....... 唔好傷心, 鬧佢啦........ :;pppp:
話時話...... 唔係收起嘅咩?

教仔心得:媽咪容易犯的錯誤
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=951856&extra=&page=1

成日話「讚」可以改正小朋友壞行為,到底點解同點讚?   
http://forum.baby-kingdom.com//v ... page%3D1&page=1

子爵府

mamibobo 發表於 11-6-1 14:26
唔使傷心,買返兩隻自己喜歡的作補償,出糧時due佢錢。

扣幾多錢?
好有紀念價值!

子爵府

pollyw 發表於 11-6-1 14:52
係咯…魚媽別傷心!嬲就閙下佢、扣$啦!閙完就算,買過第二隻差不多既補番。 ...

我由琴日到今日都黑佢面
我驚一閙就一發不可以收拾

子爵府

SandraLo 發表於 11-6-1 16:54
係咯....... 唔好傷心, 鬧佢啦........
話時話...... 唔係收起嘅咩?

收係廚櫃最入面
佢將廚櫃所有物品搬曬出嚟先抹櫃
抹完用將所有物品搬番入去,點知成盒跌落地!

男爵府

睇開D, 最重要係全家健健康康!個工人有無內疚? 如果無,盡扣佢人工!等自己心理平衡番D囉!

FA8866  贊成.如工人一d反應都無就同佢跟正黎做.  發表於 11-6-1 20:30

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

魚媽,
我聽到都心痛, 唔識得安慰你.

bbfish1992  thanks for your reply, Lily  發表於 11-6-1 20:44

子爵府

idy926 發表於 11-6-1 18:27
睇開D, 最重要係全家健健康康!個工人有無內疚? 如果無,盡扣佢人工!等自己心理平衡番D囉! ...
FA8866 贊成.如工人一d反應都無就同佢跟正黎做. 發表於 6 分鐘前

she said sorry to me at once
& i guess she knows that I am not happy cos I show my long face since yesterday

however, no matter how good she is and how her performance is improving for these years, she really broke or lost many household utilities from time to time
She did improve a bit after using the bonus scheme. But this time, it involves such a memorable & valuable tea set which i plan to pass on to my children !

大宅

雖然係超有紀念價值,吾難都難左,等(老爺/99)生曰買過Set再敬茶補數is OK。到時話吾定會有驚起。希望你怒氣全消。

珍珠宮

無計啦, 唔好咁唔開心~~

別墅

bbfish1992 發表於 11-6-1 17:33
扣幾多錢?
好有紀念價值!

你買回差唔多款式同大細,價錢不用理會(因為如果個樣相距太遠佢會覺得你搵佢jetso),兩隻合供不超過$300就可以,記得keep單出糧時叫佢簽收。

男爵府

子爵府

mamibobo 發表於 11-6-3 13:51
你買回差唔多款式同大細,價錢不用理會(因為如果個樣相距太遠佢會覺得你搵佢jetso),兩隻合供不超過$300就 ...

thanks for your advice

首頁

尾頁

跳至